Oude burgemeesterswoning met een eigentijdse look | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude burgemeesterswoning met een eigentijdse look

Stoa. Stoa.
Klassieke huizen van w3-architekten Gerhard Lallinger Klassiek
Loading admin actions …

Ooit was een burgemeesterswoning onbereikbaar voor normale stervelingen. Meestal waren het woningen die stukken groter waren dan gemiddelde huizen en vaak waren ze prachtig gelegen. Het waren / zijn vrijstaande woningen die de dromen van de stedelingen prikkelden: “Als ik daar toch eens zou kunnen wonen… .” Tegenwoordig is het een stuk laagdrempeliger geworden om zo’n luxe woning te betrekken, want ze hebben hun oude functie verloren of staan zelfs leeg. Een renovatieplan is dan nodig om deze historisch interessante woningen te behouden voor het nageslacht. Vandaag laten we je zo’n woning zien, die zowel authentiek als strak modern is. Ga met ons mee voor een tour door de woning!

Nieuwe look

De gevel van de woning heeft zijn opknapbeurt gehad. Deze woning heeft een grondige renovatie ondergaan. Tijdens de verbouwing was het belangrijk dat de authentieke elementen van de woning behouden zouden blijven, maar dan wel zonder de vernieuwingen in de weg te staan. Laten we eens even naar binnen gaan om te kijken hoe de verbouwing uitgepakt heeft. Samen met een expert ontwerp je snel je droomhuis. 

Oud en nieuw

Hier binnen krijgen we al snel een mooi beeld van de geweldige resultaten die er met de renovatie bereikt zijn. Het vakwerk, dat eeuwenoud is, heeft nu een prominente plek in het design. Zo breng je echt een mooi eerbetoon aan de geschiedenis van het huis. Daarbij komen de moderne elementen, zoals de witte wand, heel mooi naar voren. Door het contrast te laten zien, ontstaat er een unieke en vooral ook boeiende woonsfeer.

De hal

In de hal zien we de authenticiteit van de woning vooral terugkomen in de looks van de voordeur (let op die ramen) en in de houten balken rechts. In de hal liggen plavuizen, die passen ook heel goed bij de historische sfeer. Deze lopen over in een houten vloer in de rest van de hal. Een ruimte vol schitterende contrasten!

Eye-catcher

Deze trap is een echte eye-catcher! Staal en hout vormen een eenheid die goed past bij de eigentijdse vibe van de rest van het interieur. Dat deze oude burgemeesterswoning nog zo’n hypermodern interieur zou krijgen hadden de oorspronkelijke bouwers van de oude woning natuurlijk niet kunnen vermoeden.

Relaxen in bad

Een van de meest sfeervolle ruimtes in de woning is toch wel de badkamer. Dat is trouwens in veel huizen het geval. Dat komt omdat we vaak trots zijn op de badkamer en deze daarom extra mooi willen inrichten. Het past ook wel een beetje bij de functie van de ruimte, want deze is toch zeker bedoeld als relaxruimte, naast het feit dat het een plek is om je op te frissen of een bad te nemen. De wanden hebben moderne tegels en het bad is zuiver wit. Op de schuine wand links zien we die authentieke houten balken weer, ze herinneren ons aan de geschiedenis van de woning. Het mag dan een burgemeesterswoning zijn, maar je voelt je hier de koning te rijk!

Eetkamer

Tot slot nemen we je mee naar een andere prachtige ruimte in de woning: de eetkamer annex woonkamer. Je ziet hier de historie van de woning in volle omvang. Dit is de kamer waar de familie elke dag samenkomt om te genieten van een heerlijk diner en om gezellig te kletsen. Via de sfeervolle ramen, die met de renovatie geplaatst zijn, met in het achterhoofd de historische context van het huis, stroomt het daglicht naar binnen, en dit brengt het hele interieur tot leven. Je zou kunnen zeggen, dat heden en verleden op een schitterende manier samenkomen in een woning waarin de bewoners kunnen bouwen aan hun toekomst. We vonden het erg leuk je deze woning te kunnen laten zien en hopen dat je geïnspireerd bent.  Veel plezier met het ontwerpen / verbouwen van je woning!

Deze woonideeën zijn ook erg gaaf!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!