Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zeven simpele stappen naar een mooie badkamer

Sanne Sanne
Loading admin actions …

De badkamer is betegeld, ingedeeld en de wateraansluitingen zitten op de goede plek: het is tijd om je badkamer in te richten. Een heleboel om over na te denken, maar vaak wel het leukste onderdeel van het proces. Zeven stappen om je badkamer in te richten en helemaal naar jouw smaak te maken. Denk aan badkamermeubels, zitplekken, kranen en verlichting. Planten in de badkamer geven ook een bepaalde uitstraling en sommige planten gedijen heel goed in het warme vochtige klimaat van een badkamer. Ook decoratie en textiel kunnen veel doen voor de sfeer in je badkamer. Je wilt tenslotte graag genieten van een fijne ambiance, waar je lekker tot rust kunt komen en daar hebben kleuren en structuren veel invloed op.

Badkamermeubels

Het eerste dat je in je badkamer nodig hebt zijn badkamermeubels: in ieder geval een wastafel, een bad en/of douche en enige opbergruimte voor je bad- en doucheproducten. Combineer verschillende materialen en kleuren tot een warm geheel, zoals op de foto. Het hout combineert mooi met de donkere wand en de donkere vloer. De wasbak en het bad zijn in dezelfde stijl gemaakt, waardoor ze bij elkaar passen. Ze hebben beide een vrij minimalistische kraan, al is de ene wat rechter en de ander wat ronder. De kleur van het wastafelmeubel komt terug in de lampen boven het bad. De kasten naast de spiegel en onder de wastafel integreren mooi in de muur, doordat ze in dezelfde kleurtint geschilderd zijn. Hierdoor wordt het geheel rustiger. Het vloerkleed is opvallend anders en trekt daardoor de aandacht als 'centerpiece' binnen de badkamer.

Kranen

Kenny&Mason Bathrooms:  Badkamer door Kenny&Mason
Kenny&Mason

Kenny&Mason Bathrooms

Kenny&Mason

We hadden het hierboven al even over kranen: in de badkamer op de foto was gekozen voor twee verschillende kranen, een ronde en een hoekige. Je hebt veel opties als het op kranen aankomt (zie hier voor kranenexperts). Je kunt gaat voor een simpele, standaard kraan, maar als je het wat leuker wilt maken kun je van je kraan ook juist een opvallend stuk maken. Op bijgaande foto zie je bijvoorbeeld een retro kraan, met witte accenten. Ook de groene schroten dragen bij aan het retro effect van de badkamer. Een andere optie is een strakke, minimalistische kraan, zoals bij de eerste foto. Kies een kraan die past bij de stijl en de sfeer van je badkamer.

Meestal heb je meerdere kranen in je badkamer (wastafel, douche, bad). Wanneer je de meubels en het sanitair apart van elkaar koopt, denk dan wel na over de kranen. Het mooiste is als je kranen bij elkaar passen en dus hetzelfde zijn of op zijn minst in dezelfde stijl zijn: standaard, retro, klassiek, modern, minimalistisch, etc.

Licht

Garage Loft:  Badkamer door BRICKS Studio
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Vaak heeft een badkamer niet zulke grote ramen en als die er wel zijn bedekken we ze maar al te graag. Het is niet de bedoeling dat de overbuurvrouw kan meekijken als je je aan het inzepen bent. Daarom heb je een aantal goede lampen nodig. Ten eerste is het fijn om licht te maken bij de wastafel en de spiegel, zodat je jezelf goed kunt zien als je je lippen stift of je aan het scheren bent. Kies voor een spotje of meerdere spotjes. Let goed op bij het kiezen van een pit: je wilt niet al te gekleurd licht, want als je make-up op moet doen bij geel licht is de kans heel groot dat het ineens heel onnatuurlijk lijkt als je de deur uit stapt. Kies dus voor een redelijk fel wit licht.

Omdat zo'n fel spotje niet heel veel gezelligheid uitstraalt is het een goed idee om nog minstens één andere lamp te kopen. Ga voor spotjes, een wandlamp, een hanglamp: wat er maar mooi staat in jouw badkamer. Let wel goed op dat je materiaal neemt dat tegen water kan. Kies dit keer een peertje met wat warmer licht, zodat je een fijne sfeer hebt als je het licht aanzet.

