moderne Huizen door Marcus Hofbauer Architekt

Een huis met industriële flair

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

De industriële stijl is al enige jaren mateloos populair. Het is de stijl van het weglaten, alleen dat gene laten zien waar het werkelijk om gaat. Tot de essentie van een huis doordringen en zoeken naar de waarde van de lege ruimte. Vandaag laten we je een huis zien dat dit heeft en nog veel meer. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Speciaal

Dit is een heel speciale look, want de industriële stijl heeft hier een zeer huiselijke twist. De ingang van de woning wordt overdekt door een grote betonplaat die overloopt in een zijwand, deze schermt de ingang af van wind en regen. Let eens op de bijzondere ramen op de bovenste verdieping: ze geven de woning een conceptueel interessante look. Via het tuinpad loop je eenvoudig van de weg naar de ingang van de woning. Dat is een goede binnenkomer. Samen met een expert ontwerp je snel een droomhuis.

Details

moderne Huizen door Marcus Hofbauer Architekt
Marcus Hofbauer Architekt

Eingangsbereich mit Sitzbank

Marcus Hofbauer Architekt

Aan boeiende details is er hier geen gebrek: de lichtopeningen in deze overkapping geven deze buitenruimte de strakke industriële feel die mooi matcht met de woning. Het bankje zweeft in de lucht en steekt door zijn natuurlijke tint mooi af bij de betonnen wand. Laat je adviseren door een expert als je een nieuwe inrichting gaat uitzoeken voor je woning.

Genieten van de buitenlucht

moderne Huizen door Marcus Hofbauer Architekt
Marcus Hofbauer Architekt

Gartenansicht mit Terrasse

Marcus Hofbauer Architekt

Buien zitten met goed weer is heerlijk. Dat vinden de bewoners van de woning ook. Geen wonder dat ze hier telkens te vinden zijn als de zon doorbreekt. Het terras is ruim en biedt de bewoners in elk seizoen de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht. Het gazon rond de woning maakt het plaatje compleet.

Fijne ambiance

Vanuit een andere hoek krijgen we een mooie indruk van de ruime dimensies van de tuin. Het gazon is toch een stuk groter dan we zojuist op de andere foto konden zien. Via de grote ramen stroomt het daglicht als een golf naar binnen waardoor de ambiance binnen betoverend mooi is. Dus onder het motto: ‘Show don’t tell’, gaan we hieronder even in het interieur rondkijken.

Eigenzinnige keuken

Dit is een echt een origineel ontwerp: het industriële keukenblad lijkt zo uit een professioneel keuken afkomst. Het staat op poten, waardoor het een eigenzinnig karakter krijgt. Ook de donkere, natuurlijke houten kasten geven deze keuken zijn unieke looks. De wand achter de kasten zorgt voor een fijne, ingetogen achtergrond en past precies bij het wit en de licht houtvloer. Wij zijn onder de indruk van deze culinaire ruimte!

Een stijlvolle nis

moderne Keuken door Marcus Hofbauer Architekt
Marcus Hofbauer Architekt

Küche Einbauschrank mit beleuchteter Nische

Marcus Hofbauer Architekt

Een nis heeft altijd iets bijzonders. We herkennen ze al van duizenden jaren geleden: in de Griekse en Romeinse architectuur komen we ze vaak tegen in temples, in de middeleeuwse kerken en Kathedralen vormen ze de vaste standplaats van heiligenbeelden. In deze tijd vind je de nis in designinterieurs, die vaak speciaal op maat gemaakt zijn. De houten binnenwanden komen mooi naar voren tegen de achtergrond van de zuiver tinten van de wand. Boven en onder de nis is de nodige kastruimte gerealiseerd. Een handige plek om je bestek in op te bergen. De koffiemachine en de kleine retro radiootjes worden in deze nis op een schitterende wijze naar voren gebracht. Hier kun je ook heel mooi speciale, persoonlijke spullen neerzetten, zoals een sculptuur.

Mooi ding

 Gang en hal door Marcus Hofbauer Architekt
Marcus Hofbauer Architekt

schwebende Treppenstufen an einer Sichtbetonwand mit Glasabtrennung

Marcus Hofbauer Architekt

In deze hal zien we een mooi combinatie tussen het kale beton (wel een beetje geschuurd overigens) en de lichte houten treden. Daarnaast, voor de veiligheid, zien we een strakke wand, waarop een zwarte leuning rust. Het is net alsof er een lijst rond de opening naar de trap zit. Ook al weer zo’n mooie vinding!

Ruimtelijk

In deze badkamer wordt een slimme truc uitgehaald waardoor deze groter lijkt en lichter is. Het geheim schuilt in de grote spiegels, deze weerkaatsen het licht, waardoor dit ruimtelijke en verlichtingseffect ontstaat. De bewoners houden van de industriële, minimalistische stijl, dat werd tijdens onze wandeling wel duidelijk. In deze badkamer wordt dit met de stijlvolle wasbak nog even onderstreept. 

Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën.

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!