homify 360°: het glazen huis met een betonnen hart | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: het glazen huis met een betonnen hart

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van L3P Architekten ETH FH SIA AG Modern
Loading admin actions …

Leven in een glazen huis, het is een bijzondere ervaring voor de meeste mensen en het is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je houdt van transparantie en helderheid, dan is dit huis echt iets voor jou. Het bijzondere glazen huis werd ontworpen door het architectenbureau L3P Architekten ETH FH SIA AG, die echt iets unieks neergezet hebben!

De kale betonnen structuur met glazen jas is zeer minimalistisch en modern, echt iets voor de liefhebbers van formele strakke architectuur. Het huis is feitelijk door twee mensen gebouwd, relatief weinig bouwers voor een pand van deze formaat, maar waar een wil is is een weg! Laten we een tour door het huis doen en ons laten inspireren door het bijzondere gebouw!

Perceel

Aanvankelijk was het gebouw berekend op vijf keer negen meter oppervlak, maar dit was niet voldoende voor de realisatie van het glazen huis. Het architectenbureau wilde namelijk ook een dubbele kamer met badkamer creëren, waardoor de volledige ruimte van de heuvel nodig was om het huis te realiseren. Omdat het architectenbureau het huis van ontwerp tot realisatie in de hand hield, kon de aanpassing qua afmetingen eenvoudig geïmplementeerd worden. Het resultaat is een huis met ongeveer 154 vierkante meter woonoppervlakte, waarvan ongeveer de helft zich op de begane grond bevindt.

Gevel

De indrukwekkende gevel bestaat uit 58 individuele ramen die een bijzondere uitstraling in de ruimte hebben. De vensters beslaan een gebied dat twee keer zo groot is als het vloeroppervlak, en zijn een indrukwekkend gegeven. De structuur van gewapend beton is zwart gekleurd om een moderne vibe te creëren. We zien dit materiaal en deze kleur in het hele huis: in de muren, vloeren en plafonds, terugkeren.

Grote lantaarn

's Nachts ziet het sculpturale glazen huis eruit als een oversized lantaarn die gloeit in het donker. De contouren komen duidelijk uit door het kunstlicht, dat zo een spannende omgeving creëert die rijk is aan silhouetten en lichte oppervlakten. Een wandeling in de tuin is een ontspannende bezigheid, waardoor jij telkens weer even oplaadt en ontspant in de avond.

Ingang

Onconventioneel is de toegang tot het gebouw. Deze is namelijk ondergronds in de carport. Naast de carport bevindt zich een kelder en een dubbele kamer met badkamer. Deze ondergrondse kamers zijn luxe gestoffeerd en hebben ramen waardoor het zonlicht naar binnen kan schijnen. Wanneer je het gebouw binnenkomt, zie je de 5.44 meter hoge entree, dit is een bijzondere ervaring als je voor het eerst binnenkomt.

De trap

De trap maakt indruk met zijn open vorm. Dakramen zorgen voor helderheid en compenseren het massieve karakter van het beton. De kunstmatige lampen werden op verschillende hoogtes geplaatst en hangen in een bijzonder patroon aan hun stroomkabels. De balustrade van de trap past helemaal in deze context, vooral de leuke fotolijstjes zorgen voor een fleurige en persoonlijke sfeer.

Boekenkast

De boekenkast is niet alleen een praktische opslagmogelijkheid voor boeken, maar is ook onderdeel van de architectuur. Niets is verfraaid, maar juist essentieel gehouden. De minimalistische stijl is tegenwoordig erg populair en deze kamer past helemaal in dat kader, daarbij heeft deze ruimte een industriële sfeer, dat komt door het grijze beton en de zwarte kozijnen en deurposten. De kaften geven een fleurige input aan deze kamer.

Woonkamer

Wie op zoek is naar normale kamers zoekt in dit huis tevergeefs. Het gehele interieur wordt gedomineerd door ruwe betonnen oppervlakken, waarvan het karakter de indruk wekt dat je in een bunker woont. De meubels contrasteren door hun neon roze en lichte kleuren met het grijze beton. Treden en opstaande randen verdelen het interieur in verschillende zones, zodat er een balans ontstaat tussen continuiteit van de ruimte en een overzichtelijke verdeling van deze ruimte.

Badkamer en woonkamer

De verschillende ruimtes vloeien logisch in elkaar, waardoor genieten van de woonkamer en baden in de badkamer dicht naast elkaar gebeurd. Deuren zijn in dit ontwerp vermeden, waardoor er veel transparantie in het huis te vinden. Van buiten is het huis extravagant maar binnen is het ingetogen en kent nauwelijks verfraaing. Dit sanitaire blok is daarentegen qua kleur wel erg uitgesproken, terwijl de vorm minimalistisch is. Het is interieur is daarmee functioneel te noemen.

Slaapkamer

We eindigen deze tour in de slaapkamer. Deze kamer is ook basaal vormgeven. Het centrum is het tweepersoonsbed, van waaruit je een schitterend uitzicht over het groene landschap hebt. De lange gordijnen kunnen indien gewenst de ruimte verduisteren en geven een gevoel van volledige privacy. Het hoogtepunt van de slaapkamer is de vrijstaande zwarte badkuip, een uniek ontwerp waarin je kunt genieten van de omgeving en het heilzame warme water. Wat wil een mens nog meer! 

Tot zover de tour door het schitterende glazen huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. 

Ben je een echte ekster en kun jij je niet beheersen als je glimmende en glanzende dingen ziet? Dan is dit goud design echt iets voor jou! 

Op het forum tref je experts die je vragen kunnen beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!