homify 360°: De renovatie van een herenhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: De renovatie van een herenhuis

Stoa. Stoa.
Industriële huizen van SzturArchitekten GmbH Industrieel
Loading admin actions …

Het architectenbureau: Szturhärter Architekten in Keulen renoveerde met veel vakkundige kennis een schitterend herenhuis. Met de juiste focus op hedendaagse trends creëerden ze een prachtig huis met een loft-achtige charme in het bruisende hart van Keulen. Dit project laat zien hoeveel er met een oude woning  te bereiken is als de juiste mensen er mee aan de slag gaan! Kijk met ons mee voor de nodige inspiratie!

Eerste blik

Op het eerste gezicht lijkt de woning eenvoudig en springt er niet echt uit. Hij past in deze stedelijke context waar hij één mee is. Des te groter is de verrassing als we straks binnen komen. Alleen de zwarte kleur van de gevel wijkt een beetje af van de norm. De voordeur van het huis verraadt al een beetje het loft-achtige karakter van het interieur. Veder is het een mooi doorsnee huis. Voor we het uiteindelijke resultaat gaan zien, willen we je eerste even een blik in het verleden gunnen, toen het huis nog verouderd en lelijk was, zodat je een goed beeld hebt van de omvang van de transformatie.

De oude situatie

We maken een trip naar het verleden. Het wordt al snel duidellijk waarom de renovatie plaats moest vinden.  Het houtwerk, de wanden en het sanitair lijken minder op een huis en meer op een stal of een schuur. Het oude interieur ademt de sfeer van een vooroorlogs pand. Om het weer helemaal up-to-date te krijgen, zodat het weer volgens de moderne levensstandaard bewoond kan worden, moest tijdens de renovatie alles uit de kast getrokken worden. 

Resultaat

Hier zien we het prachtige resultaat in de woonkamer. Er hangt in deze grote ruimte een stedelijke en rustieke sfeer. Rechthoekige uitsparingen geven de oude muren een authentieke look en gunnen ons een blik in het verleden. Industriële hanglampen benadrukken het loft-achtige karakter door hun rustieke en functionele ontwerp.

Eetkamer

De eetkamer, woonkamer en keuken zijn niet, zoals in de oude situatie gescheiden, maar lopen in een moderne open plattegrond in elkaar over. Het leven en wonen in dit huis stroomt, en wordt niet belemmerd door hinderlijke muren.  Transparantie en ruimtelijkheid zijn sleutelwoorden in deze prachtige eetkamer. Stel je voor, dat je hier met je familie en vrienden een heerlijke maaltijd nuttigt. Daarna kun je eenvoudig de stad in gaan. Je bent hier van alle gemakken voorzien: er is een heerlijk comfortabele tafel waar je met een groep aan kunt zitten en de keuken is dichtbij. Wat wil een mens nog meer?!

Keuken

Een mens wil natuurlijk ook een prachtige en praktische keuken. Deze sleutelwoorden komen terug in deze kamer! Het centrum van de keuken is dit glanzend witte keukeneiland, door zijn compacte vorm past deze precies in het midden van de kamer. De massaliteit van het blok wordt beperkt door zijn kleur: hoogglans wit. Als je met meerdere mensen in de keuken wilt werken is dit eiland een uitkomst.  De kamer is natuurlijk verlicht door een rechthoekig dakraam. De kleurrijke print is op de schilderijen van Marc Rothko geïnspireerd, en brengt de nodige color boost in dit monochrome interieur.

De trap

De vorm van de trap is erg onconventioneel. De schijnbaar verweerde treden contrasteren met de steriele witte wanden. Er heerst hier een sfeer als in een museum. Alles is wit, terwijl de tentoonstelling / het kunstwerk, kleur heeft en afsteekt bij achtergrond. Echter, hier is de tentoonstelling niet nieuw of mooi, maar lijkt al tientallen jaren van slijtage achter de rug te hebben. Deze raadselachtige en opwindende trap creëert een spannende industriële sfeer in je huis. Het is een waar kunstwerk!

De tuin

Je tuin hoeft niet altijd  klassiek te zijn! Op de binnenplaats van het herenhuis kan eenvoudig een tuin gecreëerd worden. Deze beschermt je tegen het lawaai van de stad, zodat je lekker tot rust kunt komen in je eigen buitenruimte. De grote ramen die uitkijken op de binnenplaats,  laten veel daglicht door en hierdoor vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. Dit zorgt voor een ongekende ruimtelijke en vooral erg behaaglijke sensatie. Als je zin hebt om een luchtje te scheppen dan is dit the place to be!

Tot zover de tour door dit mooie herenhuis. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Het inrichten van een kinderkamer is niet altijd simpel. In dit artikel helpen we jou een handje met een aantal slimme ideeën. 

Het forum is dé plek om je woonconcept aan experts voor te leggen!

Heb jij plannen voor een loft en hoe moet deze eruit zien? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!