Inspiratie: een grote kamer gezellig inrichten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie: een grote kamer gezellig inrichten

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Zonder een slimme en leuke inrichting kan een grote kamer in een oogwenk van droom in nachtmerrie veranderen. Echter, met onze tips slaag je er gemakkelijk in om een grote kamer gezellig en comfortabel te maken.

Zijn in jouw huis de woon-/ eetkamer en keuken gecombineerd in één ruimte, of zijn de muren zo hoog dat het gevoel van geborgenheid ontbreekt? Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waarom de grote ruimte  ongemakkelijk is, want met de juiste ideeën los je deze onvolkomenheden snel op!

Het indelen van een grote ruimte kun je het beste doen met zogenaamde wooneilanden. Deze creëer je eenvoudig door de slimme plaatsing van stoelen, banken of andere meubels. Bovendien is het mooi om een harmonieuze set van meubelen te hebben, waardoor er direct eenheid in bepaalde gebieden in de ruimte ontstaat. Een bepaalde kleur of een bepaald materiaal in één deel van de grote ruimte, creëert direct een comfortabele sfeer en een eigen identiteit voor dit gebied.  Kleurrijke meubels, neon kleuren, of een mix van materialen kan een een grote ruimte veel vitaliteit geven. Laten we eens gaan kijken naar de voorbeelden om een zo een beter beeld van deze tips te krijgen.

Grote ruimte, grote meubels

Moderne woonkamers van homify Modern

Grote kamers hebben een groot voordeel: bij het selecteren van meubels zijn er in principe geen grenzen. In de grote woonkamer vinden we daarom vaak lange grote banken waarop een heel gezin plaats kan nemen. In ruime slaapkamers vinden we natuurlijk de enorme hemelbedden, die ons uitnodigen om heerlijk weg te dromen en de gedachten de vrije loop te laten. De grote meubels zorgen voor de nodige geborgenheid en comfort. Let ook even op het kleed dat hier ligt, het is erg groot en lijkt wel een landschap van de zachtste wol. De grote ramen zorgen voor veel licht in de kamer en maken deze tot een waar woonpaleis.

Warm hout

Hout is een ideaal materiaal om een grote ruimte mee in te richten. Of het nu in de vorm van meubels of vloerbedekking in de ruimte aanwezig is: het natuurlijke materiaal zorgt altijd voor een gezellige sfeer die elke grote ruimte tot een geschikte leefruimte maakt. Veel mensen vinden vinden een donkere houten vloer het meest comfortabel.

Gezelligheid scheppen

Kussens en dekens  op de bank of in bed verhogen de gezelligheid en het comfort in de ruimte, maar hoe zit dit eigenlijk met de vloer? Om een grote  ruimte nog comfortabeler te maken, kun je deze uiteraard verfraaien met zachte vloerbedekking die heerlijk voelt aan je voeten. Maar vaak kiezen mensen voor een houten of stenen vloer, omdat deze eenvoudiger schoon te maken is. Maar deze tapijten zijn dankzij hun afwasbare oppervlakte  geschikt voor elke kamer en net zo makkelijk schoon te maken als een houten of stenen vloer. De kleurstelling geeft de juiste vibe aan een grote ruimte: donkere en heldere kleuren zorgen voor een visuele balans en variatie. Een ruimte met kleur zorgt gewoon voor een goed gevoel!

Stoffen in de hoogte

Soms voelen we ons een beetje verloren in een kamer met een hoog plafond. Maar de hoogte van het plafond in grote ruimtes kan geweldig worden benut voor decoratieve doeleinden! Een hemelbed met mooie gordijnen komt in zo'n ruimte het best tot zijn recht. Een grote slaapkamer is in een handomdraai veranderd in een koninklijk slaapvertrek. Grote ramen vragen natuurlijk om royale, dikke en pronkerige gordijnen. In deze ruime slaapkamer hebben ze een waanzinnig mooie uitstraling.

Persoonlijke decoratie

Terwijl we in kleine ruimtes de neiging hebben om de kamer met veel oog voor detail te decoreren, komen de grote ruimtes er vaak een beetje bekaaid af. Het is juist de grote ruimte die gebaad is bij een persoonlijke touch. Hoe je zo'n ruimte persoonlijk maak? Dit kun je eenvoudig doen door privé-foto's of (zelfgemaakte) decoraties in je interieur aan te brengen. Decoraties mogen eenvoudig zijn, deze zijn vaak het leuks en het meest persoonlijk. Je kunt ook je kinderen vragen leuke tekeningen of schilderijtjes te maken. Dat staat leuk en je kunt altijd zeggen dat het moderne kunst is! 

Tot zover de ideeën om een grote ruimte gezellig en comfortabel te maken. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Het buitengevoel, maar toch lekker thuis, kan dat? Ja! Met deze transparante balkons, serres en patio’s haal jij het buitengevoel bij je thuis! 

Op het forum kun jij de tip krijgen die je nodig hebt om je droominterieur te verwezenlijken!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!