scandinavische Eetkamer door Eightytwo Pte Ltd

10 decoratiefouten die echt niet kunnen!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Google+
Loading admin actions …

Het verfraaien van je huis is niet altijd een gemakkelijke taak en daarom is het fijn om te horen over de mogelijke valkuilen. En dat is precies wat wij in dit Ideabook gaan doen! We hebben een lijst met tien decoratiefouten samengesteld die je in de toekomst niet meer hoeft te maken! Voordat je de woonkamer of de keuken opnieuw gaat decoreren denk je nog eens aan de fouten in dit Ideabook, waardoor je ze niet meer maakt!

1. De verkeerde keukenverlichting

Je moet goed kunnen zien wat je aan doen bent in de keuken, niet in de laatste plaats omdat je er scherpe voorwerpen gebruikt. Daarom is felle verlichting een must. Vergeet niet dat de keuken vaak het middelpunt is van je huis, waardoor het een plek is waar mensen samenkomen!

2. Tegenvallende accessoires in de badkamer

moderne Badkamer door ONE!CONTACT - Planungsbüro GmbH

Bezuinig nooit op de dingen die er toe doen, zoals douchekoppen en kranen. Je ziet ze elke dag en je zult achteraf altijd denken ‘Had ik nou maar de accessoires gekocht die ik echt wilde hebben!’.

3. Een goedkoop matras en beddengoed

moderne Slaapkamer door Bau-Fritz GmbH & Co. KG
Bau-Fritz GmbH & Co. KG

Schlafzimmer Haus am See

Bau-Fritz GmbH & Co. KG

Een goed matras kan het verschil betekenen tussen pijn en een gezonde nachtrust, dus waarom zou je het risico lopen en een goedkoop matras kopen? Investeer in je bed en je gezondheid! Katoenen lakens zijn ook een must, aangezien al het andere je alleen maar laat zweten.

4. Te ver gaan met de inrichting van je slaapkamer

Slaapkamers worden verondersteld rustgevende ruimtes te zijn, maar als je te ver gaat met een in het oog springende thema, kun je nooit stoppen met ernaar kijken. Houd het rustig door de inrichting eenvoudig te houden.

5. De functie van een ruimte vergeten

moderne Woonkamer door Maklin & Macrae
Maklin & Macrae

Living Room

Maklin & Macrae

Het is makkelijk om afgeleid te worden door iets, zoals behang, en dan helemaal te vergeten dat de functionaliteit van een ruimte de meeste aandacht verdient. In een kantoor kun je best nadenken over zitplaatsen en muurbekleding, zolang je de functie van de ruimte maar niet uit het oog verliest.

6. Teveel meubilair neerzetten

moderne Eetkamer door INpuls
INpuls

Essbereich

INpuls

Houd wat je nodig hebt en gooi weg wat je niet gebruikt. Dit geldt ook voor meubels, anders kun je door de vele stoelen en kasten je weg niet meer vinden! Ook wat betreft meubels geldt 'Less is more'! 

7. Goedkoop servies aanschaffen

Wil je dineren in stijl? Gooi dan al je goedkope servies weg en schaf die mooie set aan die je altijd al wilde hebben! Je voegt echt iets aan je eetkamer, neem dat gerust van ons aan!

8. Geen gebruikmaken van natuurlijk lichtinval

Dit is een veelgemaakte fout! Als er plekken in huis zijn waar veel natuurlijk licht binnenkomt, maak daar dan optimaal gebruik van. Het is heerlijk om overdag ook binnen te kunnen genieten van het licht van buiten.

9. Teveel rommel verzamelen

moderne Badkamer door Definitive Interior Design
Definitive Interior Design

Chelsea Harbour Apartment

Definitive Interior Design

Rommel is de vijand van een stijlvol interieur en dat weet iedereen! Hoewel het leuk is om een paar dingen te verzamelen, loopt de rommel in huis meestal snel uit de hand en laat het je huis eruitzien als een stortplaats!

10. Een rommelige kleedkamer

minimalistische Kleedkamer door Elfa Deutschland GmbH
Elfa Deutschland GmbH

Ein Hauch von Luxus mit Décor

Elfa Deutschland GmbH

Een rommelige kleedkamer is een alles behalve fijn. Je moet in staat zijn om alles in één oogopslag te zien, zodat je elke ochtend zo min mogelijk moeite hoeft te doen om je schoenen, kleding en accessoires te vinden!

Wil je meer weten over decoraties? Lees dan ook dit Ideabook eens! 

Ken jij nog decoratiefouten die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!