Een super inspirerend rijtjeshuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een super inspirerend rijtjeshuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische huizen van in_design architektur Minimalistisch
Loading admin actions …

Bij een rijtjeshuis denk je vaak aan een saaie woning waarvan er veel meer dan dertien in een dozijn passen. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Want wacht maar tot je het super inspirerende rijtjeshuis ziet dat is ontworpen door de experts van het Duitse In_Design Architektur. Een rijtjeswoning zal je dan zonder enige twijfel met hele andere ogen gaan bekijken. Laat je lekker inspireren door dit project en geniet vooral van zowel de buitenkant als van het prachtige interieur.

Interessante voorgevel

De ‘standaard rijtjeswoning’ wordt gekenmerkt door een voorgevel die precies hetzelfde uiterlijk heeft als de woningen die aan weerszijden te vinden zijn. Op het gebied van architectuur is daar vaak weinig uitdagends aan te zien. Maar dat is hier wel anders, het geheel ziet er namelijk erg interessant uit. Vooral door de inham ter hoogte van de voorgevel is een leuke speling op het ontwerp ontstaan. De houten planken die daar zijn geplaatst, stimuleren het creatieve effect nog meer. Alleen de voortuin moet nog even worden aangelegd.

Prachtige achtertuin

De achtertuin is ook een prachtig geheel en dat geldt voor zowel tuin, terras als gevel. Op een zelfde wijze keren de houten planken hier terug in het gevelontwerp en ook is op de eerste verdieping een leuk balkon te vinden. Het moderne geheel heeft ook iets rustieks en landelijks gekregen doordat er hout is gebruikt. Zal dat binnen ook het geval zijn?

De trap, deel 1

De trap naar de twee verdiepingen is in twee gedeeltes uitgevoerd. We zien hier de trap naar de eerste verdieping die als het ware ingeklemd is tussen twee muren. En daaronder zie je als goed kijkt ook nog een trap naar de kelder. In dit haast minimalistische witte geheel doen houten traptreden het ontzettend goed. Meer versiering of franje is hier ook helemaal niet nodig, het geheel is al inspirerend genoeg.

De trap, deel 2

De trap naar de zolder maakt een knik en geeft daardoor een speelse twist aan het verder erg strakke en rechtlijnige ontwerp van het huis. Ook hier is weer gekozen voor houten traptreden, maar nu in combinatie met stoere metalen lijsten.

Zwart en wit

De badkamer wordt gedomineerd door zwart en wit. En meer kleur heb je ook niet nodig, want het zorgt op deze manier voor een fantastische dynamiek. Minimalisme is hier ook weer duidelijk te herkennen en qua versiering is het effect van de perfect geplaatste lampen al meer dan voldoende.

Moderne woonkamer

De moderne woonkamer is iets meer aangekleed dan de rest van het huis, maar sluit uiteraard wel naadloos aan op het ontwerp van de andere ruimtes. Erg leuk en creatief zijn vooral de houten panelen die de scheiding tussen de woonkamer zelf en de keuken en eetkamer vormen. Je kunt hier heerlijk tv kijken en als gezin gezellig bij elkaar zitten. En naast het kijken naar de tv kun je vast ook lekker rondkijken en genieten van je heerlijke huis.

Koken en eten

In een gezinshuis als dit kan een mooie ruimte om te koken en te eten natuurlijk niet ontbreken. Enigszins afwijkend van wat je gewend bent, is de keuken juist in tussen woonkamer en eetkamer geplaatst in plaats van andersom. Hierdoor is de eetkamer een min of meer zelfstandige ruimte geworden die ook prima gebruikt kan worden voor studeren, werken of vergaderen. En de fraaie lichtinval die je hier ziet werkt daarbij ook erg inspirerend. Zo zie je maar weer dat een rijtjeswoning absoluut geen eenheidsworst hoeft te zijn!

Op zoek naar meer huizen die ontzettend inspirerend zijn? Neem dan ook bij dit project even een kijkje.

Is jouw idee van een rijtjeshuis helemaal veranderd? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!