10 spectaculaire ideeën om je huis te decoreren met baksteen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 spectaculaire ideeën om je huis te decoreren met baksteen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Book Tower House Moderne eetkamers van Platform 5 Architects LLP Modern
Loading admin actions …

Als echte liefhebbers van een bijzonder interieur, zijn we continu op zoek naar nieuwe, creatieve ideeën om onze woningen in te richten. Hierbij grijpen we elke gelegenheid aan om iets nieuws onder de aandacht te brengen. Daarom hebben we dit Ideabook voor je geschreven. Hierin delen we tien spectaculaire ideeën om je huis te decoreren met bakstenen. Deze kunnen we namelijk niet alleen buitenshuis op de gevel gebruiken, maar ook binnenshuis een plekje geven. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor je eigen huis!

1. Een bakstenen wand in de woonkamer

De wand achter ons televisiemeubel moet niet teveel aandacht trekken, maar mag best wel een klein beetje opvallen. Daarom kan een bakstenen wand achter de televisie heel goed werken. Kijk maar eens naar de foto hierboven; de bakstenen wand past hier perfect bij de rest van het interieur.

2. Een echte eyecatcher in de ruimte

Bakstenen kunnen ook heel goed worden gebruikt om de aandacht op een element te vestigen, zoals op de foto hierboven goed te zien is. Door de bakstenen pilaar te combineren met de lamp en accessoires, creëer je een element waar niemand omheen kan.

3. Een meer traditioneel gebruik

We kunnen bij bakstenen ook voor meer traditioneel gebruik kiezen, zoals op de foto hierboven is gedaan. Hier worden de bakstenen gebruikt om een traditionele keuken te creëren die ook buiten in de tuin niet zou misstaan.

4. Een bakstenen muur met verschillende tinten

Er zijn verschillende soorten bakstenen om uit te kiezen. In de eetkamer op de foto hierboven is voor gele bakstenen gekozen. Wel hebben ze allemaal net een andere tint, waardoor de muur alles behalve saai wordt. Variëren met kleuren is daarom zeer aan te raden!

5. Bakstenen in een modern interieur

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch

Bakstenen kunnen ook prima worden gebruikt in een woning met een modern interieur. Kijk maar eens naar de foto hierboven; de bakstenen passen prima bij de lichte kleuren en moderne meubels in deze hal. Denk dus niet dat bakstenen niet binnen je moderne inrichting passen.

6. Baksteen en hout

Rustieke gangen, hallen & trappenhuizen van homify Rustiek & Brocante

Baksteen en hout zijn een geweldige combinatie. Samen zorgen ze ervoor dat een ruimte perfecte in harmonie is en warm aanvoelt. Het is wel belangrijk om je te bedenken dat deze materialen de neiging hebben om ruimtes minder licht te maken, waardoor het aan te raden is om een deel van wanden en plafonds wit te laten zodat de ruimtes licht genoeg blijven.

7. Restaureren van oude bakstenen muren

Shoreditch EC1: Warehouse Living Industriële keukens van Increation Industrieel
Increation

Shoreditch EC1: Warehouse Living

Increation

Soms is het helemaal niet nodig om zelf met bakstenen in huis aan de slag te gaan. Sommige woningen hebben binnenshuis al bakstenen muren die je alleen nog even hoeft te renoveren.

8. Complete bakstenen wanden

Om een bakstenen look in huis te creëren hoef je niet per se met echte bakstenen aan de slag te gaan. Je kunt ook complete wandbekleding met bakstenen aanschaffen. Het gaat dan om een soort van behang waarmee je in een keer de hele muur kunt bedekken, maar dat eruit ziet alsof je echte bakstenen aan de muur hebt bevestigd.

9. Voor gebruik in vochtige ruimtes

Bakstenen kunnen prima worden gebruikt in vochtige ruimtes, waar behang een minder goede optie is. Door hun duurzaamheid is het ook een prima keuze voor ruimtes waar snel beschadiging aan de muur kan optreden.

10. Nog een wand in de woonkamer

Op de foto hierboven zien we nog eens het effect van bakstenen achter het televisiemeubel. Hier wordt heel mooi gebruik gemaakt van verlichting, en wordt de muur in tweeën gedeeld door een witte wand waar de televisie aan hangt.

Wil je meer weten over bakstenen in je interieur? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Wat is jouw tip om je huis met bakstenen te decoreren? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!