homify 360°: Drie kleine zwarte huizen in Zellerndorf | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Drie kleine zwarte huizen in Zellerndorf

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van franz Modern
Loading admin actions …

Normaal gesproken laat één familie een droomhuis bouwen dat is soms moeilijk te veroorloven, maar na een kostbare bouw heb je dan echt een huis voor het leven. Maar in het Oostenrijkse Zellerndorf gaat het anders, hier liet een gezin drie kubussen bouwen. Die samen een groot complex vormen waar het een paradijs is om in te wonen. Verantwoordelijk voor de planning en de bouw van dit complex was het Weense architectenbureau Franz. Dit familiecomplex werd bekroond met een certificaat voor innovatieve architectuur. Al nieuwsgierig geworden? Kom dan met ons meer voor een tour door dit bijzondere complex.

Ontwerp

Moderne huizen van franz Modern

De absoluut buitengewone vorm van deze gezinswoning is een attractie op zich: het huis bestaat uit één horizontale verdieping, waardoor het huis door zijn zwarte kleur en kubusvorm opvalt in de omgeving. De site is gelegen in een woonwijk die wordt gekenmerkt door karakteristieke gebouwen. We vinden er in het bijzonder verschillende eengezinswoningen uit de jaren '70. De natuur is sterk betrokken in het ontwerp, bakstenen muren met een steenwol isolatie zorgen voor een energiezuinig gebouw en het oppervlak van de kubus werd voorzien van een plexiglas laag. Kortom, het is sterk en stijlvol!

Functie

Moderne tuinen van franz Modern

De structuur van het complex bestaat uit drie opeenvolgende kubussen. Elk gebouw heeft een duidelijke functie. De eerste is de garage, waar ruimte is voor twee auto's. De tweede wordt gebruikt als een leefruimte kubus. Hier vind je de keuken, eetkamer en woon- en badkamer. De laatste kubus herbergt de slaapkamer en douches. Het is een complex dat helemaal aansluit bij de hedendaagse architectuur, waarbij landschap en gebouw samenvloeien. Het natuurlijke hout maakt deze overgang mogelijk. Ook de geringe hoogte van de huizen maakt dat ze op een bepaalde manier dicht bij de aarde staan.

De tuin

Moderne zwembaden van franz Modern

De tuin van de residentie is vooral voor de kleinste bewoners een prachtig ravot en speelterrein. De volwassenen genieten er van de rust. We treffen er een langwerpig en smal zwembad aan, heel bijzonder en verfrissend op warme dagen. Deze kubussen hebben een gelijkvloerse structuur, waardoor ook mindervaliden er een fijne woning aan hebben. Op deze foto zien we een perfecte combinatie tussen natuur (gras) en minimalistische architectuur (kunstmatig). In deze tuin kun je rekenen op veel privacy en fijne momenten met je gezin. De tuin is ordelijk, functioneel en eenvoudig te onderhouden.

Gang

Moderne serres van franz Modern

Hier zijn we in de glazen gang die de afzonderlijke modules aan elkaar verbindt. Door de enorme lengte van de corridor ontstaat een spannend uitzicht. Dit effect wordt versterkt door het hout op het plafond. De gang wordt aan beide zijden geflankeerd door wijngaarden, echt een genot voor het oog! De plant in de gang zorgt voor een natuurlijke connectie met de natuur buiten. Dit detail maakt de gang gezellig en huiselijk. Deze gang biedt jou de kans om je even buiten te voelen terwijl je gewoon comfortabel binnen bent. Stel je eens voor hoe mooi het hier in de winter of lente zal zijn ?

Serre

Moderne serres van franz Modern

De serre is de plek waar je in het heldere licht heerlijk een boek kunt lezen. Daarbij doorbreekt deze prachtige uitloper de massiviteit van de kubus. Binnen wordt hier bijna buiten, waarbij je onder beschutting geniet voor de zon. Zie jij jezelf al heerlijk lezen of gewoon lekker dommelen in het zonlicht? 

Tot zover de tour door het bijzondere complex! We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de trends uit de wereld van de architectuur en design. 

Kaarten en globes zijn weer helemaal hot! In dit artikel zetten we een aantal topontwerpen voor je op een rijtje. 

Op ons forum tref je experts aan wie je vragen kunt stellen over jouw interieurdesign!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!