homify 360°: Villa in Berlijn-Grunewald | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Villa in Berlijn-Grunewald

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van HS Architekten BDA Modern
Loading admin actions …

Think Big is het motto van deze extravagante villa in Berlijn, het is daarmee een uitstekend voorbeeld voor toekomstige architectuur. Natuurlijk bewustzijn wordt hier gecombineerd met de technologische vooruitgang! Het huis werd ontworpen en gebouwd door HS Architekten BDA uit Berlijn. Het is een hedendaagse villa die voldoet aan de eisen van de moderne tijd! Laten we snel gaan kijken naar deze fabuleuze villa!

De eerste indruk

Dit huis is modern en erg dynamisch. Het duurt een moment voor je alle structuren in je opgenomen hebt en voor je het concept begrijpt. De villa onthult al vanaf de buitenkant dat ze veel spannende ruimtes herbergt, die afhankelijk van waar je bent, telkens leiden tot een ander gevoel. Openheid en transparantie spelen een belangrijke rol in het ontwerp. Spannende buitenruimten worden gecreëerd die onafhankelijk van het huis zijn of in een sterke relatie staan met de villa, zo is het groene grasveld visueel met de villa verbonden. Een leven in harmonie met de natuur wordt hier gevierd!

Speciale vormen

De positie op het perceel is zo gekozen dat het zonlicht door het gebouw zelf, namelijk de bovenverdieping, in sommige delen kan worden geweerd. De vorm van betonnen dak is nogal abstract en is bedekt met groene tartan, waardoor er opnieuw een link naar de natuur wordt gelegd. Tartan of epdm-korrels zien we vaak op loopbanen in de sport. Het gebruik hier is uniek en werd voor het eerst toegepast in dit huis. Al metal is het een zeer dynamisch ontwerp!

Diverse kleuren

De gevel bestaat uit twee delen wit en grijs. Op de begane grond zijn de gladde verticale vlakken bedekt met een koele grijstint. De achterzijde van de gevel werd bekleed met een ferrofilm met een blauwgroene kleur. De raamopeningen zijn schijnbaar willekeurig verspreid op de gevel en lijken op verstrooide bloemen op een weide. Ook hier zien we de dynamische vlakken van het gebouw, dat hierdoor speelsere van uiterlijk is; het is een goed tegenwicht voor de abstracte vormgeving.

Structuur

De structuur en de materialiteit van de gevel speelt een belangrijke rol binden de natuurlijke strenge omgeving. Het oppervlak is voorzien van speciale porcellanato-tegels. Door de gekantelde structuur van de tegels ontstaat een driedimensionaal effect, want het speelt met licht en schaduw. Het opzettelijk rotatie van de vierkante tegels geeft een levendige uitstraling en creëert grafische effecten.

Interieur

De woonruimtes onderscheiden zich van de meeste conventionele kamers. Het architectenbureau heeft echt iets bijzonders weten te creëren. We kijken naar een overdekt atrium, dit is het centrum van het huis, waarin veel natuurlijk licht valt. Wat een sfeer! Het meubilair is speels en geeft interieur de nodige fleurigheid. Alle ruimtes zijn ontworpen in een individuele stijl, waarbij materialen van een hoge kwaliteit gebruikt zijn. Net zoals de buitenkant van het huis, zijn deze kamers ook dynamisch van vormgevign. Zo vullen de binnen- en buitenkant van het huis elkaar aan. De kamers in het huis volgen elkaar op een natuurlijk manier op. Er is dus een zekere eenheid en harmonie in het huis aanwezig!

Ruimtevaart stijl

Het gebruik van de kamers is verdeeld in drie horizontale vlakken die verticaal met elkaar worden verbonden door het atrium. Met behulp van elektrisch verstelbare gordijnen kunnen de kamers worden geopend of gesloten, zodat de grootte variabel is. Op de begane grond fungeren de keuken en de woonkamer als een publieke zone. Van daaruit kun je via een single-barrel wenteltrap naar de eerste verdieping, waar zich de andere semi-publieke ruimtes bevinden. Dit open gebied is de thuisbasis van de muziekkamer, een bioscoop, een werkruimte en een bibliotheek.

Badkamer

Hier zijn we in de badkamer, waar de term kamer niet helemaal lading dekkend is. De badkamer grenst aan de slaapkamer en wordt met behulp van een gebogen glaswand gescheiden. Daarachter bevindt zich een bad waarin je kunt genieten van het zwemmen.

Mooie Old Timers

Deze kelder bevat een schat aan geschiedenis. De eigenaars van het huis houdt veel van vintage auto´s, dat mag wel duidelijke zijn. En wat een prachtige kelder om deze schitterende machines in op te slaan. De verlichting van het verzonken plafond van sierbeton zorgt voor de best mogelijke verlichting van deze bijzondere collectie . Naast de tentoonstellingsruimte bevindt zich ook nog een werkplaats, waarin de eigenaar kan knutselen aan zijn auto´s. 

Tot zover deze schitterende villa in Berlijn. We hopen dat je net zo enthousiast bent al wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de trends van dit moment. 

In een minimalistische keuken vind je de rust en reinheid!

Op ons forum kun je tips krijgen voor je interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!