Designhuizen: nieuwe vormen voor je huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Designhuizen: nieuwe vormen voor je huis

Stoa. Stoa.
Huizen van Peter Haimerl . Architektur
Loading admin actions …

De term designhuis is nog relatief jong , maar heeft zich in de afgelopen jaren gevestigd en is uitgegroeid tot een gangbare term. Maar wat betekent deze term eigenlijk? Een algemeen antwoord kunnen wij je niet geven, want het woord design wordt meer en meer als een beschrijvend adjectief gebruikt. We kunnen de term als volgt begrijpen:  het ontwerp van een ontwerper of architect onderscheidt zich van de massa en daarmee is het huis of object uniek of gelimiteerd. Het predicaat design heeft dus een sterke kwalitatieve lading, en het drukt een soort exclusiviteit uit. Wonen in een designhuis is door het extra comfort een echte woonbelevenis. De huizen die we vandaag gaan bekijken vallen zeker onder de noemer design. Laten we niet langer wachten en kom mee voor een tour langs diverse schitterende designhuizen. Laat je inspireren!

Zwarte gevel

Zwart is in de meeste gevallen een teken van stijl.  De architect Peter Haimerl heeft voor de de gevel bitumen membranen gebruikt die het gebouw grotendeels bekleden en waardoor het zijn zwarte look krijgt. Het is werkelijk een unieke wijze van bekleding van het exterieur. De openingen van het huis laten een geheimzinnig licht door, dat in hoge mate bijdraagt aan het mysterie van dit huis. Zeker geen dertien in een dozijn dit huis!

Hout

Designhuizen zijn niet altijd zwart, wit of grijs, maar kunnen vervaardigd zijn in natuurlijke materialen. De formele designtaal van dit huis kenmerkt zich door de rechte lijnen en de minimalistische sfeer. Het exterieur weerspiegelt de moderne designtaal die zo kenmerkend is voor de hedendaagse architectuur. Als je hier 's ochtends wakker wordt, dan kun je direct naar de winkel op je ski's. Het winter wonderland geeft je de mogelijkheid om te genieten van de zon, de sneeuw en de wintersport.

Minimalistisch

Het woord duidt een ontwerp voor creatieve producten of designaspecten aan. Voor een echt designhuis gebruikt men innovatieve bouwtechnieken en ecologische materialen. Vooral in termen van technische prestaties spelen designhuizen op een hoog niveau mee, dit niveau wordt ook van dit type huizen verwacht. Dit huis is zo'n designhuis dat voldoet aan de laatste milieutechnische eisen. Het is met behulp van milieuvriendelijke materialen gebouwd, daarbij komen de bouwmaterialen en het bouwbedrijf uit de buurt, zodat transportkosten en vervuiling tot een minimum beperkt bleven.

Kwaliteit

Of een ontwerp kwalitatief gezien goed is, blijft natuurlijk een subjectieve kwestie, vergelijkbaar met een smaakoordeel over moderne kunst. Dit betekent ook dat er veel variatie is in design, en dat niet alle mensen hetzelfde design mooi vinden. Het is daarom niet goed mogelijk om objectieve criteria op te stellen over wat goed en slecht design is. Want het is een gevoelskwestie. Wat vind jij van deze ruimte? Misschien vind je het mooi, misschien niet, maar één ding staat wel vast: hij is strak opgeleverd en ziet er vakkundig uit.

Beton look

We kijken naar een designhuis in de hedendaagse stijl. Je ziet er niet snel een huis in. Misschien omdat dit huis de typische boerderijvormgeving heeft. Het ziet er in ieder geval bijzonder indrukwekkend uit. De architect heeft op hedendaagse wijze het beton gecombineerd met een houten structuur. Het contrast kon niet groter zijn: hard en koel beton, tegenover zacht en warm hout. Hoewel, het hout is wel een beetje bewerkt zodat het wat bleker geworden is, maar het oogt nog altijd warmer dan het beton.

Architectuur en design

Architectuur is niet statisch, maar altijd het product van de tijd en onderhevig, zoals alle menselijke creatieve uitingen, aan de mode. Maar het moet, wil een gebouw grootse architectuur zijn, ook op een bepaalde wijze los staan van de individuele wensen en eisen van de eigenaars en de specifieke lokale omstandigheden. Het moet dus een zeker mate van tijdloosheid bezitten. Alleen dan kan het gebouw de tand des tijds doorstaan.  

Tot zover de tour lang de designhuizen. Hopelijk ben je meer te weten gekomen over design en net zo enthousiast over de nieuwe vormen als wij. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends op het gebied van architectuur en design! 

Wonen in Parijs is voor veel mensen een droom! In dit artikel laten we je zien hoe jij een droomloft in Parijs zou kunnen realiseren! 

Op ons forum kun je experts vragen naar de tips en advies om je interieurontwerp mooi te maken!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!