Bijzonder designhostel in Hamburg | homify

Bijzonder designhostel in Hamburg

Stoa. Stoa.
Dreimeta Eclectische hotels
Loading admin actions …

Vaak is het goedkoper dan een hotel, maar je mist dan weer de service. We hebben het natuurlijk over een hostel. Een hostel van een heel andere orde is de Super Bude II in Hamburg. In dit designhostel vind je de perfecte mix: een uitstekende service die niet onderdoet voor die van een hotel en dit alles in een heel bijzondere architectonische sfeer. Deze kunnen we omschrijven als funky, authentiek en origineel. Laten we het hotel eens van binnen gaan bekijken, want we kunnen er nog zo lang over praten, een foto zegt nog altijd meer dan 1000 woorden. Kijk met ons mee!

Verfrissend anders

Dit hostel is gevestigd in een monumentaal pand dat in het verleden een postkantoor was. Het pand werd aan het begin van de twintigste eeuw opgeleverd. De trappen zijn bewaard gebleven, waardoor het gebouw zijn authentieke karakter behouden heeft. In het interieur zien we lokale alledaagse voorwerpen en materialen die een unieke, verrassende en authentieke sfeer generen. Het is een bonte verzameling: het tapijt op de grond, de gele houten elementen, de authentieke hanglampen en de glazen toonbank. Zeer eclectisch!

50 meter lange gele strook

Op de begane grond van de Super Bude II vinden we een 50-meter lange strook gevormd door een gele muurbekisting, hetgeen voor een eclectische sfeer zorgt. Het is een ruimtebepalend element.  In deze gele wand zijn alle belangrijke functies ondergebracht: koelkasten, internetfaciliteiten en kluisjes die voor de nodige opslagruimte zorgen. Onconventionele zithoeken als deze vind je overal in het hostel, deze stoelen zijn gemaakt van kruiwagens en nodigen je uit om te ontspannen op een stijlvolle manier.

Flexibele kamer

Hier werpen we een blik in één van de kamers in de Super Bude II. Je kunt een standaard tweepersoonskamers huren, maar deze is eenvoudig om te bouwen naar een 3- of 4-persoonskamer. Even overleggen met de eigenaar en ze zetten er zo twee meubels bij. Op deze manier biedt het hostel met zijn 90 kamers aan maximaal 270 gasten een slaapplek. De kamers  zijn allemaal uitgerust met een eigen badkamer en toilet. Zo heb je veel comfort en maximale privacy.

Creatieve meubels

Voor de inrichting van de kamers zijn bijzondere meubels gebruik, die tegen een al even bijzondere achtergrond sterk naar voren komen. Het behang bestaat uit oude kranten, dit zorgt voor een apart schouwspel. De slimme gele meubels beiden je ruimte om te zitten en je schoenen op te ruimen, tevens hebben ze een rek waar jij je vest of jas aan op kunt hangen. Handig en ruimtebesparend!  

Centrale punt

Deze zaal doet dienst als ontbijtruimte en is de centrale ontmoetingsplek voor de gasten. Hier serveert de Kitchen Club elke dag het ontbijt. Voor de lunch en het diner zijn er ovens en magnetrons die je zelf mag gebruiken. Op deze manier kun je gemakkelijk en goedkoop eten tijdens je verblijf in de Super Bude II.

Waterstation

Tot slot laten we je een echt cool hoogtepunt van de Super Bude II zien: het waterstation. Hier mag elke gast vers drinkwater nemen en indien het ze belieft een lekkere citrusvruchtschijf pakken. Dit is heerlijk verfrissend en beter dan frisdrank uit de supermarkt. 

Tot zover dit bijzondere designhostel. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Als je een vakantie gaat boeken, alvast veel plezier. 

Wil je de kinderkamer leuk inrichten maar je kunt wel wat ideeën gebruiken? Lees dan dit artikel met leuke tips! 

Op het forum tref je experts waaraan jij je interieurontwerp kunt voorleggen!

Ben jij meer van de hostels of juist van de hotels? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!