Voor en Na: heerlijk wonen in een Amsterdamse kelder | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: heerlijk wonen in een Amsterdamse kelder

Johan van Dijk Johan van Dijk
verbouwing Amsterdam Zuid van Studio Kuin BNI Industrieel
Loading admin actions …

Je hebt kelders en kelders. Misschien denk je bij heerlijk wonen in de kelder wel dat je iets te zien krijgt in een donkere ruimte onder een huis. Maar dat is zeker niet het geval! We blijven namelijk dicht bij huis om in Amsterdam-Zuid te gaan kijken naar een souterrain van een huis dat tot een schitterende woonruimte is omgetoverd. Een project waarbij stijl en sfeer je van alle kanten tegemoet komen. En dat allemaal dankzij een schitterend ontwerp dat door de interieurarchitecten van Studio Kuin is gemaakt. Ben je net zo benieuwd als wij? De hoogste tijd voor een rondleiding!

Voor: een vochtig en oud souterrain

voor beeld: modern  door Studio Kuin BNI, Modern

Amsterdam is een walhalla voor liefhebbers van architectuur en interieur. Vooral op het laatste gebied kun je talloze woningen zien met weergaloze inrichtingen. En wat wil je met al die grachtenpanden en andere monumentale woningen? Het souterrain of de kelder van dergelijke huizen wordt vaak gebruikt als (extra) woonruimte. Maar in dit vochtige, oude en donkere geheel lijkt het ons niet heel erg aangenaam om te wonen… Alleen een grondige verbouwing kan daar verandering in brengen.

Na: inspirerende woonruimte

achtergevel van stalen kozijnen: modern  door Studio Kuin BNI, Modern
Studio Kuin BNI

achtergevel van stalen kozijnen

Studio Kuin BNI

Je moet eerst goed kijken om te zien of je wel in dezelfde kelder bent. Wat een inspirerende woonruimte zie je hier! Een eetkamer met een sfeer en een stijl waar je u tegen zegt! Een perfecte balans van klassiek-rustieke, moderne en industriële elementen maakt hier een schitterende eetkamer van. Het haardvuurtje brandt lekker en de kerstboom laat ons zien dat het hier heel erg gezellig is in december. En zelfs als er geen blad aan de bomen zit is de tuin een prachtig rustig plekje midden in de drukke stad.

Eclectisch geheel

We benadrukten net al even de verschillende stijlen en vanuit deze hoe kun je het eclectische geheel nog beter zien. De ramen lijken industrieel te zijn geïnspireerd, terwijl de vloer en de tafel met stoelen een heerlijk rustiek-klassiek plaatje laten zien. Als kers op de taart zorgt een moderne kastenwand en moderne verlichting voor het hedendaagse effect.

Authentiek element

keukeneiland : modern  door Studio Kuin BNI, Modern Keramiek
Studio Kuin BNI

keukeneiland

Studio Kuin BNI

In een oud huis kunnen verwijzingen naar de vele jaren woonplezier natuurlijk niet ontbreken. Hier in de keuken kun je dat zien door te kijken naar de prachtige oude trap die je in de gang ziet. Het laat op een prachtige manier een stukje van de geschiedenis van het pand zien. Een groter contrast met het betonnen aanrechtblad is bijna niet denkbaar, maar dat maakt het geheel nog aantrekkelijker om naar te kijken.

Modern koken

keukeneiland: modern  door Studio Kuin BNI, Modern Beton
Studio Kuin BNI

keukeneiland

Studio Kuin BNI

Er was net al een glimp op te vangen van de keuken en hier zien we nog wat meer van deze omgeving. Een plek waar modern koken het uitgangspunt van het ontwerp is geworden. En de dag begint hier al goed met verse koffie uit een prachtige espressomachine. Een kleine open haar zorgt hier verder voor extra sfeer en warmte. En dat hier gekookt kan worden voor een groot gezelschap blijkt wel uit alle andere professionele keukenapparatuur die is geïnstalleerd. We schuiven hier graag aan om een vorkje mee te prikken.

Heerlijk doorkijkje

Met een heerlijk doorkijkje sluiten we de rondleiding door de kelder al weer af. Vooral de uitgebalanceerde manier waarop stijlen hier in elkaar overlopen is zo ontzettend inspirerend. En als je dacht dat een souterrain donker is, dan weet je nu zeker dat je ongelijk hebt. Een prachtige manier van wonen heb je hier in de hoofdstad!

Heb je voldoende eclectische wooninspiratie gekregen of ben je nog niet helemaal overtuigd? Uiteraard laten we je meer mooie voorbeelden zien van huizen waar stijlen prachtig in elkaar overlopen. Vooral dit project moet je dan zeker niet overslaan.

Wat vind jij van dit mooie project? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!