Een nieuw houten huis met een verrassend rustiek interieur

Johan van Dijk Johan van Dijk
skizzenROLLE Landelijke gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Ben je niet zo van de moderne betonnen nieuwbouwwoningen en wil je graag weten wat de opties zijn als een nieuwe woning wilt laten bouwen? Overweeg dan eens een houten huis. Met deze Scandinavische manier van bouwen kun je een prachtige en eigentijdse woning bouwen. In die geval is ook een nieuw houten huis ontworpen door de Zwitserse architecten van Skizzenrolle. Het bijzondere resultaat mag zeker gezien worden. De buitenkant is prachtig, maar wacht maar tot je het verrassende rustieke interieur ziet.

Een bijzonder ontwerp

Dit houten huis laat zich zien als een bijzonder ontworpen geheel. Geen traditioneel houten huis zoals je het misschien zou verwachten, maar toch zijn traditionele elementen duidelijk te herkennen. Vooral de drive-in garage met de prachtige veranda is erg de moeite waard en dat geldt ook zeker voor het balkon. Of kunnen we dat beter een dakterras noemen?

Heerlijk rustiek

We hadden het rustieke interieur al aangekondigd en hier in de woonkamer zie je daar een heerlijk eerste plaatje van. Wat een prachtige ontspannen omgeving is dit geworden! Lekker licht en wit en wat contrast wordt aangebracht door de muur die is bekleed met natuursteen en uiteraard door de houten vloer.

Koken en eten

In het huis is een gezellige woonkeuken met een royale eethoek ontstaan. Dit zorgt uiteraard voor een aangename manier van koken en eten, maar je kunt hier ook werken, studeren of gezellig ontspannen. Een erg leuke ruimte om te verblijven.

De keuken

Nog even leggen we de focus op de keuken zelf voordat we verder gaan kijken in het huis. Wat moderne tintjes zijn in deze verder erg landelijke keuken te vinden. De afzuigkap bijvoorbeeld! En juist die kleine moderne toevoegingen zorgen dat het rustieke beeld niet te eenzijdig wordt. Een hele goede oplossing om de balans perfect in evenwicht te houden.

Bijzondere trap

De bijzondere trap die je hier ziet is zo’n element in het huis dat ook met zorg is ontworpen. Want ook hier valt weer een fraai modern randje op zonder dat de rustieke sfeer verloren gaat. En verder zie je ook direct hoe gezellig en leuk alles is aangekleed met zorgvuldig uitgezochte meubels en accessoires.

Moderne badkamer

Deze badkamer (de eerste van de twee in het huis) valt op door de overwegend moderne uitstraling. Eigenlijk is het hier een beetje omgedraaid: deze ruimte is namelijk modern met een rustiek randje in plaats van andersom. En vooral die grote stortdouche ziet er wel zeer aantrekkelijk uit.

Grote badkamer op zolder

Op zolder is de grote badkamer te vinden. Het rustieke overheerst hier weer meer. Het heerlijke vrijstaande bad vormt de ultieme manier van ontspannen. En door het grote dakraam wordt je hier ’s ochtends ook goed wakker. De dubbele wastafel zorgt dat je niet op elkaar hoeft te wachten, ook erg handig natuurlijk.

Lichte zolder

In de badkamer net zag je al veel licht, maar dat geldt voor de gehele zolder: dakramen zorgen voor een fraaie lichtinval en de witte kleuren stimuleren dat frisse gevoel nog meer. En wat zien we verderop voor ruimte? Laten we daar ook even kijken!

Romantisch slapen

Is dit nou niet de ultieme manier van romantisch slapen op zolder? En er is zo te zien net gezinsuitbreiding geweest, want er staat een schitterend wiegje in deze slaapkamer. En ook hier is het weer zo lekker licht. Met deze ruimte zijn we al weer aan het eind gekomen van onze rondleiding door dit huis. 

Ben je op zoek naar meer rustieke wooninspiratie? We kunnen je dan zeker aanraden om ook bij dit leuke huis even uitgebreid te kijken.

Onder de indruk van dit huis? We horen jouw mening graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!