Zitten

Bovenaanzicht van het badkamerontwerp voor de kleine badruimte:  Badkamer door Sani-bouw
Sani-bouw

Bovenaanzicht van het badkamerontwerp voor de kleine badruimte

Sani-bouw

Wanneer de badkamer wordt ingericht denken de meeste mensen niet meteen aan het creëren van zitplekken. Maar het kan heel praktisch zijn om een zitje te creëren. Het is veel gemakkelijker om je benen in te smeren met bodylotion als je zit dan wanneer je staat! Ook zijn zitjes handig om je handdoeken of kleding neer te leggen tijdens het douchen.

Op de foto zijn mooie hoekzitplaatsen gemaakt, in de douche en net voor de douche. Zo heb je een plek om je handdoek neer te leggen en je kunt onder de douche ook zitten als je wilt. Ook kun je er je shampoo of douchegel kwijt. Multifunctionele zitplekken dus!

Kunst

 Badkamer door TG STUDIO
TG STUDIO

Pop-Art łazienka

TG STUDIO

Om het badderen wat leuker te maken kun je een kunstwerk in de badkamer hangen of – in het geval van deze foto – laten schilderen. Je kunt eventueel kiezen voor een thema, zoals hier duidelijk gedaan is. Zo'n grote wandschildering is misschien voor veel mensen iets te veel van het goede, maar een iets minder grote afbeelding kan natuurlijk ook. Een inspirerende quote of een rustige print. Voorwaarde is wel dat je kunst waterbestendig is: een aquarel aan de muur is geen optie, tenzij behandeld met een watervaste laag. Je kunt ook kiezen voor heel ander materiaal dan papier, zoals aluminium (foto op aluminium) of glas (glazen beeldje).

Textiel

Pip Studio Badtextiel:  Badkamer door Pip Studio Amsterdam
Pip Studio Amsterdam

Pip Studio Badtextiel

Pip Studio Amsterdam

Met stoffen kun je sfeer en warmte toevoegen, zowel wat betreft de structuur als de kleur. Met handdoeken voeg je vooral kleur toe. Kies voor een rustige, effen kleur, die past bij je badkamer, of ga voor een kek printje, zoals op bovenstaande foto van Pip Studio. Denk daarbij ook na over de functie van je badkamer. Wil je helemaal tot rust komen na een lange werkdag? Ga dan eerder voor zachte, rustige kleuren, die je ook tegenkomt in een spa.

Onder textiel vallen ook badmatten. De badmat dient natuurlijk een praktisch doel: je voeten beschermen tegen de koude tegels en ervoor zorgen dat je niet uitglijdt. Maar een kleedje voegt natuurlijk ook sfeer toe. Een hoogpolig kleed zorgt voor een wat warmere sfeer, maar is niet heel strak. Je kunt ook gaan voor een laagpolig, wat stugger kleed. Dat is wat minimalistischer, maar wel minder warm. Het hangt maar net af van de stijl van je badkamer.

Planten

Badkamer Amsterdam Centrum :  Badkamer door Baden Baden Interior
Baden Baden Interior

Badkamer Amsterdam Centrum

Baden Baden Interior

Je ziet het helemaal niet vaak, maar het is geen gek idee: planten in je badkamer! De sfeer in de ruimte wordt niet alleen bepaald door de tegels en de meubels, ook accessoires, waaronder planten, doen veel voor een ambiance. Wanneer je badkamer niet zo groot is kun je het beste kiezen voor kleine planten, anders lijkt het heel vol. Bepaalde planten gedijen heel goed in een warme, vochtige ruimte en zijn dus erg geschikt voor in de badkamer. Ze hebben allemaal gemeen dat ze graag in de schaduw staan en houden van warmte en een hoge luchtvochtigheid. Pas in de winter wel op als je het raam openzet: deze planten kunnen vaak niet goed tegen de overgang van warmte naar vrieskou. Zet de plant dan even weg.

Welke elementen vind jij onmisbaar in een badkamer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!