Schitterend en modern familiehuis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Vandaag laten we je het zwarte familiehuis in Augsburg zien, dat werd gebouwd in een landelijke omgeving. Het project werd uitgevoerd door het architectenbureau Bohn Architekten. Het huis is ingericht met ingetogen en stijlvol design, dat schitterend werkt in combinatie met de zwarte gevel, die niet anders dan uniek genoemd kan worden! Dit designhuis is zeker geen dertien in een dozijn. Nergens ter wereld vind je een huis dat identiek is aan dit prachtpand. Daarom is de eigenaar van het huis, een geslaagde zakenman, erg blij met het uiteindelijke resultaat. Het overstijgt zijn stoutste dromen! Kom snel met ons meer op een tour door het huis.

Vorm

Dit eenvoudige rechthoekige gebouw past harmonieus in de heterogene naastgelegen structuur. Het zadeldak heeft een helling van 45 graden. De zwarte kleur van het huis zet het huis apart in vergelijking met de andere huizen in de omgeving. Dit is uniek design! De gevel is bekleed met Eternit vezelcement platen, die ook populair waren in de jaren '60. Sinds tien jaar zijn deze vezelcementpanelen bezig met een comeback in het hedendaagse interieur. En terecht, wat een stijlvol en strak materiaal is dit toch!

Aanzicht van uit het oosten

De contouren van het huis moet eenvoudig en duidelijk zijn. De vorm van het huis is relatief eenvoudig, dit is bewust gedaan, zodat er een zekere rust ontstaat. We zien veel verschillende ruimtes in het huis, daarom is een strak en eenvoudig ontwerp belangrijk, zodat er een zekere eenheid ontstaat tussen de ruimtes. Achter het paneel loopt de goot, die sluit helemaal aan op het totale concept. De kozijnen hebben een zwarte kleur en gaan harmonieus op in de vorm van het huis. Het huis heeft een vorm zoals we deze kennen uit de kindertekeningen; het is dus zeer archetypisch.

Vanuit het noord-westen

scandinavische Huizen door Bohn Architekten GbR
Bohn Architekten GbR

Ansicht Nord West

Bohn Architekten GbR

In het noord-westen werd een betonnen kubus geplaatst, die fungeert als een beschermde buitenruimte. Deze is niet verbonden met het hoofdgebouw, maar presenteert zich als een zelfstandige unit. Hij werd verdeeld in twee zones: aan de ene kant is er een gesloten gebied, en aan de andere kant zien we een bladachtige sectie, die transparant is en voorzien van betonnen kolommen: heel sfeervol!  De onderzijde van de betonnen kubus bestaat uit hout en past dus precies bij thema van de natuur.

Woonkamer

scandinavische Huizen door Bohn Architekten GbR
Bohn Architekten GbR

Terasse mit Blick in das Wohnzimmer

Bohn Architekten GbR

Als gevolg van de grote ramen heeft het interieur een transparante en ruimtelijke sfeer. De woonkamer is gescheiden van de eetkamer en de keuken. In deze woonkamer eis jij je recht op, namelijk het recht op ontspanning en recreatie. En zeg nou zelf, dat is in deze kamer toch niet zo moeilijk. Ben je een muziekliefhebber en speel je een aardig stukje piano? Dan zit je hier goed. Een boekje lezen kan hier ook heel goed overigens.

Eetkamer

De eetkamer bevindt zich op de begane grond. Wat een helderheid en wat een daglicht valt er door de grote ramen! Het meubilair werd ontworpen door de Deense ontwerper en architect Arne Jacobsen. Dus je zit zeker niet op stoelen van dertien in een dozijn.

Hoog huis

scandinavische Gang, hal & trappenhuis door Bohn Architekten GbR
Bohn Architekten GbR

Regalmöbel mit integrierter Holztreppe

Bohn Architekten GbR

Het silhouet van het huis is vooral duidelijk in deze negen meter hoge ruimte. De trap is niet alleen de weg die naar boven leidt, maar herbergt tevens een geïntegreerde boekenkast. Om de kamer te voorzien van voldoende helderheid, werden meerdere dakramen geïnstalleerd. Het geheel heeft zo een serene sfeer!

Gallerij

We betreden hier het hart van het huis. Deze galerij herbergt een kantoor dat voldoende ruimte biedt om heerlijk te kunnen werken. De borstwering van de galerij is praktisch geïntegreerd en heeft een plank waarop diverse kantoorbenodigdheden neergezet kunnen worden. Op de eerste verdieping vind je de badkamer en andere privéruimtes, zoals de slaapkamer en de douche.

Plattegrond

  door Bohn Architekten GbR
Bohn Architekten GbR

Haus Bernhard_​Querschnitt

Bohn Architekten GbR

Het huis heeft veel ruimte en biedt je veel bijzondere vertrekken om in te wonen. De indeling is praktisch en gezellig. De hoogte van maar liefste 9 meter zorgt voor een bijzonder ruimtelijk gevoel, alsof je in een kathedraal woont! De dakramen zorgen voor een optimale verlichting van het interieur.

De belangrijkste informatie op een rijtje:

Opdrachtgever: particulier

Projectplanning: Bohn Architecten

Oplevering: 2003

Kosten: 400.000 €

Oppervlakte: 831 vierkante meter

Tot zover dit zwarte familiehuis in Augsburg. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends in de wereld van de architectuur en design. 

Altijd al benieuwd geweest wat een vip-shelter zijn mag? Lees dit artikel, dan ben je helemaal op de hoogte!

Op ons forum zitten de experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!