Welkom aan boord! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Welkom aan boord!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Eclectische woonkamers van tina merkes architecte Eclectisch
Loading admin actions …

Altijd al gedroomd van een leven op het water?  In het Franse Saint-Maur-des-Fossés heeft Tina Merkes deze droom voor een van haar klanten gerealiseerd. Voor dit indrukwekkende project heeft Tina Merkes en haar team de Nederlandse schuit 'Drie Gebroeders' verbouwd tot een originele en creatieve woning. Het schip is gebouwd in 1928 en moet al een groot deel van de wereld gezien hebben alvorens het hier in het Franse Saint-Maur-des-Fossés zijn voorlopige bestemming vond.

De boot is met pensioen

Laten we eerst eens kijken waar we precies te maken mee hebben. Vanaf de oever van de rivier de Marne hebben we goed zicht op de vorm en grootte van het schip dat al zo'n lange staat van dienst heeft. De boot is 25 meter lang en 4.80 meter breed en lijkt nu al op te gaan in zijn nieuwe omgeving. Rustend op het gladde wateroppervlakte onder de groene bomen. De boot is nu met pensioen, na al die jaren arbeid, en lijkt hier zijn voorlopige eindbestemming te hebben gevonden.

Licht

Het was een grote uitdaging om de schuit, met zijn lage plafonds, donkere kamers en slechte isolatie, te verbouwen tot een moderne en comfortabele woning. Ingenieuze oplossingen waren nodig om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimtes en de mogelijkheden die er waren voor het binnenlaten van zonlicht. Binnenmuren werden verwijderd en de beperkte hoogte van het vaartuig werd vergroot door het toevoegen van een stalen bovenbouw. Nieuwe, grote dakramen werden geplaatst en de bestaande luiken en patrijspoorten werden vergroot en vernieuwd. De woonboot beschikt nu over een indrukwekkend aantal van 48 ramen!

Eethoek en keuken

Op deze foto zien we de woon- en eetkamer met de open keuken en moderne open haard. Om de ruimte optisch groter te doen lijken zijn de muren en plafonds wit geverfd en heeft men gekozen voor een lichtgekleurde houten vloer. Eenvoudig, maar modern meubilair, hoogwaardige materialen en een luchtig en puristisch ontwerp maken de ruimte af en zorgen voor een gezellige sfeer.

Woonkamer

We zien hier de andere helft van de grote woon- en eetkamer. De comfortabele banken nodigen u uit om te ontspannen. De platte televisie neemt weinig ruimte in beslag en de vele ramen, zowel in het plafond als rondom de kamer, zorgen voor voldoende licht. 

Badkamer

De tour van de woonboot eindigt in de badkamer, die zowel functioneel als stijlvol gebouwd is. De badkamermeubel, met geïntegreerde wastafel, biedt veel bergingsruimte. De wand is bekleed met een flexibele koperen spiegel en trekt meteen de aandacht. Het geheel aan materialen en meubilair past goed in de omgeving en de patrijspoort boven de wastafel zorgt voor voldoende licht. De moderne badkamer nodigt u uit om eens heerlijk te baden.

Lees ook eens onze overige homify 360° projecten in het magazine, zoals bijvoorbeeld de bijzondere verbouwing van deze bunker in het Gelderse Vuren.

Is een woonboot ook iets voor jou? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!