homify 360°: DM Residence in Keerbergen, België | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: DM Residence in Keerbergen, België

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
DM Residence Moderne huizen van CUBYC architects Modern
Loading admin actions …

Het homify 360° artikel van vandaag gaat over het bijzondere DM Residence in Keerbergen, België. Het ontwerp van dit huis komt van de hand van het Brugse architectenbureau CUBYC ARCHITECTS. Sereniteit vormt het vertrekpunt voor een groot aantal van hun ontwerpen, die uiteenlopen van woningen tot grote kantoorgebouwen. Bij het ontwerpen van het DM Residence hebben de architecten getracht om een vloeiende en continue ruimtelijke ervaring te creëren, waarbij de verschillende ruimtes aan elkaar gekoppeld zijn en met elkaar in dialoog gaan.  

Aanzicht

DM Residence Moderne huizen van CUBYC architects Modern
CUBYC architects

DM Residence

CUBYC architects

We zien hier het aanzicht van het gebouw dat twee lagen hoog is en vanuit de grotendeels transparante begane grond veel uitzicht biedt op de prachtige groene omgeving. Naast de standaardruimtes van de woning, de keuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer, herbergt het gebouw ook nog eens een home-cinemazaal, wellnessruimte, biljartruimte, fitnessruimte en een thuiskantoor.

Vergaderruimte

DM Residence Moderne studeerkamer van CUBYC architects Modern
CUBYC architects

DM Residence

CUBYC architects

We zien hier de ruimte met het kantoor waar men alle ruimte en voorzieningen heeft om te vergaderen. Het plafond in deze ruimte is lager gehouden dan in de overige vertrekken van de woning. Weerszijden van de ruimte worden afgesloten door glazen wanden. Vanuit dit perspectief hebben we uitzicht op een patio met kunstwerk. Zouden we de andere kant op kijken dan hadden we uitzicht gehad op de tuin. Door de twee glazen wanden is de ruimte goed belicht.

Vloeiende ruimtes

DM Residence Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van CUBYC architects Modern
CUBYC architects

DM Residence

CUBYC architects

We kijken hier tegen een van de trappen in het huis. De foto's maken duidelijk wat de architecten voor ogen hadden bij het streven naar rust en sereniteit. De visuele kracht van de ruimtes zelf, de perspectieven en de minimale afwerking prikkelen de zintuigen. Op de foto wordt ook duidelijk hoe de architecten de verbindingen tussen de verschillende ruimtes open hebben gehouden en geprobeerd hebben om een vloeiende ruimte te creëren, zonder dat deze wordt onderbroken door deuren of andere ondoorzichtige elementen. 

Uitzicht vanaf de eerste verdieping

DM Residence Moderne huizen van CUBYC architects Modern
CUBYC architects

DM Residence

CUBYC architects

Op de eerste verdieping van het gebouw bevinden zich onder andere de badkamer en slaapkamer. De eerste verdieping herbergt daarnaast ook de homecinema, lounge, fitnessruimte en gastenkamer. Niet alleen zijn de ruimtes binnen vloeiend met elkaar verbonden ook het uitzicht vanaf dit punt geeft ons een blik op de andere vertrekken. We kijken hier bijvoorbeeld uit op de keuken, gesitueerd achter de vele transparante panelen die zicht bieden op de tuin. Achter de keuken bevinden zich achtereenvolgens de eetruimte en de zithoek.

Materiaal en kleur

DM Residence Moderne huizen van CUBYC architects Modern
CUBYC architects

DM Residence

CUBYC architects

Voor het exterieur van het gebouw is gekozen voor een keramische tegel, toegepast bij de gevels, de vloeren en het zwembad. De tegels zijn op zo'n manier geplaatst dat er een specifiek patroon van lijnen ontstaat, hoewel de patronen willekeurig aandoen zijn zij op zeer beredeneerde manier toegepast. De kleuren van het gebruikte materiaal vinden we terug bij verschillende andere elementen, zoals in de schilderwerken en het meubilair. Voor de keuken, de trap en de wasmeubel in het toilet is gekozen voor marmer. Hiernaast vinden we voor verschillende onderdelen van het interieur lichtgrijze kleuren terug. Het kleur- en materiaalgebruik draagt bij aan de sereniteit van de woning.

Het mag een bijzonder project genoemd, deze woning in Keerbergen. Is er iets wat jullie opvalt of zijn er zaken waar je meer over wilt weten, probeer dan eens ons forum te raadplegen. Andere homify 360° projecten kunt u hier vinden.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!