homify 360°: Transformatie van een landhuis in Rahnsdorf

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Vandaag  gaan we kijken naar een schitterend landhuis met een zekere Oost-Duitse charme, het werd compleet vernieuwd en mooi getransformeerd, met dit project hoopt de architect te scoren. Hij heeft alles uit de kast getrokken, zodat dit huis weer jaren mee kan. Laten we gewoon eens binnen gaan kijken om te zien hoe het verwaarloosde gebouw in een respectabel landhuis omgetoverd is. Veel plezier! 

Geschiedenis en locatie

Het huis is gelegen in een idyllische locatie in Rahnsdorf. Dit is een voormalig vissersdorp gelegen tussen een bos en de Müggelsee. Het werd gebouwd als appartementencomplex in het jaar 1932 Het huis met zijn Oost-Duitse charme werd volledig getransformeerd, maar wel is geprobeerd om de authentieke elementen te behouden. De oude houtenvloerdelen, zware paneeldeuren met messing fittingen en dubbele openslaande ramen zijn bewaard gebleven en bieden het pand nog steeds een klassieke authentieke uitstraling. Een aantal kamers werden samengetrokken waardoor enkele tussenmuren het veld moesten ruimen. Hetzelfde gebeurde met de verouderde vloerbedekking en de houten lambrisering.

Gevel

  door berliner landjungs
berliner landjungs

Rückwärtige Hausseite zum Garten und Wald

berliner landjungs

De gevel kreeg een nieuwe verflaag. Daarnaast zijn de ramen van de begane grond zo veranderd dat ze naar buiten openslaan. De ruimte tussen tuin en huis is nu open, waardoor er binnen extra helderheid aanwezig is.

Ingang

  door berliner landjungs
berliner landjungs

Nordisch frisches Grau und historische Fliesen lassen Jägergrün und Linoleumböden Geschichte sein

berliner landjungs

Al bij de entree zien we de authentieke elementen van het huis die gelukkig bewaard zijn gebleven. De wandtegels hebben echter wel plaatsgemaakt voor een eenvoudige witgekalkte muur. De groene verf op de trap werd ingeruild voor een fris witte verflaag. Het enige speelse element zijn de schitterende historische tegels. De voordeur werd vervangen door een andere kleur, maar behield zijn oude vorm.

Keuken

  door berliner landjungs
berliner landjungs

Schlafzimmer wird zur Küche

berliner landjungs

Voorheen diende de huidige keuken als slaapkamer. De Oost-Duitse vormgeving heeft volledig plaats moeten maken  voor een moderne keuken. Deze is verdeeld in twee zones en biedt onderdak aan een kookeiland, dat het centrum van de kamer vormt. De charme van het landhuis wordt opgeroepen door de behangloze muur, want de mooie stenen zijn zo goed te zien. 

De eetkamer

landelijke Eetkamer door berliner landjungs
berliner landjungs

Esszimmer mit Licht von allen Seiten

berliner landjungs

Vanuit de keuken loop je zo door in de schitterende eetkamer. Door de ramen valt veel daglicht naar binnen. De kamer is daardoor prachtig helder verlicht. De plafondlamp is speciaal ontworpen voor de kamer, wat een schoonheid!. Deze lamp, gemaakt van rustiek hout, past  perfect bij het robuuste oppervlak van de tafel. In deze kamer geniet je elke ochtend van je ontbijt. In de avond is het juist een plek waar je gezellig met z'n allen eet of een kopje koffie drinkt. Wat wil een mens nog meer met zo'n eetkamer!

Oude elementen

landelijke Badkamer door berliner landjungs
berliner landjungs

Gästebad auf dem Lande

berliner landjungs

Overal in het gebouw ontdek je elementen van het oude huis, dat met veel liefde is gerestaureerd en nu op een moderne wijze kan worden bewoond.  In deze badkamer zien we een rivierstenen wasbak – hoe geweldig is dat – deze  wordt gedragen door het bovenste deel van een oude keukenbuffetkast, die al sinds jaar en dag deel van het meubilair van het huis is. Als je goed kijkt zie je dat het buffetgedeelte met de voeten omhoog steekt. Grappig en mooi, oud wordt hier weer nieuw. We noemen dit laatste ook wel upcycling, waarbij een oud product, of een deel daarvan, weer een nieuw leven krijgt. Bij recycling wordt het hele product tot ruwe grondstof gereduceerd, maar bij upcycling blijft het (deels) bestaan.

Veranda

landelijke Serre door berliner landjungs
berliner landjungs

Schaukelstuhl-Veranda als Mini-Wintergarten

berliner landjungs

Bij het huis is een kleine veranda gerealiseerd, echt een plek om comfortabel op zondag een aantal uur door te brengen. Door het raam heb je een prachtig uitzicht op de tuin. De muur aan de linkerkant is bedekt met naaldhout planken die een sterke verbondenheid met de natuur suggereren. De oude gordijnen in het huis zijn verwijderd en later voor de creatie van de kussen gebruikt. Weer zo'n slimme manier van upcyclen! De kleine, witte hanglamp is bekleed met een emaillen laag en zet de kleine veranda in een gezellige licht.

Tot zover de tour door het landhuis in Berlijn. Wat een schitterende woning! We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen dan houden we je telkens op de hoogte van de nieuwste trends! 

Een fan van minimalisme? Lees dan dit artikel, dan ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste trends! 

Op het forum kun jij je vragen aan experts stellen!

Waar staat jouw droomhuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!