Inspiratie voor een grandioze keukenvloer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie voor een grandioze keukenvloer

Stoa. Stoa.
Woonkamer van Manfred Weber Bodenbeläge UG
Loading admin actions …

Een gevallen glas rode wijn, een overstroomde spoelbak, vetspatten op de muur, het ei dat slachtoffer werd van de zwaartekracht: een keuken heeft in zijn leven veel te lijden! Sommige vloeren zien eruit als ware slagvelden, vol vlekken en beschadigingen. De vloer in de keuken heeft het meest te verduren in vergelijking met andere vloeren in ons huis. Daarom moet hij aan hoge eisen voldoen: hij moet gemakkelijk te reinigen, robuust, stevig, maar nog steeds mooi zijn. De materiaalkeuze is vrijwel onbeperkt. Laten we daarom samen kijken naar de meest populaire keukenvloeren, samen met hun voor- en nadelen. Zo maak je steeds de juiste keuze voor de vloer die bij je past.

Hout

Houten keukenvloeren genieten vanwege hun natuurlijke look en feel grote populariteit. Houten vloeren zijn gastvrij, gezellig en warm, in termen van stijl en ontwerp zijn ze indrukwekkend. Professioneel geïnstalleerde, verzegelde en verwerkte vloeren zijn de meest robuuste en slijtvast houtvloeren die er zijn. Voor de keuken kun je het beste hardhouten vloer, zoals beuken, essen of eiken kiezen, omdat deze bomen het best passen bij de eisen die voortvloeien uit de alledaagse gang van zaken in de keuken. Het is absoluut aan te raden om je te verzekeren dat de vloer daadwerkelijk vakkundig is geïnstalleerd. Bezuinig hier niet op!

Tegelvloer

Tegels zijn nog steeds een populaire vloerbedekking voor keukens, omdat zij over het algemeen meer duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. Daarbij is een gebroken tegel relatief snel te vervangen. Als je besluit een tegelvloer te nemen, dan heb je  een grote keuze tussen een groot aantal modellen, kleuren, vormen en stijlen. Met tegels op de grond kun je prachtige patronen maken in keuken. Op de lange termijn moet je de voegen tussen de tegels vervangen, zodat vuil geen kans krijgt.

Natuursteen

Natuurstenen vloeren zijn duurzaam, robuust en eenvoudig  te onderhouden. Glanzend of mat, licht of donker, marmer of leisteen – de ontwerpmogelijkheden kennen geen grenzen. Het nadeel van deze vloeren is alleen de kostenfactor en het feit dat natuursteen zijn niet erg gemakkelijk te installeren is. Dat is echt een werkje voor een expert! Met een natuurstenen-vloer steel je direct de show bij collega's, vrienden en familie. En dat mag ook, want het is natuurlijk een vloer om trots op te zijn. Een net interieur maakt een goede indruk en zorgt voor een positieve woonsfeer. Echt de investering waard!

Beton

Voegloze betonvloeren worden met de hand bewerkt, ze worden vervaardigd on the spot en genieten in de hedendaagse architectuur een enorme populariteit. Ze zijn ideaal voor een helder, ruimtelijk ontwerp en laten veel ruimte voor een individuele vormgeving. Maar voegloze cementvloeren zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook zeer gemakkelijk te reinigen, stevig en duurzaam! Echt een binnenarchitectuur oplossing van deze tijd! Het beton heeft een lange weg afgelegd, van bouwmateriaal tot siermateriaal.

Moderne pvc-vloer

Pvc is de norm voor keukenvloeren. Geen wonder ook, want plastic is goedkoop, eenvoudig te installeren, gemakkelijk te reinigen en vrijwel onverwoestbaar. En de keuze van kleuren, designs en patronen is vrijwel onbeperkt. Voor degenen die hun keukenvloer zelf willen leggen en een beperkt budget hebben, zijn pvc-vloeren zeker een geweldige optie! En zeg nou zelf: deze vloer staat toch fantastisch bij de gele kasten en witte elementen in deze topkeuken!

Tot zo ver deze moderne keukenvloeren. We wensen je alvast heel veel plezier met je eigen nieuwe keuken! We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij en hopen je snel weer mee op tour te nemen! 

Voor een schitterend interieur neem je een retro en chic design! Kijk hier voor prachtige voorbeelden!

Op ons forum helpen experts je met jouw interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!