Tuinhuisjes in alle vormen en maten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tuinhuisjes in alle vormen en maten

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Moderne balkons, veranda's en terrassen van HAPPY ARCHITECTURE Modern
Loading admin actions …

Tuinhuisjes gebruiken we vaak om spullen op te slaan die we in het huis niet kwijt kunnen of die vanwege de nabijheid van de tuin beter buiten opgeslagen kunnen worden. Harken, grasmaaiers, een plek om je gereedschap op te bergen. Het kan allemaal. Je kan er je groente of fruit bewaren of een stapel hout, noem maar op. Niet alleen varieert het gebruik, ook het uiterlijk van het tuinhuisje kan verschillen. De vorm, het materiaal, de kleur. Afhankelijk van de wensen en eisen van de gebruikers. Men kan kiezen om een simpele beschutting te maken of een hypermodern paviljoen. De mogelijkheden zijn eindeloos. We laten in dit artikel een aantal ideeën voorbij komen van onze experts en hopen u daarmee voldoende te inspireren.

Glazen overkapping

Na zorgvuldige overwegingen hebben de architecten van het Franse Traverse bij deze tuin besloten om een grote stalen luifel te plaatsen. De vorm van de luifel doet ons een beetje denken aan een vliegtuigvleugel en deze associatie geeft de constructie een zwevend karakter. De overkapping vormt een natuurlijke uitbreiding van de woning en biedt een beschutte plek in de tuin, alwaar men van alles onder kan opslaan.

Houten frame

De ontwerpers van Happy Architecture hebben bij deze tuin de nadruk gelegd op natuurlijke materialen. Het grote houten terras biedt ruimte voor tafels en stoelen en wordt overdekt door een houten frame. Men heeft gekozen voor deze oplossing zodat er nog voldoende zonlicht de woning kan bereiken. Bovendien geeft het frame een gevoel van beschutting. Het frame biedt daarnaast de mogelijkheid om het in een later stadium alsnog compleet af te dekken met een materiaal naar keuze. Een andere optie is om het frame te laten begroeien met planten. Een klimop of een druivenplant bijvoorbeeld.

La pergola, classique mais pratique

Voor deze tuin met zwembad heeft het bureau architectes paysagistes gekozen voor meerdere plekken waar men beschutting kan vinden. De zeilen die tussen de palen zijn gespannen kunnen naar gelang in- of uitgeschoven worden, men kan de zeilen bijvoorbeeld in de winter terug rollen en in de zomer weer uitrollen. Het is daarnaast een goedkope oplossing, is zeer makkelijk in gebruik en vergt weinig onderhoud.

Een kleine serre

We zien hier een ontwerp van Nancy Garnault, zij besloot om een soort klein, glazen huisje neer te zetten in de tuin, gelijkend op een kas. De serre is tegen het huis aangebouwd en kan zowel vanuit binnen als buiten betreden worden. De overkapping van metaal en glas staat op een houten basis die ervoor zorgt dat de serre goed geïsoleerd is. Omdat de serre tegen het huis is aangebouwd kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als eetkamer, men kan op die manier tijdens het eten genieten van al het natuurlijke licht wat de ruimte binnen komt.

Prieel

Deze constructie heeft iets weg van een prieel, de halfopen tuinhuisjes die in de negentiende eeuw vaak voorkwamen in de tuinen van grote landhuizen. Glenn Tay, gespecialiseerd in Japanse en klassieke tuinen heeft bij deze tuin gekozen voor een ronde constructie op vier palen. Afgezien van de dakbedekking is het gehele huisje uit hout opgebouwd, het heeft daardoor een warme en zachte sfeer, zeker in combinatie met de sfeervolle verlichting. Het biedt, naast zijn esthetische kwaliteiten, ruimte om onder te schuilen of te ontspannen.

Het huisje in de tuin

Bij deze tuin is gekozen voor de bouw van een compleet huisje. Het huisje, geplaatst onder het groene bladerdak, bestaat uit een gemetselde constructie incluis alle elementen die we bij een normaal huis ook terug kunnen vinden. Het grote voordeel van deze constructie is de de bescherming tegen vocht en de isolatie tegen kou. Het is daarom de ideale plek om gevoelige apparatuur op te slaan. Het kan natuurlijk ook gebruikt worden als extra accommodatie.  

Welk tuinhuisje vond u het mooiste? Laat het weten in ons forum!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!