homify 360°: Braziliaanse villa op het platteland | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Braziliaanse villa op het platteland

Stoa. Stoa.
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Humberto Hermeto Modern
Loading admin actions …

Vandaag reizen we met homify 360° af naar het mooie Brazilië. Meer specifiek gaat we naar Nova Lima, dat ligt in het zuidoosten van het land, daar heeft de architect Humberto Hermeto op een perceel van 1900 vierkante meter een indrukwekkende villa weten te realiseren. Dit gebouw is omgeven door het weelderige groene landschap, precies zoals de bewoners het gedroomd hebben:  een luxe, moderne en huiselijke villa. We kunnen niet allemaal in een huis in Brazilië wonen, maar we kunnen ons wel laten inspireren! Kom daarom met ons mee op een tour door het huis. 

Eerste kennismaking

We werpen een eerste blik op de villa vanaf het ruime terras van dit Braziliaanse droomhuis, dat volledig voldoet aan de moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en modern comfort. Met zijn rechte lijnen en geometrische vormen lijkt het te fuseren met de omringende natuur. Als bouwmaterialen zijn baksteen, beton en hout gebruikt, deze combinatie zorgt voor een spannende architectuur. Krijg je al zin om een cocktail te drinken op dit terras?

Puur natuur

De natuur die het huis omringt speelt een belangrijke rol: bomen, palmbomen, planten, bloemen en het gras strekken zich uit zo ver het oog kan zien. Een stenen pad leidt ons door de enorme tuin, waarin je heerlijk kunt ontspannen. Er hangt hier een frisse, rustige en gastvrije sfeer die uitnodigt om te rusten, te ontspannen en je gewoon goed te voelen.

Vorm, materiaal en textuur

Zoals eerder vermeld zijn er in het ontwerp drie materialen dominant: koel beton, warm  hout en rode bakstenen: deze vormen zowel visueel als qua textuur een onweerstaanbare combinatie, en passen perfect bij de edgy, strakke lijnen van het huis. Het huis heeft veel woonoppervlak, maar oogt toch niet massaal of uitzonderlijk in de natuurlijke omgeving, waardoor dit huis echt een voorbeeld is van een bouwkunst waarbij gebouw en context een hechte relatie aangaan.

Overgang tussen binnen en buiten

Grote glazen deuren en ramen vormen een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Op deze manier voel jij je binnen net zo vrij als in de open lucht. De buitenwereld wordt als het ware uitgenodigd in het huis en de woonruimte wordt uitgebreid naar buiten. Wonen en recreëren vloeien zo ook door elkaar. Dat kan ook niet anders in een land met een heerlijk klimaat.

Buitenkeuken

Omdat het leven hier zich voornamelijk buiten afspeelt, heeft de architect een buitenkeuken met gootsteen, grill en oven gerealiseerd. Ook voor de bouw van deze buitenkeuken is steen en beton gebruikt. De keuken sluit nauw aan op het terras, waardoor jij je culinaire creaties eenvoudig kunt serveren. Het is heerlijk om in dit grandiouze klimaat buiten te koken en te eten. Een ontbijt en diner op de terras moet wel heel bijzonder zijn, een dag begint of eindigt zeer traag in een heilzame ontspannen sfeer.  Simpel weg genieten!

Interieur

Natuurlijk nemen wel ook even een kijkje in de droomvilla, waar we ons wederom in een fantastische omgeving bevinden. Het panoramische uitzicht, dat je door de grote ramen hebt, is gewoon uniek. Alles dat afleidt van het uitzicht is weggelaten. Daarom zul je in dit huis geen franje en tierelantijnen vinden. Ook binnen zijn de onderhand bekende bouwmaterialen gebruikt: beton, hout en steen. Het gebouw is een eenheid; binnen en buiten sluiten op elkaar aan, qua stijl en materiaal, waardoor het gebouw een prachtige bouwkundige creatie geworden is. 

Tot zover de tour rond en in het prachtige huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur.

Hou je van stijl en klasse, dan is een gouden design echt iets voor jou! 

Op het forum kun je interieurexperts vragen stellen over je woonconcept!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!