10 redenen waarom een modern huis je leven zal veranderen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 redenen waarom een modern huis je leven zal veranderen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Nespoli 3d, Modern
Loading admin actions …

De moderne stijl is nog altijd ongekend populair bij de inrichting van onze huizen. En dat is niet zonder reden. Deze stijl die zich kenmerkt door strakke vormen, rechte lijnen en een minimalistische inrichting brengt allerlei belangrijke voordelen met zich mee die je leven op positieve wijze beïnvloeden. Dus twijfel je nog over de moderne stijl? Vind je het wat leeg of kaal? Als je nog altijd sceptisch bent dat een modern en functioneel huis je kwaliteit van leven kan verbeteren dan nemen we deze twijfel graag bij je weg met dit ideeënboek. We presenteren je 10 goede redenen om van gedachten te veranderen en toch te kiezen voor deze stijl. Laat ons weten of we je hebben kunnen overtuigen..

1. Het is comfortabel en gezellig

Er is geen twijfel over mogelijk: een modern huis is ontworpen om je leven te vereenvoudigen met een maximum aan comfort in al zijn facetten. De luxe comfortabele meubels, veel ruimte, functionaliteit en het design maken dit tot ideale inrichting voor een gelukkig leven. Bovendien zorgt de minimalistische inrichting voor minder schoonmaakwerk en een ruimtelijker gevoel. En zoals je ziet in dit voorbeeld kan leeg en ruim prima samengaan met knus en gezellig.

2. Het is veelzijdig

Een ander groot pluspunt dat we moeten toekennen aan de moderne woning is dat deze ontworpen met een grote veelzijdigheid. Multifunctionele meubelen en ruimtes kunnen ook een klein huis uiterst praktisch maken en geschikt voor vele toepassingen. Een voorbeeld? Het moderne keukeneiland dat fungeert als werkruimte, bar, eettafel, opslagruimte en kookplek.

3. Het is organisch

Een van de nieuwste trends op het vlak van modern interieur design is organisch meubilair. De invoering van deze lifestyle in je huis zorgt voor meer balans dankzij de natuurlijke materialen, organische vormen, helderheid en groene elementen die een weldaad zijn voor lichaam en geest. Voor onthaasten hoef je de natuur niet meer in; dat kan gewoon thuis!

4. Het is ontspannend

Een modern huis kan zeer ontspannend zijn, zeker wanneer dit goed is ingericht met de juiste relaxsystemen en meubels die de bewoners letterlijk kunnen verwennen voor hun luxe en comfort. Denk aan gordijnen die vanzelf openen wanneer het donker wordt en luxe design ligstoelen.

5. Het zorgt voor scheiding van ruimtes

De moderne, functionele badkamer is veelzijdig en slim ingericht met multifunctionele elementen die je gemak bieden en veiligheid voor de jeugdigen en ouderen onder ons. Deze badkamer biedt een comfortabel verblijf; hij is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en biedt gemakkelijke toegang en structuren zoals bijvoorbeeld deze gelijkvloerse douche.

6. Het optimaliseert ruimte

Het ontwerp van een modern huis bestaat vaak uit modulaire meubels en een slimme indeling van alle oppervlakte waarbij alle functionele ruimte optimaal wordt benut. Zelfs een paar vierkante meter kan dan worden omgetoverd tot een droomhoekje.

7. Het is helder en vitaal

De moderne inrichting kent veel wit en natuurlijk licht. De helderheid van een leefomgeving is een factor die je stemming en gemoedsrust in positieve zin kan beïnvloeden. Ook de moderne lijnen en lichte meubels weerkaatsen dit licht waardoor je huis veel prettiger en vitaler aanvoelt. En we weten allemaal hoe belangrijk daglicht is voor onze gezondheid! Wil je graag meer inspiratie opdoen inzake woningen met veel daglicht? Bekijk dan ook 11 sensationele huizen met veel glas.

8. Het bevordert de gezelligheid

Het woord modern wordt vaak geassocieerd met het concept van een open ruimte. In dit type woning zijn niet alleen de totale afmetingen verkleind maar zorgt het verwijderen van scheidingswanden ook voor meer gezelligheid. Een voorbeeld? De open verbindingen tussen de eetkamer, keuken en woonkamer! 

9. Het is ecologisch

De aandacht van ontwerpers voor duurzaamheid en het milieu is de laatste jaren enorm toegenomen. Deze zorg als reflectie van een groter bewustzijn wordt ook vertaald in de details en inrichting van je eigen huis. De keuze voor moderne meubels met eco-vriendelijk karakter is zeker een daad van liefde en niet alleen voor het ecosysteem, maar ook voor onszelf en onze gezondheid.

10. Het is gewoon mooi

Laten we eerlijk zijn zonder er al teveel woorden aan te besteden: een modern huis is ontworpen voor optimale luxe en comfort maar is ook gewoon een mooier huis. Omring jezelf met schoonheid, met eenvoud en met de nieuwe mogelijkheden die de huidige technologieën bieden dan zal dit de kwaliteit van leven zeker verbeteren.

Veel ruimte, daglicht, schoonheid, luxe en comfort... En ben je overtuigd?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!