homify 360°: Een prachtige dubbele villa aan de voet van de berg | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een prachtige dubbele villa aan de voet van de berg

Stoa. Stoa.
Minimalistische huizen van ern+ heinzl Architekten Minimalistisch
Loading admin actions …

Voor de liefhebbers van beton vandaag hebben we weer een geweldige project! Het is ingebed in de weelderige natuur en tot stand gekomen aan de voet van een berg. Het ontwerp is gerealiseerd naast het nabijgelegen Jura-gebergte. Het huis is gemaakt van beton: architectonisch prefab beton om precies te zijn. Het is daarom relatief eenvoudig geweest om deze villa te realiseren. Het materiaal is zeer duurzaam en weerbestendig, en zoals we kunnen zien heeft het oppervlak een boeiend schaduwspel, waardoor het concept zeer bijzonder te noemen is. Laten we niet langer wachten en gewoon gaan kijken wat er van binnen en van buiten te zien is. 

Setting

De vorm van het huis is evenwijdig aan de helling en het lijkt dus wel een kubieke zwerfkei , die beschermd wordt door de bergen achter hem. Het zuiden van het gebouw onderscheidt zich door een volledige beglazing. Deze worden omlijst door oppervlakken van ruw beton. De spannende wisselwerking tussen lichtheid en kracht is grotendeels verantwoordelijk voor de intensiteit die het project uitstraalt.

Beton

Het huis wordt gedomineerd door de massieve ontwerptaal. De dubbele villa heeft een zeer solide constructie. De gevel is gemaakt van prefab beton. Dit materiaal bepaalt de stevigheid, maar natuurlijk ook het uiterlijk van het gebouw, dat modern, abstract en koel te noemen is. Het beton bestaat voor 40% uit wit cement. Deze mix geeft het oppervlakte de begeerde helderheid.

Open/gesloten

Hier zien we het huis vanuit een andere hoek. De gevel oogt gesloten en introvert, maar de zijkant is door zijn openingen en ramen juist transparant. De openingen in de rug volgen een symmetrisch patroon en creëren zo het uiterlijk van een veilige vesting. Het kan niet anders: in dit huis voel jij je helemaal veilig.

Hal

Laten we eens een kijkje nemen in het interieur van de villa. Hier zijn we in de hal van het huis, met uitzicht op de voordeur. Het interieur is onderworpen aan de hand van een minimalistisch thema. De hal is overwegend wit, maar de houten vloer zorgt voor de nodige warme huiselijkheid. De hoge deur houdt zich discreet op de achtergrond. Dit is echt een hal die direct een goede indruk op je gasten maakt!

De woonkamer

De woonkamer, die een groot deel van de begane grond beslaat, is georiënteerd op zuiden en heeft door omringende ramen een prachtig vrij uitzicht op het platteland. De keuken sluit naadloos op de woonkamer, deze vertrekken zijn niet van elkaar gescheiden door muren, maar geïntegreerd in één ruimte. Witte fronten markeren het kookgedeelte, dat je alle mogelijkheden biedt om een heerlijke maaltijd te bereiden, zowel qua ruimte als qua keukenapparatuur!

Het uitzicht

Via de trap komen we boven in de beschutte buitenruimtes, van waaruit men een prachtig uitzicht over de bergen heeft. Een glazen balustrade zorgt voor de nodige veiligheid die de formele taal van het huis niet uit het oog verloren is. De vloer van deze ruimte is van hout, deze vloer ligt parallel aan de gevel en vormt zo mede deze schitterende ruimte. Het is echt een plek om uit te waaien of in de avond van een goed glas wijn te genieten. Het uitzicht dat je hier hebt is zeer bijzonder en is daarom direct een van de selling point van dit huis. Dit huis is inspirerend en geeft zeker de toon voor de toekomst aan! 

Tot zover de schitterende dubbele villa van beton. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Alvast veel plezier met je nieuwe interieur! 

De lente is in aantocht, je tuin schreeuwt om lente-ideeën! In dit artikel vind je leuke en mooie manieren om je tuin helemaal up-to-date te maken!

Op het forum kun je tips krijgen van experts bij het creëren van je tuinconcept!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!