12 praktische en mooie manieren om je wasruimte te organiseren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

12 praktische en mooie manieren om je wasruimte te organiseren

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Eclectische keukens van DEULONDER arquitectura domestica Eclectisch
Loading admin actions …

De inrichting van je huis moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. In je woning verricht je immers veel huishoudelijke klussen als koken, opruimen, schoonmaken en de was doen. Vooral de wasruimte maakt overuren: we sorteren, wassen, drogen en vouwen er vele uren op los. Het is dan ook prettig als je eigen wasserette een aangename ruimte is.

In dit Ideabook laten we zien dat een wasruimte naast praktisch er ook nog mooi uit kan zien. Laat je inspireren door deze 12 voorbeelden!

1. Kleine ruimte

Zelfs als je geen grote ruimte hebt is het mogelijk om een gezellige en functionele wasplek te creëren. Deze ruimte is lang en smal, maar alles is aanwezig om op een prettige manier de was te doen. Mooie details en zachte kleuren geven deze kleine ruimte een lichte en luchtige uitstraling.

2. Alles bij de hand

Een kast met manden voor het beddengoed, veel laden voor andere spullen en een werkruimte om de was te vouwen. Handig om alles zo bij de hand te hebben! Dit maakt het het wassen, drogen en opbergen tot een relaxte en aangename bezigheid.

3. Je eigen mini wasserette

Is de ruimte voor de wasmachine wel erg klein? Monteer planken aan de muur om bijvoorbeeld je wasmiddelen in op te bergen. Of je plaats een kleine kast. Zo creëer je een mooi hoekje voor je eigen mini wasserette. Een functionele en praktische oplossing!

4. Gedeelde ruimte

De keuken is een prima plek voor de wasruimte. Zoals je in dit voorbeeld ziet is de bijkeuken uitgegroeid tot een ruimte om te koken en te wassen. Een ruimte met maximale functionaliteit.

5. Keuken en wasserij ineen

Zelfs is een keuken is er altijd plek om de was te doen. De wasmachine en droger zijn ingebouwd in de hoek van de keuken. Hierboven is ruimte om kleding netjes uit te hangen en mooie stapels van het wasgoed te maken.

6. In een hoek op zolder

Moderne badkamers van homify Modern

Natuurlijk hebben niet alle woningen voldoende ruimte beschikbaar voor een speciale wasruimte. Maar met een beetje creativiteit vind je altijd wel een plek om de was te doen. Deze wasmachine staat in een verloren hoek op de zolder.

7. In een aparte ruimte

Heb je genoeg ruimte? Richt dan een aparte ruimte in voor de was. In deze ruimte zijn de wasmachine en de droger netjes weggewerkt achter mooie houten deuren. Op deze manier ziet de ruimte er altijd opgeruimd en aantrekkelijk uit.

8. Bijna onzichtbaar

In deze ruimte is de wasmachine mooi opgeborgen in een kast met schuifdeur. Handige voor kleine ruimtes!

9. De kast als wasruimte

Hier zie je een zeer effectieve oplossing met een kast waar de wasmachine, droger en wasmanden in verdwijnen. Op deze manier nemen de wasruimte wel heel weinig ruimte in beslag!

10. Stijlvolle wasapparatuur

Met mooie, stijlvolle en innovatieve wasapparatuur haal je het maximale uit je privé wasserette. In deze ruimte hebben alle apparaten een prachtig design en vormen samen een mooie eenheid.

11. Natuurlijk licht

Grote ramen zorgen voor mooi licht in deze ruimte. Een heerlijke plek om in alle rust de was te doen. De grote kasten zijn ideaal voor het opbergen van wasmiddelen, kleding en andere spullen.

Wil je ook zo'n handige kast in de keuken voor je wasmachine en droger. Een van onze timmermannen maakt er graag een voor je!

12. Verloren ruimte

Een verloren ruimte in je huis zet je makkelijk om in een praktische wasruimte zoals je in dit voorbeeld ziet. Hoe je je eigen washok op orde houdt, lees je in dit Ideabook.

Waar staat jou wasmachine? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!