Bauhaus is back: een familiehuis met een zuivere eenvoud | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bauhaus is back: een familiehuis met een zuivere eenvoud

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van STRICK Architekten + Ingenieure Modern
Loading admin actions …

Ladies and gentlemen, Bauhaus is back! Steeds vaker zien we de stijl in moderne varianten opduiken. Het is een fantastische gezicht om te zien hoe deze oude bouwstijl, die dateert van het begin van de vorige eeuw, nu weer een bloei doormaakt. In dit artikel gaan we je laten zien hoe mooi een moderne woning in deze stijl kan zijn. We nemen je graag mee op een tour door het huis en hopen dat je net zo geïnspireerd als wij zult zijn.

Grote tuin

We staan in de tuin en genieten van het uitzicht. De vier grote ramen openen de gevel en reduceren de massiviteit van de witte kubus waarin de woning gerealiseerd is. We zien direct hoe open de woning naar zijn omgeving is. Beneden zien we een schuifpui die eenvoudig te open is, waardoor de bewoners het terras gemakkelijk kunnen betreden. De tuinset is vooral in de zomer de sociale hotspot in de tuin. De bewoners houden van hun tuin en de feesten die ze erin kunnen geven. Het gazon is al net zo strak als de woning zelf en past qua vormgeving goed bij de vlonder van het terras. Rechts zien we dat de BBQ al klaar staat, want ook in de herfst en winter willen ze wel eens een visje grillen. Laat je inspireren door een expert als jij je droomwoning gaat ontwerpen.

Woonkamer I

De hoge plafonds geven de woning een elitaire look. De open haard schenkt de bewoners veel warmte en sfeer in de avond. Erg mooi ook zijn de stoelen voor de haard, daarom ga je lekker zitten om de dag of week eens door te nemen. Een prima plek voor wat sterke verhalen of een serieus gesprek. Turen in de haard maakt je ontspannen en de warmte evengoed. Via de trap loop je eenvoudig naar het andere gedeelte van het huis. Pas wel op met kleine kinderen, want die willen de trap nog wel eens over het hoofd zien. Deze grote woonkamer is ideaal om met meerdere mensen in te repeteren voor een muziekstuk.

Eigentijdse keuken

In de keuken vinden we een rustige indeling die ook erg praktisch is. In de wand is een oven geïntegreerd en daarom heen zien we monochrome, superstrakke kasten, waarin de nodige kastruimte gerealiseerd is. Dit is nu typisch een keuken van onze tijd, we zien hier dus een mooie update van de Bauhaus-stijl. We zijn vooral fan van het keukeneiland met daarboven de afzuigkap. Een beauty, niet waar?

Eetkamer

Ook de eettafel is een plek waar de bewoners van deze Bauhaus-woning elkaar graag ontmoeten. Het ziet er gezellig uit zo, met dat warme hout en de hanglampen. Ook hier weer zien we een haard, ditmaal een kleine, die ook een room divider is. Zie je dat de tweede woonkamer en de eetkamer in elkaar overlopen, maar toch ook een klein beetje voor het oog (dat wil tenslotte ook wat) gescheiden zijn door wand rechts van de haard. Op deze manier bereik je twee dingen in je woning: veel openheid en een goede “doorstroom” van daglicht in je woning. Deze twee aspecten zijn erg belangrijk voor de woonsfeer in je woning.

Woonkamer II

Tenslotte zijn we aangekomen in de tweede woonkamer van de woning. Deze bank is eigenlijk geëvolueerd uit de aloude vensterbank, alleen is het raam nu veel hoger in de gevel geplaatst en is de bank vrij laag. Dit is nu echt een prefect plek om op zondagmiddag (of op een willekeurige andere dag) lekker te genieten van een tijdschrift of goed boek. Het is ook de plek waar de kinderen graag spelen. Dus in de praktijk heeft de ruimte vooral de functie van speelkamer.

Check ook deze gave woonideeën. 

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!