7 fouten die je maakt zonder dat je het beseft... | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 fouten die je maakt zonder dat je het beseft…

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van RI-NOVO Modern
Loading admin actions …

Laten we eerlijk zijn: het zal ieder van ons ten minste één keer overkomen dat je in een tijdschrift of op internet een advies leest van een interieurexpert en in je eigen huis precies het tegenovergestelde aantreft. Dus laten we samen een kleine test doen: we kijken naar een aantal tips van onze experts en ontdekken samen welke fouten we maken zonder dat we het beseffen. 7 ideale missers die veel specifieke problemen oplossen wanneer we er even wat aandacht aan besteden om ze aan te passen. Want ja, het gaat natuurlijk niet om de fouten maar om de oplossingen!

1. Te weinig werkruimte in je keuken

Ongeacht de grootte van onze keuken herinneren we ons dat het zeer belangrijk is om een goed en royaal aanrechtblad te hebben waar je snel en gemakkelijk aan kan werken zoals we in dit voorbeeld zien. Het belang van voldoende werkruimte in de keuken wordt vaak onderschat. Maar heus, dat 6-gangen kerstdiner bereid je niet op één vierkante meter!

2. De wasmachine zichtbaar in de badkamer

Tenzij je het geluk hebt om over een speciale wasruimte te beschikken, vermijd dan in ieder geval het los plaatsen van je wasmachine midden in de badkamer: het is een onmisbaar hulpmiddel maar het kan de esthetiek van deze ruimte flink verstoren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de wasmachine op discrete wijze toe te voegen aan je badkamer zoals we zien in dit voorbeeld: de wasmachine is gedeeltelijk zichtbaar, maar op fraaie wijze geïntegreerd in een houten structuur die tevens dient als basis voor alle andere badkamermeubels. Zo valt hij niet zo erg op!

3. Een te grote sofa in je woonkamer

modern  door TOPLINE, Modern

We het zijn het allemaal eens dat de bank het middelpunt van de woonkamer is: het kloppend hart van één van de meest gebruikte ruimtes die als zodanig dus zeer comfortabel moet zijn. Soms is deze echter veel te royaal vooral in een kleine woonkamer. Het is beter om een bank te kiezen met een beperkte omvang, waarbij je altijd nog een tweede bank of twee losse comfortabele stoelen kunt toevoegen zoals we zien in dit elegante voorstel. 

4. Te felle kleuren in je slaapkamer

Klassieke slaapkamers van homify Klassiek

We houden van felle kleuren en vrolijke omgevingen maar bedenk dat de slaapkamer vooral een omgeving is waarin je graag wilt uitrusten en herstellen voor de volgende dag. Om deze reden is het belangrijk om hier neutrale kleuren te kiezen – of zelfs volledig wit om zo een kalmerende uitnodigende ruimte te creëren. Wil je meer slaapkamerinspiratie? Lees dan ook dit artikel met 5 indrukwekkende slaapkamers op zolder.

5. Teveel bedden in de kinderslaapkamer

Moderne kinderkamers van homify Modern Hout Hout

Ook al hebben we een groot gezin dan nog is het belangrijk om in een slaapkamer niet alle beschikbare ruimte te vullen met meerdere naast elkaar geplaatste bedden. Naast het feit dat een gevoel van ruimte belangrijk is, kunnen onze kinderen dan ook niet meer spelen in hun eigen slaapkamer. Kies in plaats daarvan dus voor praktische stapelbedden die ook nog eens ideaal zijn voor het opslaan van spullen en kleding zoals we zien in dit voorbeeld.

6. Een rommelige lelijke hal

De hal is de eerste ruimte van je huis waar we onze gasten verwelkomen: het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ruimte geen beklemmende sfeer geeft door te veel meubels of spullen. We geven de voorkeur aan vrij lage elementen die het uitzicht niet belemmeren en aan lichte kleuren of zelfs wit. Op deze manier ontstaat een luchtige en lichte ambiance, ook al is je hal nog zo klein.

7. Een leeg balkon

Laten we eerlijk zijn, één van de elementen die bijdraagt aan een knus huis is zonder twijfel een balkon. En er is niet veel nodig om een vleugje flair toe te voegen aan zo´n balkon zoals we zien in dit voorbeeld: een paar potten of plantenbakken met bloemen, kruiden of lavendel en klaar ben je zonder veel inspanning of veel tijdverlies. Dus vul dat lege balkon met wat groen en kleur en verf eventueel de muren in de lichte kleur. Dat ziet er heel anders uit!

En, zeg eens eerlijk... Heb jij er één ontdekt?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!