Houten paradijs in New York

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Houten paradijs in New York

Stoa. Stoa.
 Huizen door MIDE architetti
Loading admin actions …

Heb je ooit gedroomd hoe het zou zijn om te leven in New York? Voor wie de stad zelf te druk is, kan zijn of haar heil in de staat New York vinden, waar het heerlijk rustig is. Vandaag laten wij je een familiehuis zien gelegen in Bridgehampton, een idyllisch stadje op Long Island. Daar realiseerde de Bates Masi Architects een waar droomhuis. De eigenaar is de directeur van een PR-bureau en wilde een perfect toevluchtsoord voor zichzelf en zijn gezin te creëren. In deze woning wordt wonen weer leven! Met dit geweldige ontwerp willen we je inspireren. Veel plezier!

Aanzicht

 Huizen door MIDE architetti
MIDE architetti

Sam's Creek

MIDE architetti

De architecten bouwden het familiehuis op een uiterst royaal oppervlak, het perceel is ongeveer 4000 vierkante meter in omvang. Dit is natuurlijk geweldig, want de bewoners hebben nu meer dan 600 m² woonoppervlak tot hun beschikking, vergelijk dat maar eens met de woningen in de stad. De gevel heeft een houten bekisting en de grote raamopeningen zien er fris en open uit. Een andere bijzonderheid is te vinden in het ontwerp, diverse kubussen vormen het huis, waardoor elk gebied zijn eigen aparte functie krijgt en ze tevens met elkaar verbonden zijn. Dit huis ziet er bijzonder uit aan de buitenkant, maar binnen komt het pas volledig tot bloei, zoals we zullen zien…

Blik vanaf de straatkant

 Huizen door homify
homify

Sam's Creek

homify

We naderen het huis vanaf de straatzijde, waar de entree de gasten opwacht. Door het gebruik van glas is het hele gebied bijna volledig transparant, het grote huis heeft imposante lijnen en sluit door zijn schitterende kleuren aan bij het Amerikaanse landschap.  De privékamers van het huis sluiten rechtstreeks aan op de grote entree en worden gekenmerkt door een mahoniehouten lambrisering die de kamers deels aan het zicht onttrekt.

Interieur

 Eetkamer door homify
homify

Sam's Creek

homify

Eén blik is genoeg om te beseffen welk materiaal in het huis domineert: hout! Een mahoniehouten lambrisering, de muren en plafonds, alsmede de vloer, ze dragen allemaal dit schitterende natuurlijke materiaal. De lange tafel, die het centrum van de ruimte vormt, is gemaakt van donker hout. Toch is het interieur niet uitgesproken landelijk of rustiek te noemen, ondanks het gebruik van al dat hout. Dit is deels te wijten aan de grote ramen die voor een koel en  modern contrast zorgen. Aan de andere kant bieden ongewone interieuraccessoires voor verfrissende en onverwachte decoratieve effecten. Zoals het oversized schilderij boven het eetgedeelte, dat is versierd met pastelkleurige vlinders! Over bijzonder gesproken! Let ook op de vintage kroonluchter en de stoelen gemaakt van plexiglas. Wat verenigt al deze verschillende stijlen, kleuren en materialen? Uiteindelijk is dat het edele hout dat hen omringt.

Andere hoek

 Eetkamer door homify
homify

Sam's Creek

homify

Voor de klant was het belangrijk om zowel te kunnen wonen als te werken in dit idyllische toevluchtsoord. Het huis is een waar multi-task paradijs geworden. Diverse kamers werden er ontworpen met het doel om diverse uiteenlopende zaken op hetzelfde moment in het huis te kunnen organiseren, zonder dat deze elkaar in de weg zouden staan. Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld een kinderfeestje in één gebied van het huis te vieren, terwijl in een ander gedeelte van het huis de ouders van de kinderen samenkomen. 

Het interieur is dus functioneel, maar heeft ook een onwaarschijnlijk mooi design, dat zich met de grote architectuurstijlen in de geschiedenis kan meten. Let bijvoorbeeld even op de prachtige houten structuur in het midden van de kamer, deze stroomt als het ware naar beneden als een waterval van hout.

Slaapkamer

 Slaapkamer door homify
homify

Sam's Creek

homify

De master bedroom is het perfecte toevluchtsoord na een drukke dag. De houten bekleding is ook te vinden in dit gebied. Als je deze slaapkamer binnenloopt krijg je direct een fijn gevoel van veiligheid over je. Het tweepersoonsbed is gebouwd op een speciaal geconstrueerd platform. Dit minimalistische interieur geeft deze prachtige slaapkamer de finishing touch!

De excellente keuken

 Keuken door homify
homify

Sam's Creek

homify

In de keuken vinden we een vergelijkbaar patroon. De kasten zijn gemaakt van hetzelfde hout als de rest van het interieur. Natuurlijk vinden we hier ook grote ramen die veel natuurlijk licht bieden. Wanneer het buiten donker is, dan zorgen de verzonken LED-spotjes voor ideale lichtomstandigheden. In deze keuken maak je snel en gemakkelijk heerlijke gerechten. Hou je van samen koken, dan is er genoeg ruimte om met meerdere mensen te werken aan je culinaire hoogstandjes.

Ovaal bad

 Badkamer door homify
homify

Sam's Creek

homify

De badkamer is vrijstaand en heeft een ovale vorm, die ten overstaan van een weelderig gedecoreerde muur werd geplaatst. Het bad wordt aan beide zijden begrensd door semi-transparante glazen panelen die voor de nodige privacy en intimiteit zorgen. Ook hier – het verbaast ons niet – is mahoniehout gebruikt om een schitterend plafond te realiseren.

Zwemmen

 Huizen door homify
homify

Sam's Creek

homify

Natuurlijk, elk droomhuis heeft een eigen zwembad. Hier kunnen de kinderen spetteren en de volwassenen hun verplichte sportprogramma volgen. Een poolhouse biedt je het comfort om na het zwemmen om te kunnen kleden. 

Tot zover deze rondleiding door dit adembenemend mooie huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. 

Exotisch design is deze zomer helemaal hot & happening. Leest dit artikel voor de trends! 

Ons forum is de sociale hub voor tips, advies en goede ideeën!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!