Voor en Na: van verwaarloosde naar schitterende tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van verwaarloosde naar schitterende tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van Bodin Pflanzliche Raumgestaltung GmbH Modern
Loading admin actions …

Huizen in Bauhausstijl kun je bij ons met enige regelmaat vinden. Weet je niet meer zo goed wat dit is? Bauhaus was een toonaangevende stijl in de architectuur in de jaren 20 van de afgelopen eeuw. En nog steeds kunnen nieuwe huizen in deze stijl een erg moderne uitstraling hebben. Maar deze keer leggen we nou eens niet de focus op het huis, maar juist op de tuin. Dit schitterende nieuwe huis moest namelijk nog worden voorzien van een mooi aangelegde tuin. De Duitse experts van Bodin Pflanziche Raumgestaltung hebben gelukkig voor een schitterende tuin gezorgd.

Voor: terras met troosteloos uitzicht

Stel je eens voor: je woont in je prachtige nieuwe huis en zodra het buiten een beetje lekker weer is wil je van de zon kunnen genieten op je nieuwe terras. En dan kom je op je terras en heb je dit troosteloze uitzicht op de tuin. De tranen springen je dan toch in de ogen? Eeuwig zonde om niets met deze leuke ruimte te gaan doen. Met de juiste expert moet dat toch lukken.

Voor: een kleine woestijn

Je hebt een mooie garage en zodra je op je oprit bent dan zie je deze kleine woestijn. Wat zonde om zo’n mooie glooiende tuin op deze manier te gebruiken, of beter gezegd niet te gebruiken. Laten we dit allemaal maar snel vergeten en zien hoe de nieuwe tuin er uit is komen te zien.

Na: inspirerende omgeving

Een enorm contrast met de vorige afbeelding is te zien. De tuin is hier al helemaal klaar en je ziet nu een zeer inspirerende omgeving. Geheel passend bij het huis is een aangename modern-rustieke tuin aangelegd. En aan het gemak is daarbij ook gedacht. Door veel grind te gebruiken hoeft er weinig onderhoud aan de tuin gepleegd te worden. Alleen eens per jaar de bomen en struiken snoeien is al meer dan voldoende. Ideaal als je niet zulke groene vingers hebt en geen kapitalen kwijt wilt zijn aan een tuinman.

Heerlijk terras

Op dit terras wil je in de nieuwe situatie maar wat graag zitten. Heerlijk genieten van het uitzicht over je tuin. Wel moet je af en toe even het gras gaan maaien, maar voor de rest is het hier al net zo onderhoudsarm aangelegd als op de eerste foto van de nieuwe tuin.

Meerdere zitjes

Bij dit tuinontwerp is het mogelijk om meerdere zitjes en terrassen in te richten. Bij het huis zelf zou je kunnen kiezen voor een overkapping zodat een fraaie veranda ontstaat. En hier in de tuin zelf heb je een ideale pek om een feestje te organiseren. Lekker barbecueën met familie en vrienden lijkt ons hier zeker niet verkeerd.

Op het balkon

Dat je in de tuin kunt zitten zagen we net ook al. Maar als je nog een andere manier zoekt om te genieten van je mooie huis en tuin dan kun je dat zeker op het balkon doen. Lekker genieten van je eigen paleisje onder de sterrenhemel… Wat een heerlijke luxe!

Mooie bomen en struiken

Je zag het steeds al in deze tuin: er zijn hele mooie bomen en struiken gebruikt. En op de een of andere manier geven die een subtiel oosters tintje aan het modern-rustieke geheel. En dat is dan weer het leuke van Bauhaus dat dit met heel veel stijlen te combineren valt. Wat ons betreft is deze tuin dan ook bij heel wat moderne huizen toepasbaar en we hopen je hiermee lekker geïnspireerd te hebben. 

Op zoek naar meer leuke en interessante tuininspiratie? Niet alleen voor huizen en interieurs kun je bij ons terecht, maar ook voor nog veel meer tuin ideeën. Zoals hier bijvoorbeeld.

Zie jij zo'n tuin als deze wel zitten? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!