10 redenen waarom een opgeruimd huis je leven zal veranderen.. | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 redenen waarom een opgeruimd huis je leven zal veranderen..

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Enrique Cabrera Arquitecto Modern
Loading admin actions …

Opruimen is voor de meesten van ons geen hobby. Hoeveel je ook opruimt er lijkt steeds weer dezelfde hoeveelheid bij te komen. Je blijft bezig. Maar toch is opruimen wel degelijk zeer belangrijk voor ons geluk en onze gemoedsrust. Het blijft dus belangrijk om elke keer even alles op de juiste plek terug te leggen. Je vraagt je af waarom? Een schoon en opgeruimd huis werkt door op onze gezondheid, stressniveau en geluksgevoel. Lees mee waarom in dit Ideabook…

1. Het vermindert onrust

Een gevoel van onrust is gebruikelijk wanneer we een ruimte bewonen waarin we ons niet goed voelen als gevolg van rommel en/of vuil. Als de bron van het probleem niet wordt opgelost dan komen we in een vicieuze cirkel terecht met een gevoel dat het allemaal toch geen zin heeft.

Wat kun je hier zelf aan doen? Creëer een aangename gebalanceerde sfeer door middel van de meubels, textuur en kleur. Door dit te doen, zal uiteindelijk je angst verminderen.

2. Het zorgt voor een opgeruimde geest

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern Marmer

Een open opgeruimde geest die creatief is en in staat om te produceren houdt rechtstreeks verband met hoe onze ruimtes zijn georganiseerd. Hoe meer rommel of vuil, des te minder concentratie en minder productief we worden.

Wat kun je hier zelf aan doen? Maak er een gewoonte van om netjes te zijn. Dat is een goede start om onze geest te openen en te concentreren op een bepaalde taak. Kies in je kantoor aan huis bijvoorbeeld voor een mooie decoratie en ontdoe deze van overtollige papieren en plaats ze in dozen of bestanden zodat je jezelf kunt focussen.

3. Het verbetert je gezondheid!

Een stoffig huis of plekken die vocht of schimmels bevatten worden omringd door bacteriën en zorgen voor een verzwakking die bijna onmerkbaar is in het begin maar die uiteindelijk veel impact zal hebben op ons dagelijks functioneren.

Wat doe je eraan? Voor het behoud van je gezondheid roei je alle bronnen van besmetting uit door een grondige reiniging. Vraag tips om de vochtigheid in je huis te verminderen of plaats vochtverzamelaars.

4. Het zorgt voor een laag stressniveau

E2 KITCHEN Minimalistische keukens van arQing Minimalistisch
arQing

E2 KITCHEN

arQing

Stress ontstaat wanneer mensen zich onder druk gezet voelen en door alles maar uit te stellen zowel in materieel opzicht als emotioneel. Als we afwachten tot er wat in huis gaat gebeuren dan zal de stress nooit verlagen.

Wat kun je hier zelf aan doen? Verdeel je tijd goed dus ga bijvoorbeeld een dag naar de wasserij, neem een andere dag om te relaxen, een andere om de badkamer schoon te maken en ga zo maar door.

5. Het zorgt voor lichamelijke beweging

Huishoudelijke taken kun je niet uitvoeren met een verzwakt lichaam en dus dragen deze bij aan een minder statisch leven doordat ze beweging en actie vereisen.

Wat kun je hier zelf aan doen? Zorg dagelijks voor minstens tien minuten beweging zodat je de belangrijkste spieren oefent en je gewrichten in beweging blijven. Dit is van vitaal belang, vooral voor mensen boven de 40 jaar.

6. Het helpt bij een gezonder ​​sfeer zonder bacteriën

Bacteriën in huis vormen één van de belangrijkste bronnen van verontreiniging die ons gevoelig maakt voor alle ziektes en infecties. Het is dus van essentieel belang dat we frequent reinigingen. En ja, ook je huis wekelijks luchten hoort daarbij!

Wat kun je hier zelf aan doen? Zodra je de probleemgebieden hebt gedetecteerd moet je deze goed desinfecteren om een gunstig klimaat voor je gezondheid te krijgen.

7. Het bevordert gezelligheid

Het sociale aspect is heel belangrijk in ons leven om ons volledig mens te voelen. Eenzaamheid of weinig contact met andere mensen heeft een negatieve invloed op onze geest.

Wat kun je hier zelf aan doen? Zorg voor een schoon en georganiseerd huis om vaker bijeenkomsten en diners  te organiseren. Een weinig aantrekkelijke ruimte zal ons namelijk doen aarzelen om mensen bij ons thuis uit te nodigen.

8. Je rust beter uit

Wanneer je een schoon huis hebt en je geen zorgen maakt dan slaap je beter en rust je beter uit.

Wat kun je hier zelf aan doen? Zorg ervoor dat je gedurende de dag alles op orde te houdt en hou rust in de avond en in het weekend.

9. Het bevordert de creativiteit

Gemak heeft een positieve invloed op je creativiteit. Niemand wil om te werken in een rommelige en lelijke omgeving. Het is geen toeval dat een aantal van de meest succesvolle bedrijven in de wereld – zoals Google –  een kleurrijke en aantrekkelijke achtergrond hebben.

Wat kun je hier zelf aan doen? Organiseer vóór je aan het werk gaat je bureau. Het heeft geen zin om midden in de chaos aan een taak te beginnen.

10. Het verhoogt je geluksgevoel

Een persoon die zich thuis niet gelukkig voelt, moet ongetwijfeld iets veranderen. Een grondige reiniging of wat kleine details veranderen kunnen hier het grote verschil maken.

Wat kun je hier zelf aan doen? Reinig elk ruimte grondig. Alleen dan zal je een schoon huis hebben waar je gelukkig bent. Is dat je teveel? Begin dan met een ruimte per keer. Met de WC ben je zo klaar…

Nee, een rommelig huis maakt niet gelukkig... Overtuigd?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!