homify 360°: Passiefhuis in massief hout en beton | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Passiefhuis in massief hout en beton

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van massive passive Modern
Loading admin actions …

Vandaag bezoeken we een hybride passiefhuis dat opgetrokken werd uit massief hout en beton. We vinden het ingebed in een schitterend natuurgebied. We reizen af naar Luxemburg waar dit moderne huis op elegante wijze ons bewust maakt van het feit dat ecologische architectuur ook heel mooi kan zijn. De twee materialen: hout en beton, werden gekozen omdat ze veel positieve eigenschappen hebben: zo zijn ze vooral ideaal als het gaat om geluids- en warmte-isolatie. Beton is momenteel de nieuwste trend en is (evenals hout) zeer duurzaam. Het massieve hout wordt gebruikt voor de binnenste en buitenste oppervlakken van de bovenste verdieping van het huis, en ook voor de betonnen vloer en de garage. Laten we snel een kijkje nemen in dit energiezuinige huis om inspiratie op te doen! Veel plezier!

Harmonie

Hoe mooi de twee materialen hout en beton met elkaar in harmonie zij, zien we aan de buitenkant van dit Luxemburgse huis. Het hout geeft het koele beton de nodige warmte, terwijl het beton een modern twist geeft aan het huis.
De eigenaars vonden het vooral belangrijk om ecologisch te bouwen en te wonen.  Deze wens werd in deze woning op vele manieren vervuld: er werd gekozen voor milieuvriendelijke houtwol, een natuurlijk isolatiemateriaal dat niet-giftig is. Ook werd een fotovoltaïsche installatie op het dak geïnstalleerd om het huis te voorzien van hernieuwbare energie. Bovendien zorgt de innovatieve warmtepomp voor een energie-efficiënte koeling en verwarming. Dankzij al deze elementen produceert het huis meer energie dan het verbruikt. Een mooi vooruitzicht!

Terras

We naderen het passiefhuis vanaf het terras. Ook hier werd gekozen voor hout om een uniform en uitnodigend beeld te creëren. Een lange tafel gemaakt van hout, met decoratieve zwarte elementen, is het centrale punt van deze schitterende buitenruimte. Door de grote ramen, tevens schuifdeuren, valt er veel licht het interieur binnen en ontstaat er een nauwe relatie tussen interieur en exterieur, die zorgt voor veel ruimtelijkheid.

Keuken

Ook in de keuken is er gekozen voor natuurlijk hout. De moderne keuken heeft natuurlijk een kookeiland waarvan de zijkanten bekleed zijn met eikenhout, dit zorgt niet alleen voor een  elegante en robuuste uitstraling, maar past ook perfect in het algemene beeld van een huis. De ruimte is zeer open, keuken en woonkamer sluiten nauw op elkaar aan. Toch is de laatste donkerder gekleurd, om deze te onderscheiden van de keuken. Met een mooi resultaat tot gevolg.

Eetkamer

Hoe mooi de grenzen tussen de binnen- en buitenruimtes vervagen wordt direct duidelijk in de foto van de eetzaal. Vanuit eettafel heb je een uitstekend uitzicht op het terras en de tuin. Ook in deze zone domineert het hout. Het geeft de ruimte warmte en een natuurlijke elegantie.  De hanglampen verlichten de tafel en maken het 's avonds gezellig met een aangename lichtsfeer.

Kleuren

Een opvallende eigenschap van dit passiefhuis is de keuze van het kleurenpalet: de vloeren, plafond, en zelfs de deuren werden diep zwart gekleurd,  terwijl diverse houten meubels en muren wit gekleurd zijn. Zwart-wit is een schitterende visuele tool om harmonie en structuur aan te brengen in je interieur.

Contrast

Kleuraccenten zijn belangrijk in elk interieur en zijn erg effectief tegen de achtergrond van een monochroom meubelstuk of muur. Dat toont deze foto eens te meer aan. De donkere bank wordt volledig getransformeerd door heldere roze kussens en de kruk in speelse kleur. Zonder deze accessoires zou het globale plaatje misschien een beetje somber lijken. Echter, de grote ramen en het speelse kleurenschema bieden precies de juiste balans tussen streng en vrolijk. 

Tot zo ver het inspirerende huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van de architectuur en design. 

Het is tijd voor een lente-interieur! Kijk hier naar fris Nederlands design voor het seizoen van de groei en de bloei! 

Op ons forum kun je aan onze experts vragen stellen over je interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!