Vijf transparante balkons, serres en patio's | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vijf transparante balkons, serres en patio's

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Moderne balkons, veranda's en terrassen van les fleurs du bien Modern
Loading admin actions …

Ons artikel van vandaag richt zich op de mogelijkheid om het huis uit te breiden met een ruimte waarin we kunnen genieten van de buitenlucht, zonder daarvoor comfort te hoeven opgeven. U raadt het al: balkons. Balkons kunnen we beschouwen als een soort verlenging van onze woonruimte, een uitkijkpost bevestigd aan onze woning. Om optimaal van de omgeving en het uitzicht te kunnen genieten richten we ons speciaal op glazen balkons.

Een prachtig uitzicht

Geconfronteerd met dit panorama begrijpen we onmiddellijk het belang van een transparante railing. De afscheiding oogt zowel extreem simpel als modern. Bij de keuze voor deze specifieke afscheiding is overduidelijk rekening gehouden met het uitzicht, en terecht. De bijna onzichtbare scheiding geeft ons een groot gevoel van vrijheid. 

De architecten van Architectures & Paysages  leveren met dit appartement een fraai staaltje werk af. Ook als we het moeilijke terrein in beschouwing nemen: het appartement is gesitueerd op de De Mont Saint-Clair in het Franse Sète. 

De serre, transparant doch beschermend

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van Tréma Eclectisch

Deze serre, gemaakt van metaal en glas, wordt ondersteund door lange palen en is zowel vanuit de woning als vanaf de begane grond te betreden. Het appartement op de eerste etage van dit appartementencomplex heeft behoorlijk geprofiteerd van de expertise van het architectenbureau Tréma, het externe bouwwerk vormt een grote toevoeging aan het appartement. Het grote voordeel van een serre is zijn bescherming tegen de elementen, de serre is ongeacht weer of seizoen te gebruiken. 

Een frisse wind door het huis

Wanneer het niet mogelijk is om een balkon te plaatsen kan men altijd nog denken aan het aanleggen van een patio. De patio vormt een binnenplaats in het hart van uw woning waar u kan genieten van de frisse buitenlucht. De patio is een veelvoorkomend verschijnsel in Spanje en Marokko (daar bekend als een 'riad') en komen in deze landen in verschillende varianten voor.

De professionals van Oblik Architectes werden gevraagd om een ruimte voor dit appartement te ontwerpen die zowel tegen de koude wind in de winter zou beschermen, als de ruimte van schaduw zou voorzien in de zomer. 

Deze interne binnentuin voldoet aan alle eisen en kent zowel in de winter als in de zomer zijn eigen microklimaat, en dat alles midden in de woning!

Patio met openslaande deuren

Les fleurs du bien, de professionals achter de verbouwing van deze Parijse loft hebben gekozen voor een elegante en klassieke afscheiding tussen de binnen- en buitenruimte. De verfijnde uitstraling wordt onder andere veroorzaakt door de elegante ronding van het centrale glaswerk en de kwaliteit en structuur van het ijzeren frame. 

Deze foto toont het belang van een transparante afscheiding tussen binnen- en buitenruimte goed aan. Het grote, transparante oppervlak doet de ruimtes optisch groter lijken en maakt de sfeer in de woning minder benauwd en gesloten. 

Gewichtloze kubus

Dit balkon is een kunststukje op zich. Het lijkt alsof in de ruimte buiten geen zwaartekracht heerst en de witte bollen gewichtloos rond zweven. De landschapsarchitecten van Pasodoble creëren hier een prachtige overgang van interieur binnen naar de natuur buiten. De glazen bollen lijken zo de woning uitgevlogen te zijn en lijken langzaam maar zeker in planten te veranderen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!