homify 360°: Een huis aan zee in Schotland | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een huis aan zee in Schotland

Stoa. Stoa.
House No. 7 Rustieke huizen van Denizen Works Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Vandaag nemen we een kijkje bij een uniek huis op Tiree, een eiland voor de westkust van Schotland. Het is ontworpen door Denizen Works, waarbij lokale materialen en producenten aangewend zijn, waardoor het huis opgaat in de omgeving en een sterke overeenstemming heeft met de typische architectuur van het gebied. Het huis heeft echt het karakter en de charme van de omgeving overgenomen. Uiteindelijk zijn er twee gebouwen gerealiseerd: het huis en het pension, deze zijn verbonden door een bijkeuken. Laten we snel gaan kijken naar dit bijzondere project!

Vormgeving

House No. 7 Rustieke huizen van Denizen Works Rustiek & Brocante
Denizen Works

House No. 7

Denizen Works

De twee gebieden van het huis verschillen qua vorm sterk van elkaar, terwijl de kleurstelling, die beperkt is tot de tinten wit, grijs en zwart, een verbinding maakt tussen de twee delen. In het ontwerpproces werd de kwetsbare positie ten opzichte van de ruwe zee in de overwegingen meegenomen, zo liet men het dak ver naar beneden doorlopen en kreeg het huis dikke stenen muren voor de nodige bescherming. Als je dit huis binnen loopt voel je je direct veilig!

Ingang

House No. 7 Rustieke huizen van Denizen Works Rustiek & Brocante
Denizen Works

House No. 7

Denizen Works

De toegang tot de woning is gelegen aan de achterzijde, waar ook een kleine tuin is aangelegd. Met eindeloze groene gebieden voor de deur en de zee zo ver als het oog reikt, is er eigenlijk geen noodzaak voor een fancy tuin achter het huis. Een trap brengt ons op een verhoogd platform waarvan je het huis kunt betreden. De combinatie van verschillende materialen, kleuren en texturen maakt dit huis erg speciaal.

Woon- en eetkamer

House No. 7 Rustieke eetkamers van Denizen Works Rustiek & Brocante
Denizen Works

House No. 7

Denizen Works

Natuurlijke kleuren en materialen zorgen in het huis voor directe relatie met de natuur en daarnaast voor een gezellige en gastvrije sfeer. Hier zien we de open woon- en eetkamer, deze is ingericht in een minimalistische, Scandinavische stijl, met een vleugje modern comfort.

De keuken

House No. 7 Rustieke eetkamers van Denizen Works Rustiek & Brocante
Denizen Works

House No. 7

Denizen Works

Hier kijken we vanuit een andere hoek, en zien we waar zich de open keuken bevindt, namelijk achter de eettafel. Het kleurenpalet is zeer beperkt en legt met zijn gouden zand- en koele grijstinten een link met de natuurlijke omgeving van het huis. In deze keuken/eetkamer is het ontbijt elke ochtend weer een feest. Ook is de kamer zeer geschikt om met vrienden en familie een heerlijk glas te heffen. Hier vind je het goede leven!

De slaapkamer

House No. 7 Rustieke slaapkamers van Denizen Works Rustiek & Brocante
Denizen Works

House No. 7

Denizen Works

De slaapkamer is de ruimte bij uitstek waar je heerlijk tot jezelf komt, door er te slapen of gewoon even te relaxen. Het is tegenwoordig in onze drukke en hectische samenleving steeds belangrijker om je goed te ontspannen en te ontprikkelen, ter voorkoming van die gevreesde burn out! In deze slaapkamer is tot rust komen absoluut geen probleem! De minimalistische indeling, de natuurlijke kleuren, materialen en het minimalistisch meubilair helpen daar stuk voor stuk aan mee. De perfecte plek om te ontspannen en tot rust komen is met deze slaapkamer een feit!

Omgeving

House No. 7 Rustieke huizen van Denizen Works Rustiek & Brocante
Denizen Works

House No. 7

Denizen Works

Tot slot werpen we een blik op de prachtige omgeving, waarin dit bijzondere huis werd gebouwd. Rondom het huis strekken eindeloze groene weiden, steenachtige zandvlaktes en de blauwe oceaan zicht uit. En wat dacht je van de spectaculaire hemel! In deze paradijselijke omgeving vallen de dagelijkse spanningen direct van je af!  Overigens, Tiree geniet meer uren zon per jaar dan elke andere plaats op de Britse eilanden. Een reden te meer om er eens een kijkje te nemen! 

Tot zover de tour door het schitterende huis! We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends op het gebied van architectuur en design. 

Wil je eens iets aparts met de inrichting van je keuken doen? Probeer dan eens de mediterraanse stijl

Op ons forum kunnen experts je interieurtips geven!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!