Minimalistische woning met een veelzijdige look | homify

Minimalistische woning met een veelzijdige look

Stoa. Stoa.
Marty Häuser AG Moderne huizen
Loading admin actions …

Minimalistische woningen hebben vaak ten onrechte de naam eentonig te zijn. Vandaag laten we je aan dat hand van een prachtig woning zien waarom dat absoluut niet het geval hoeft te zijn. Sterker nog, we zijn van mening, dat juist door de eenvoudige vormgeving, deze woningen interessanter worden. Kijk snel met ons mee en laat je inspireren.

Gezellige en veelzijdig

Buiten in de tuin worden we getrakteerd op een staaltje hoogstaande architectuur. De verschillende gebieden van de woningen zijn duidelijk weergegeven in het ontwerp. Zo zien we de slaapkamers boven in een apart deel, de verdieping daaronder met het terras als apart gedeelte en daaronder de woonkamer als dragende rechthoek. Rechts van de woning leidt een trap, verscholen achter de struiken en de bomen, ons naar het terras. Dit terras is favoriet bij de bewoners om allerlei redenen, maar zeker omdat je vanaf hier een gezellige uitkijk over de tuin hebt. Laat je inspireren door een architect bij het ontwerpen van je woning. 

Prachtige hal

In de hal zien we een visueel spektakel. Toch kunnen we niet spreken van een uitbundige inrichting. Juist de ingetogen lijnen van de binnenhuisarchitectuur en het zwart-wit design (de eeuwige steun en toeverlaat als je een visueel aantrekkelijk en evenwichtig interieur wilt ontwerpen) zorgen voor de sterke indruk, vooral de trap en het grote raam recht voor ons zijn beeldbepalend. In een interieur moet natuurlijk de nodige huiselijke warmte te zien zijn, voor dit laatste zorgt de vloer. Deze natuurlijke houten vloer is de basic voor het interieur en daarbij een tegenpool voor het overvloedige, koele wit. Samen met een expert ontwerp je snel een unieke hal. 

Terras om op te ontspannen

Hier zien we het terras vanaf een hoger gelegen gebied in de tuin. Weer of geen weer: door gevel zit je als bewoner altijd lekker in de lounge. Links van de lounge zien we een mooie steentuin, waarin minimalistische bollen liggen als decoratie. Een tuin waarin je weer helemaal zen wordt. 

Strakke badkamer

We steen nu in de badkamer en lijken de perfecte badkamer te hebben gevonden, dat is deze ruimte zeker weten voor de bewoners. En geef ze een ongelijk! Ook in de ruimte biedt een houten vloer een goede basis aan het interieur, zeker in combinatie met de minimalistische inrichting (weer dat mooie zwart-wit schema). De spiegel is breed en heeft een geringe lengte, de look is daarom geweldig. Daarbij hij is lekker praktisch. En wat vind je van het fijne bad? Al dobberend in het water kijk je lekker uit over de omgeving. Een plek om helemaal tot jezelf te komen!

Jacuzzi plezier

In de eetkamer komen zo’n beetje alle moderne stijlen bij elkaar: Scandinavisch, minimalistisch en industrieel. Toch oogt het hier niet als een rommeltje, dat komt omdat al deze stijlen aan elkaar verwant zijn, daarbij zijn ze allemaal vrij beperkt (minimalistische) als het om het vormtaal gaat. In deze eetkamer vind je een strak design, maar ook de nodige gezelligheid.

Eetkamer

In de eetkamer komen zo’n beetje alle moderne stijlen bij elkaar: Scandinavisch, minimalistisch en industrieel. Toch oogt het hier niet als een rommeltje, dat komt omdat al deze stijlen aan elkaar verwant zijn, daarbij zijn ze allemaal vrij beperkt (minimalistische) als het om het vormtaal gaat. In deze eetkamer vind je een strak design, maar ook de nodige gezelligheid.

Open zuivere keuken

Vlak naast de eetkamer zien we de strakke keuken. Het keukeneiland is en blijf onze favoriet. Omdat de ruimte zo ingetogen is als het gaat om het kleurenpalet (zwart en wit zijn overigens geen kleuren) is het wel erg leuk om een beetje te experimenten met felle kleuren, maar hou dit wel subtiel. De fruitschaal met de bananen is een mooi voorbeeld hoe je dit kunt doen.

Woonkamer

Tv-kijken is een ingeburgerde activiteit. We zijn er allemaal mee opgegroeid en houden ervan om onze tv een goede plek in de kamer te geven. Sterker nog, de inrichting van de kamer is meestal aangepast aan de positie van de tv in de ruimte. Dat zien we hier ook. Maar het is ook wel de meest logische plek om hem op te hangen. Nu zien we waarom flatscreens in de eerste plaats ontworpen zijn, om ze als een lijst op te hangen, zodat we in het medialandschap kunnen kijken. Of je nu van series, films of games houdt: de tv is en blijf belangrijk gezelschap.

We hopen dat je net zo enthousiast over dit huis bent als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!