De 10 mooiste haarden voor een gezellig, warm samenzijn | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 10 mooiste haarden voor een gezellig, warm samenzijn

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Chalet Gstaad Rustieke woonkamers van Ardesia Design Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De winter komt eraan en dan is er niets zo fijn als een open haard in huis die je heerlijk verwarmt. In deze decembermaand komen we ook snel bij de kerstdagen uit en genieten we ervan om met alle familie gezellig samen te zijn in ons huis en dat is iets dat onbetaalbaar is! We willen hen natuurlijk graag het beste bieden in een aangename en gastvrije omgeving. Inderdaad is er een element dat in deze koude tijden letterlijk je innerlijk vuur doet oplaaien en dat is een haardvuur. Daarom presenteren we vandaag een verzameling van 10 prachtige open haarden waar we ons graag met onze geliefden omheen verzamelen deze winter. Laten we ze bekijken!

UItra modern design

Laten we beginnen met deze super moderne open haard: met zijn rechte lijnen en de vierkante vorm zal deze alle gasten verrassen omdat deze uit verschillende delen bestaat. De haard zelf die direct voor de bank is geplaatst en een deel met de TV erboven. Zo is de zithoek mooi gepositioneerd dichtbij het vuur en de televisie en profiteer je van de warmte en tegelijkertijd kijkplezier.

De draagbare open haard

Dit model is super praktisch want je neemt hem gewoon onder je arm mee naar de ruimte waar je op dat moment bent. Overal heerlijk warm.. Of je nu in bed ligt met een boek of in bad of in je kantoor aan het werk bent. Een top uitvinding!

Een open haard aan twee kanten

Wanneer je een eetkamer hebt die grenst aan de woonkamer dan kan ons volgende voorbeeld een goed idee zijn. Vooral wanneer je een groot gezin hebt en er behoefte is aan veel ruimte. In deze afbeelding zien we hoe de woonkamer in twee ruimtes is verdeeld door de open haard. Deze zorgt er tegelijkertijd voor dat beide ruimtes met elkaar in verbinding blijven door de centrale positionering en het transparante deel. Een interessant gegeven hier is dat de schoorsteen hier aan twee zijdes wordt gebruikt en dus beide ruimtes verwarmt.

Met hout bekleed

Chalet Gstaad Rustieke woonkamers van Ardesia Design Rustiek & Brocante
Ardesia Design

Chalet Gstaad

Ardesia Design

We weten inmiddels dat hout is in staat om een warme en gezellige ruimte te maken. Dankzij de natuurlijke kwaliteit van het materiaal kan een open haard bekleed met hout het element van esthetische waarde worden in je woonkamer!

Omhuld met natuursteen

Wanneer je een liefhebber bent van natuursteen dan zal deze oplossing zeker in de smaak vallen. Een groot oppervlak is hier bedekt met een coating van natuursteen en onderin is er een kleine ruimte voor de haard. Een mooie compositie! Om te kopiëren: een open haard gelijk aan de grond ziet er ook prachtig uit in een ruimte!

Haard in haard

Riva Studio 500 Freestanding van Stovax Heating Group Rustiek & Brocante
Stovax Heating Group

Riva Studio 500 Freestanding

Stovax Heating Group

Een oude schoorsteen die al aanwezig in ons huis is nooit een probleem. Wil je de kachel of open haard opfrissen door een moderner design dan kan dit voorbeeld een goede oplossing zijn. Een soort huwelijk tussen heden en verleden: niets werd gewijzigd aan de oude setting, er is alleen maar een moderne touch toegevoegd!

Conische vorm

Met een prachtige kegelvorm onderscheidt deze open haard zich door zijn gewaagde design en wordt daarmee zelfs het middelpunt en de eyecatcher van deze zeer grote ruimte. Het meest interessante detail is dat deze haard aan alle zijdes volledig open is en zo de indruk geeft van de mogelijkheid om een klein vuur te maken in huis.

Cilindrisch

Wanneer je liever een meer regelmatige vorm wilt en een beter zicht op het vuur dan kan deze kachel de juiste oplossing voor je zijn. Cilindrisch, goed gesloten en in staat om een flink deel van het huis te verwarmen. Wil je graag meer open haarden zien? Bekijk dan ook: heerlijk loungen rond de warme sfeervolle haard.

Traditionele haard

van Finoptim Klassiek

Het is zeker dat de charme van een open haard in klassieke setting zoals op deze foto altijd eigentijds blijft. Het definieert de klassieke stijl en deze raakt nooit uit de mode. Sinds de start van deze stijl maakt hij deel uit van een diep verzonken repertoire aan vormen, kleuren en sferen in ons geheugen. En niets weerhoudt je om deze stijl te mixen met andere uitgesproken eigentijdse elementen.

Buitenhaard

modern  door Rivelin, Modern
Rivelin

Stealth Boat Fire Table – Southampton

Rivelin

Vuur heeft een grote aantrekkende kracht zowel in de winter als in de zomer. Magnetisch wordt onze blik erdoor aangetrokken en verliezen we onszelf in deze eindeloze spiralen van de vlammen. Wanneer je een tuin hebt die dit mogelijk maakt dan is het altijd een goed idee om een open haard of vuurkorf te buiten te plaatsen zodat je jezelf in geen enkel seizoen hoeft te beroven van de magie van gesprekken bij het haardvuur onder de sterren.

Een echt vuur midden in je woonkamer met een conische haard.. heerlijk!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!