5 tips om een kleine ruimte in te richten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 tips om een kleine ruimte in te richten

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Bedroom Landelijke slaapkamers van The Cotswold Company Landelijk
Loading admin actions …

Als je veel kleine ruimtes in huis hebt, moet je een beetje slim met de ruimtes omgaan. Een kleine ruimte in huis kan namelijk al snel veel te vol komen te staan. Gelukkig zijn er best een aantal manieren waarop je een kleine ruimte slim in kunt richten, zodat het toch ruim aanvoelt. Daarnaast is het natuurlijk fijn als je ook nog wat opbergruimte in de kleine ruimte kunt creëren. In dit Ideabook geven we je vijf tips om een kleine ruimte in te richten. Lees snel verder en ga met de inrichting van jouw kleine ruimtes aan de slag!

Planken aan de muur

Als je net als op de foto hierboven geen hele grote slaapkamer hebt, is het een goed idee om kleine planken aan de muur te bevestigen. Deze nemen bijna geen ruimte in beslag, maar geven je wel heel veel plek om spullen op te bergen. Natuurlijk kun je de planken ook gebruiken om leuke accessoires op te zetten, waarmee je jouw slaapkamer gezellig kunt aankleden.

Een multifunctionele kast

Bij een kleine ruimte is het de kunst om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Kijk eens naar de foto hierboven; wie wil zo’n grote kast met ontzettend veel opbergruimte nou niet hebben? Door de kast kamerhoog te maken, wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Zo kun je toch nog veel opbergen in een kleine ruimte. En we kunnen natuurlijk nooit teveel opbergruimte hebben.

Praktische en originele kast

Dit zeer praktische en originele systeem bestaat uit een bord aan de muur met onafhankelijk van elkaar hangende planken. Je kunt er een, twee of meer tegelijk uitklappen, afhankelijk van hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Als je alles plankjes openklapt kan het in een kleine ruimte wellicht een beetje druk worden, maar probeer gerust uit wat goed bij de ruimte past.

Goed sorteren

Als je niet veel kleine ruimtes hebt in huis, kan het moeilijk zijn om al je spulletjes op te bergen. In een kleine slaapkamer kun je niet heel erg veel kleding kwijt. Hierdoor kan het nodig zijn om je kleding per seizoen in de kast te hangen. Zomerkleding die je in de winter niet draagt, kun je ergens anders in huis opbergen. Bijvoorbeeld in bakken zoals op de foto hierboven. Het is belangrijk om in dit geval altijd goed te sorteren, zodat je makkelijk terug kunt vinden wat je zo hebt opgeborgen.

Onder het bed is er ook ruimte

Oakland 4ft 6 Double Bed Landelijke slaapkamers van The Cotswold Company Landelijk
The Cotswold Company

Oakland 4ft 6 Double Bed

The Cotswold Company

Vergeet niet dat er onder je bed meestal ook genoeg ruimte is om spullen op te bergen. Er zijn bedden die al een grote lade onder het matras hebben waar je allerlei dingen in kwijt kunt. Als dat niet het geval is, kun je meestal toch genoeg vrije ruimte onder je bed vinden om er nog een paar dozen onder op te bergen.

Wil je meer weten over het inrichten van kleine ruimtes? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om een kleine ruimte in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!