Wil je ook badkamer zoals in een 5-sterren hotel? Zo doe je dat! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wil je ook badkamer zoals in een 5-sterren hotel? Zo doe je dat!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne badkamers van MARIANGEL COGHLAN Modern
Loading admin actions …

De meeste badkamers zijn vrij praktisch ingericht met als highlight de zeepdispenser of spiegel. Maar tegenwoordig mag je van je badkamer echt die luxe plek maken die lijkt op je woonkamer of een 5-sterren hotel. Dus ga aan de slag met accessoires, verlichting, luxe materialen en zelfs kleden en planten!

Meestal is de badkamer een omgeving met zeer specifieke functies en vergeten we dat deze ruimte niet saai en generiek hoeft te zijn zoals alle andere badkamers. We kijken vaak alleen vooral naar de beperkingen, de vochtigheid en de specifieke onderdelen die we nodig hebben en gebruiken we onze creativiteit niet meer en daarmee vervalt de mogelijkheid om hier een creatieve, unieke ruimtes van te maken. 

Als je een beetje gedesoriënteerd bent en niet weet waar te beginnen, laat je dan inspireren door onze tips om zo´n badkamer met sterallures vol bloemen, planten, luxe parfums en hoge kwaliteit textielgoed in te richten.

Luxe accessoires

Een van de makkelijkste manieren om een unieke touch toe te voegen aan de badkamer is het plaatsen van een mooie handgemaakte spiegel. Voeg er een paar luxe kristallen zeepdispensers, een oud stuk marmer om de gootsteen op te plaatsen en rieten krukjes aan toe en creëer zonder al te veel inspanning een zeer luxueuze en gastvrije ruimte.

Houten wastafelplank

Deze houten wastafelplank met zijn ruwe en rustieke look zorgt voor een prachtig contrast met de spiegel en de tegels. Planten helpen om de natuurlijke kwaliteit die al aanwezig is via het onbehandelde hout extra te versterken. Een prachtige nature look! Ben je creatief dan maak je er zo zelf één van een boomstam.

Met een spa

Wie wil er nu niet een spa in zijn eigen huis? Deze hot tub is een luxe uitvoering die veel happy hours aan ontspanning met badzout en schuim met zich meebrengt. Bubbelen maar!

Tuin en bad in open lucht

Bij warm of tropisch klimaat kunnen we het ons veroorloven om een bad in de open lucht te plaatsen. Is dit niet het geval dan kun je een mooie binnentuin inrichten waar je vanuit je badkamer op uitkijkt. Optimal ontspanning! Bijkomend voordeel is het spectaculaire uitzicht en de ruime hoeveelheid daglicht die naar binnenstroomt door de grote ramen.

Een unieke wasbak

Deze wastafel vormt een zeer zeldzaam stuk. En deze rustieke wasbak wordt aangevuld met traditionele elementen zoals de ruwe houten balken, stijlvolle stoel, de prachtige spiegel en orchideeën. Hout is altijd een goede optie is om warmte toe te voegen aan een kille ruimte. Let ook op de zeer originele wandbekleding! 

Verschillende tegels op de muur

Een creatief idee voor de douche- of bad wanden is het leuke effect dat je kunt creëren met verschillende tegelsoorten. Het is belangrijk om hier wel evenwicht in aan te brengen zodat ze elkaar aanvullen zonder dat er een overdreven contrast is of het resultaat er een beetje vreemd uitziet. 

Levendige kleuren

Deze badkamer is een blauwe symfonie die ons de indruk geeft te worden ondergedompeld in de oceaan. Dit soort gewaagdere designs is ideaal voor kleine badkamers.

Nissen in de muur

Aan de binnenwand van de badkamer op de vorige foto zijn een paar nissen toegevoegd een ingenieuze oplossing voor je shampoo in plaats van een glibberige plek op de vloer die tegelijkertijd een artistiek element toevoegt aan deze ruimte. En gebruik hier eens een andere kleur of soort tegel voor!

Een grote ronde spiegel en extra verlichting

In een ruimte zoals de badkamer geven we altijd de voorkeur aan meer gebogen vormen. Met dit in het achterhoofd maakt deze onberispelijke ruimte gebruik van een extra grote ronde spiegel, een wastafel en bijpassende accessoires waarbij gebogen lijnen overheersen. Wil je meer moderne badkamers zien? Bekijk dan ook 20 moderne en super inspirerende badkamers.

Gewaagd en anders

Victorian Terrace House, South-West London Mediterrane badkamers van Drummonds Bathrooms Mediterraan Tegels
Drummonds Bathrooms

Victorian Terrace House, South-West London

Drummonds Bathrooms

In deze badkamer is gekozen voor een aantal risicovolle elementen die uiteindelijk een fantastisch geheel creëren. Kleurrijke keramiek met grillige motieven komen tot uiting in de zilveren buitenzijde van het bad, wat op zich al een collectors item vormt. Daarbij werd een grote spiegel toegevoegd die de ruimte dupliceert. De witte muren zorgen voor een visuele ondersteuning te midden van al deze theatraliteit en zorgen voor de nodige balans.

Een uitgeholde boomstam als wasbak.. Zeer fraai!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!