Een zeer opvallende uitbreiding van een huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een zeer opvallende uitbreiding van een huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Bij homify zouden uitbreidingen en aanbouwen van bestaande huizen haast een aparte categorie kunnen worden. Maar tussen al die aangebouwde bouwdelen zit zo’n enorme variatie dat van een bepaalde lijn geen sprake is. En dat zo’n uitbreiding soms wel zeer opvallend is, bewijst dit project wel weer. De Franse architecte Camélia Alex-Letenneur heeft voor een landelijke houten woning namelijk een zeer opvallende uitbouw ontworpen. En dan gaat het niet eens zo zeer om de grootte of de vormen, maar des te meer om de kleuren die zowel binnen als buiten zijn gebruikt. Ben je ook zo benieuwd? Laten we snel gaan kijken!

De housewarming

Moderne woonkamers van homify Modern Hout Hout

Misschien wel het allerleukste van de oplevering van een nieuw huis of aan het einde van een verbouwing is de housewarming. Familie en vrienden komen kijken hoe het resultaat is geworden en de bewoners laten dat dan ook met trots zien. Gezien het aantal mensen dat hier in de nieuwe ruimte staat, is hier zo’n leuk feestje aan de gang. En met zo’n bijzonder ontwerp is dat ook zeker de moeite van het bekijken waard! Al is het alleen maar door het zeer grote contrast tussen het eigenlijke landelijke houten huis en de opvallende uitbouw.

Lekker groen

Moderne woonkamers van homify Modern Hout Hout

Hier nog een plaatje van de buitenkant. Misschien wel het meest opvallende is de kleurkeuze. Deze kleur groen wordt namelijk zelden gebruikt voor de buitenkant van een huis. En dat maakt dit project natuurlijk zo bijzonder. Het past in ieder geval erg goed bij de landelijke omgeving, maar valt ook weer op tussen het groen. Een erg verrassend effect kun je wel stellen.

Bijzondere zonwering

Moderne woonkamers van homify Modern Hout Hout

Wat direct opvalt aan de buitenkant, is het grote paneel met gaatjes dat bij de schuifpui is bevestigd. Dit is een bijzondere manier van zonwering, want dit paneel kan zo geschoven worden dat binnen het felle zonlicht niet meer hinderlijk is. Een ontzettend leuke oplossing die mede zorgt voor de bijzondere uitstraling van dit interessante bouwwerk.

Heerlijke leefruimte

De buitenkant is leuk, maar we zijn uiteraard ook benieuwd naar het interieur. Er is een heerlijke leefruimte ontstaan die als (extra) woon- en eetkamer kan worden gebruikt. En je ziet hier ook direct de fantastische manier waarop het gaatjespaneel als perfecte zonwering fungeert. Het andere raam heeft geen zonwering nodig: dit uitzicht met die mooie struiken en bomen lijkt wel een levend schilderij! En dat ziet er elk seizoen weer anders uit.

Modern en kleurrijk

Moderne woonkamers van homify Modern Hout Hout

We zagen net al een heerlijke comfortabele bank en hier zie je de rest van het woonkamergedeelte. Een luie stoel om lekker tv te kijken en natuurlijk een tv-meubel met de televisie zelf. Door hier een paar opvallende kleuren toe te passen wordt de ruimte gelijk kleurrijk opgefleurd. Een rustieke laminaatvloer past weer perfect bij de omgeving waarin dit huis staat. En daarmee is de balans perfect in evenwicht gebracht. En voor koffie en wijn hoef je niet eens naar de keuken, in het dressoir is namelijk speciaal ruimte voor de drankjes ingericht!

Gebruik als serre

Moderne woonkamers van homify Modern Hout Hout

Het was je misschien al wel opgevallen dat de eettafel wel erg veel op een tuintafel lijkt. En dat is niet zonder reden, want deze hoek van de uitbouw kan als serre worden gebruikt. Zeker met het openzetten van de deuren valt het verschil tussen binnen en buiten helemaal weg. En wat een fantastisch uitzicht heb je hier op de tuin. Die tuin zelf is ook een schitterend geheel. Al met al een zeer geslaagd project, ben je dat met ons eens?

Voor meer opvallende uitbreidingen van huizen moet je zeker nog even verder kijken. Sla daarbij zeker dit bijzondere project niet over.

Ben je ook zo verrast door dit project? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!