Een moderne uitbreiding bij een leuk huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne uitbreiding bij een leuk huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van 5 Architekten AG Modern
Loading admin actions …

Als je huis een beetje uit z’n jasje groeit, dan zijn er meerdere opties mogelijk. Verhuizen naar een groter huis bijvoorbeeld. Maar als je graag op de plek wilt blijven waar je woont en je tuin groot genoeg is, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je huis te voorzien van een uitbreiding. Vooral bij oudere huizen is heet dan wel de grote vraag hoe je dat uit wilt laten voeren. En dan hebben we het vooral over de stijl waarin het uitgevoerd moet worden. De Zwitserse professionals van 5 Architekten hebben in dit geval gekozen om een leuke moderne uitbreiding te ontwerpen. Kijk mee naar het inspirerende resultaat.

Oud huis met moderne uitbouw

Je ziet hier duidelijk het verschil tussen het oude huis en de moderne uitbouw. En als je nog beter kijkt, zie je dat de buren in een soortgelijk huis wonen waar ook een uitbreiding is geplaatst. Deze leuke oude huizen zijn vanbinnen misschien toch wat minder groot dan je zou verwachten! De oudbouw en het nieuwe gedeelte vormen hier duidelijk een contrast. Maar dat wekt juist interesse!

Een plaatje in het donker

Is het huis geen plaatje in het donker? Het is een groot baken van licht in de straat geworden. De tuin is niet zo heel erg groot, maar door middel van het verhoogde terras kun je wel optimaal genieten van mooi zomerweer. En voor kinderen is zo’n grasveld natuurlijk een heerlijke plek om lekker te kunnen spelen. We zijn vanzelfsprekend ook erg benieuwd naar het interieur, de hoogste tijd om daar ook even te gaan kijken.

Moderne keuken

Een moderne uitbreiding van een huis vraagt eigenlijk automatisch om een moderne keuken. En als je zo naar dit geheel kijkt, dan lijkt het heel erg geslaagd. Vooral de bijzondere kleurenkeuze valt hier op. Meestal zijn moderne keukens in zwarte, witte en grijstinten gekleurd, maar hier is voor een veel warmere sfeer gekozen. Een huiselijk effect is het gevolg.

Nog meer warme kleuren

De keuken is niet de enige ruimte waar mooie en warme kleuren zijn gebruikt, in de woonkamer vind je er nog meer. Een hele leuke en originele interpretatie van de moderne stijl mag je dit gerust noemen. En wat natuurlijk verder opvalt, is het gigantische schuifraam. Een ideale manier om van buiten en binnen een groot geheel te kunnen maken. Maar ook de meubels en accessoires in deze kamer moeten absoluut genoemd worden. Vooral de lamp is erg de moeite waard.

Ruime badkamer

In de ruime badkamer keert de warme vloer weer terug, maar de tegels doen lekker koel aan. Daarmee ontstaat de ideale ruimte om lekker in bad te gaan of een verfrissende douche te nemen. En dat betekent een zeer aangenaam begin van de dag of juist een heerlijke manier van thuiskomen als de bewoners zich na een dag hard werken even lekker willen opfrissen.

Dubbele wastafel

Een dubbele wastafel is erg fijn als je een druk bestaan hebt. Je hoeft op die manier niet in de rij te staan om je tanden te poetsen of om de spiegel te gebruiken. En je ziet hier een oplossing die ook voor kleinere badkamers ideaal is: twee kranen op één wastafel.

Afscheid in de gang

In de gang nemen we weer afscheid van dit huis. Een authentiek elementje blijkt in de vorm van een fraaie kast aanwezig. En dat hier kinderen wonen, mag nu ook wel duidelijk zijn. Met de uitbreiding is dit een ideaal gezinshuis geworden.

Ben je op zoek naar meer huizen die op originele wijze zijn uitgebreid? Neem dan ook bij deze leuke woning even een kijkje.

Zie jij zo'n uitbouw ook wel zitten? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!