homify 360°: Een ideaal huis voor de familie | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een ideaal huis voor de familie

Stoa. Stoa.
Minimalistische huizen van kit Minimalistisch
Loading admin actions …

Zoals de titel al doet vermoeden is dit huis gebouwd voor een gezin. Het betreft een jong gezin: een vader, moeder en twee jonge kinderen.  Het gebouw is ontworpen door de Zwitserse architecten KIT Architects. Het huis is gebouwd in een dichtbevolkt gebied, dat betekent in eerste instantie dat je de nodige privacy op een kunstmatige manier moet creëren om een zekere intimiteit in het huis te kunnen bereiken. Het huis is een opeenvolging van ruimten die telkens een andere  intimiteit, lichtsfeer en oriëntatie hebben, zodat het leven in het huis veelzijdig en welhaast poëtisch genoemd kan worden. Kom met ons mee voor een trip door het schitterende huis.

Zicht op de zuid-kant

Minimalistische huizen van kit Minimalistisch
kit
kit

De wanden en de vloer bestaan uit een structuur van gewapend beton, die laatste zorgt voor een afdak boven de glazen entree. We kunnen dus wel stellen, dat het architectonische systeem, het huis dus, multifunctioneel en goed doordacht is. Het gebouw is niet alleen innovatief qua design, maar tevens ruw en minimalistisch. Zijn zilveren reflectie zorgt voor een bijzondere présence in de omgeving, het huis krijgt hiermee iets futuristisch en buitenaards.

Design van het huis

Minimalistische huizen van kit Minimalistisch
kit
kit

Hier zien we een model van de structuur van het huis. De architecten kozen voor een zogenaamd split-level design. Dit is een opeenvolging van ruimtes, verdeeld in verschillende niveaus. In een split-level plattegrond vinden we vooral open ruimtes die in elkaar overvloeien, waardoor het gebouw vrij homogeen aandoet. Het gebouw bestaat feitelijk uit verschillende plooien (niveaus) waarbij de kamers langzaam in elkaar over lopen;  de verschillende niveaus vormen ook een eenheid. 

Woonkamer

Minimalistische woonkamers van kit Minimalistisch
kit
kit

Het absolute centrum van het huis is de open woonkamer, deze is in verschillende niveaus verdeeld. De comfortabele sofa vormt het relax gedeelte van de woonkamer, dit wordt overladen met zonlicht dat door grote ramen naar binnen valt. Deze minimalistische indeling is hedendaags en rustgevend. We mogen gerust stellen, dat dit interieur een zenuitstraling heeft! Stel je voor dat je hier heerlijk ontspant! Geen dag meer chagrijnig door dit stralende interieur.

Woonkeuken

Minimalistische eetkamers van kit Minimalistisch
kit
kit

Ook de keuken is  modern ingericht. De grote ramen zorgen voor de natuurlijke lichtval en zorgen voor een fijne woonsfeer, waarin de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Het meubilair is hip door de mix van modern en kitsch. De minimalistische eetzaal wordt door de prachtige kroonluchter en het schilderij compleet gemaakt! In deze keuken is het culinaire leven eenvoudig, want deze keuken is voorzien van de modernste keukenapparatuur, waardoor je makkelijk de lekkerste gerechten maakt. De keuken is zo ruim, dat je er zelfs met meerdere koks tegelijkertijd kunt werken, erg handig natuurlijk als je bezig bent met een familiediner.

Slaapkamer

Minimalistische slaapkamers van kit Minimalistisch
kit
kit

Laten we tot slot een kijkje nemen in de slaapkamer, die ook een kleedkamer herbergt. Ook hier is de overvloedige aanwezigheid van het wit een rustgevende factor. Stel je voor dat je in dit heldere interieur 's ochtends wakker wordt, dan begint de dag toch gelijk goed. De kasten staan al voor je klaar, zodat jij je kleding op een stijlvolle en nette manier kunt bergen. Het is erg mooi om een donker bed (de beste kleur is zwart) in deze kamer te zetten, waardoor je al snel een tijdloos en prachtig interieur creëert. Er is zelfs plek om een bureau neer te zetten, waardoor deze kamer tevens als studeerkamer dienst kan doen.

Nog even wat interessante informatie in één oogopslag:

Locatie: Zwitserland

Type: eengezingswoning

Bouwjaar: 2013

Oppervlakte: 200 vierkante meter

Tot zover de tour door het schitterende rustgevende familiehuis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Zoek je een camper die echt bijzonder is? Lees dan dit artikel, want dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open! 

Op ons forum staan de experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!