Hedendaags design: inspiratie voor thuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hedendaags design: inspiratie voor thuis

Stoa. Stoa.
van Julia Schlotter Design
Loading admin actions …

Wat bedoelen we met de term hedendaags design? Deze vraag gaan we tot op de bodem uitzoeken. Een definitie vinden is nog niet zo eenvoudig. Als je een 80-jarige dame vraagt wat het betekent, dan krijg je waarschijnlijk een ander antwoord dan jij zult geven. Het gaat bij modern design vooral om de ontwerpen van de laatste tijd. We hebben daarom zes voorbeelden van eigentijdse design voor je op een rijtje gezet. Kijk mee naar de decoratie en architectuur van deze tijd!

Hedendaagse architectuur

Moderne huizen van homify Modern

In de architectuur grijpt het hedendaagse design vaak terug naar een geometrisch ontwerp dat teruggrijpt naar de eenvoud. Speelse ontwerpen en patronen krijgen in dit design geen ruimte. Het richt zich op de essentie. In een snelle wereld moet alles functioneel zijn en to the point.  Een logische, eenvoudige en zelfverklarende structuur is daarom absoluut noodzakelijk. Deze mentaliteit wordt overgebracht in de architectuur. Zo ligt de focus bij dit huis op de functionaliteit, dit vereenvoudigd het leven. Het huis kent dan ook geen scheidingswanden en de ruimtes vloeien naadloos in elkaar over.

Design

Modern design kent rechtlijnige vormen en levendige kleuren. Gestoffeerde meubels hebben weelderige volumes verloren. In plaats daarvan zijn het gedrapeerde rechthoeken. De foto toont hier een zeer goed voorbeeld van. Een andere indicatie van een eigentijds design zijn grote ramen. Ook de plafondhoogte speelt een rol. In de jaren '60 waren deze nog laag, maar sinds de jaren '90  worden er in de nieuwbouw verhoogde plafonds gehanteerd, deze versterken het gevoel van ruimte.

Badkamertrends

Ook in de badkamer zien we een duidelijke dominantie van het hedendaagse design. Natuurlijke materialen, zoals hout, die anders vooral voorkwamen in de woonkamer, worden nu ook in de badkamer veelvuldig gebruikt. Het gebruik van natuurlijke materialen vind je niet alleen in het interieur, maar ook in gevels. Zo zijn binnen en buiten een eenheid.

Wit in de keuken

Wit, wit en nog eens wit. Het eigentijdse ontwerp maakt veel gebruik van natuurlijke kleuren en tevens van niet-kleuren. Dit is vanwege de prachtige tijdloosheid die wit, grijs en zwart uitstralen. Een tijdloos design zorgt voor een stijl die je voor meerdere jaren kunt aanhouden zonder dat deze uit de mode raakt. Een goed voorbeeld hiervan is het schaakbordpatroon in een keuken- zwart en wit. De niet-kleuren zwart en wit in combinatie met de vierkante vorm, is echt een klassieke combi die tientallen jaren mee kan.

Decoratie

van homify Scandinavisch

Moderne decoraties hebben ook een eenvoudige vorm. Het motto: minder is meer. De inrichting moet niet alleen mooi zijn, maar ook een duidelijke rol spelen. Dit betekent dat de decoratieve middelen te vervangen zijn door lampen, vazen of kandelaars. Deze aantrekkelijke bekers zijn te gebruiken als decoratie, maar natuurlijk ook als gezellige drinkbeker.

Sierbeton

Pendant Light, concrete van rohes wohnen Minimalistisch
rohes wohnen

Pendant Light, concrete

rohes wohnen

Sierbeton is helemaal in. Het materiaal heeft een lange weg afgelegd, van Romeins bouwmateriaal, via de moderne architectuur als decoratief materiaal in ons interieur. Nu kunnen we genieten van de ruwe look van dit prachtige bouwmateriaal. Beton wordt niet alleen gebruikt in deze prachtige designlamp, maar vindt zijn toepassing in bijna alle interieur- en architectonische omgevingen. Wat een prachtige industriële sfeer heeft deze lamp! Hij staat perfect bij de ruwe muur erachter. 

Tot zover de hedendaagse designideeën. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Heb je een grote kamer die je maar niet gezellig en gevuld krijgt? Kijk dan eens naar deze prachtige xxl-sofa's.

Op ons forum tref je experts aan wie jij je vragen kunt stellen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!