Deens design: De Vipp Shelter | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deens design: De Vipp Shelter

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Vipp Shelter Industriële winkelruimten van Vipp Industrieel
Loading admin actions …

Deense ontwerpers staan bekend, en worden geroemd om hun simpele, functionele en esthetisch aantrekkelijke voorwerpen. De productontwerpers van Vipp creëren precies zulk soort voorwerpen: van stoelen tot lampen. De voorwerpen blinken uit in functionaliteit maar ook in elegantie, en dat voor al meer dan zeventig jaar. Eén van hun meest opvallendste en bekendste ontwerp is een pedaalemmer.

Tegenwoordig staat het bedrijf ook bekend om hun reeks van huishoudelijke voorwerpen waarbij de functionaliteit leidend is. Met deze Vipp Shelter gaat het bedrijf een stapje verder. Het besloot om een ingenieuze, geprefabriceerde ruimte te ontwerpen. De Vipp Shelter telt 55 vierkante meter en is bedoeld als een leefbaar industrieel object, inclusief alle voorwerpen en objecten die je in een normale woning ook zou verwachten.

De Vipp Shelter

Vipp Shelter Industriële winkelruimten van Vipp Industrieel
Vipp

Vipp Shelter

Vipp

De Vipp Shelter bestaat uit een slaapruimte, een woonkamer met keuken en een kleine badkamer. De Vipp Shelter wordt omschreven als een twee verdieping tellend ontwerp, en wordt bewust niet aangeduid als een huis of mobiele woning. Een verblijf in de Vipp Shelter wordt ervaren als een onderbreking van het drukke stedelijke leven.

Monochrome kleuren

Vipp kitchen van Vipp Industrieel
Vipp

Vipp kitchen

Vipp

Het kleurenpalet van het gebouw is monochroom en onopvallend. Bedoeld om zo min mogelijk met de omgeving te interfereren, ongeacht de plaatsing van het gebouw. Door het transparante karakter van het gebouw is de omringende natuur altijd aanwezig.

Totaalontwerp

Vipp bathroom van Vipp Industrieel
Vipp

Vipp bathroom

Vipp

Werkelijk elk element van het gebouw is ontworpen en gebouwd door Vipp, van de haken, ladders, lampen en handdoeken tot de wc-borstel. De shelter wordt geleverd met alle noodzakelijke elementen die een huishouden nodig heeft, precies gebouwd en geïnstalleerd als op de foto's is te zien.

Industrieel verleden

Vipp kitchen van Vipp Industrieel
Vipp

Vipp kitchen

Vipp

Het gebouw ontleent zijn naam aan de geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf kent namelijk een rijke traditie wat betreft het ontwerpen van industriële objecten. Daarnaast is de vorm en indeling van de Shelter geïnspireerd door leefruimtes met kleine, maar efficiënte ruimtes, zoals vliegtuigen en onderzeeërs. 

Terug naar de natuur

Vipp lamp van Vipp Industrieel
Vipp

Vipp lamp

Vipp

De kracht van de natuur en de schoonheid van zijn elementen kan op twee manieren beleefd worden. Als het weer het niet toelaat vormen de vele ramen en transparante elementen van het gebouw een ideële manier om de omgeving van binnenuit te observeren. De grens tussen binnen en buiten kan voor een groot deel opgeheven worden door de glazen oppervlakten van het huis open te schuiven, teneinde de natuur op een nog directere manier te beleven.

Ruimtelijke inrichting

Vipp bed van Vipp Minimalistisch
Vipp

Vipp bed

Vipp

De shelter biedt ruimte aan vier personen, in de loft op de eerste verdieping kunnen twee personen slapen en op de begane grond is nog eens ruimte voor twee personen. De koude Scandinavische winter met zijn lage temperaturen wordt buiten de deur gehouden door een open haard, een geïsoleerd dak en elektrische vloerverwarming.

Prefab kan ook mooi zijn

Vipp Shelter Industriële winkelruimten van Vipp Industrieel
Vipp

Vipp Shelter

Vipp

De Shelter speelt in op het verlangen van mensen om terug te gaan naar de basis, terug te gaan naar de natuur en om het drukke stedelijke leven tijdelijk te ontvluchten. Vipp toont met dit ontwerp aan dat dit mogelijk is zonder uit te gaan van een saai prefab-gebouw, getuige het elegante en functionele ontwerp.

Benieuwd naar nog meer compacte woningen, lees dan ook eens de volgende artikelen:

Creatieve woonideeën | Klein Huis, Groots Ontwerp

Voor & Na: Een loft van 37 m²

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!