Bauhaus als inspiratie voor een nieuwe woning

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Bauhaus als inspiratie voor een nieuwe woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Huizen door homify,
Loading admin actions …

Weinig bouwstijlen waren zo vooruitstrevend en modern als Bauhaus. Deze vooroorlogse bouwstijl, verwant aan De Stijl in Nederland, is eigenlijk nog steeds modern te noemen en af en toe zie je op homify dan ook projecten voorbij komen die duidelijk door deze stijl zijn geïnspireerd. In het geval van deze nieuw woning is ook duidelijk te zien dat Bauhaus als inspiratie heeft gediend. En dat geldt dan met name voor de buitenkant, binnen zien we namelijk een modern en kleurrijk interieur. Een leuke en inspirerende eengezinswoning is het resultaat. We laten je dit project, ontworpen door de Duitse architecten van Albert-Haus met veel plezier zien.

Modern en ouderwets

 Huizen door homify,

Kunnen modern en ouderwets hand in hand met elkaar gaan? Het antwoord is ja. Kijk maar naar dit huis. Een nieuwe en moderne woning die op de een of andere manier iets ouderwets heeft. We hadden het in de inleiding al uitgebreid over Bauhaus en dat is dan ook het ouderwetse element. Deze stijl is nog steeds modern, maar heeft ook een bepaalde vorm van authentieke charme die een beetje moeilijk is om te omschrijven. Maar begrijp je wel wat wij hier precies mee bedoelen? We hopen natuurlijk van wel!

Een toplocatie

 Huizen door homify,

Afgezien van de mooie stijl waarin de woning is ontworpen, ligt dit huis letterlijk en figuurlijk op een toplocatie. Verheven boven de andere huizen heb je hier het beste uitzicht van de hele buurt! Dat wordt dus zeker genieten op het terras in de zomer. En in de winter bekijk je de hele besneeuwde omgeving natuurlijk met veel plezier vanaf deze plek. Het ontwerp heeft trouwens ook ruimte overgelaten voor een leuk dakterras, daar kun je nog beter van de omgeving gaan genieten. En de tuin is ook iets fijns, al zijn ze op het moment van de foto nog druk bezig met de aanleg daarvan.

Licht interieur

 Eetkamer door homify,

Eenmaal binnen in het huis word je opgewacht door een zeer licht interieur. Iets wat trouwens ook goed bij Bauhaus past. Je zal zo nog wel meer tegenkomen wat verwantschap met Bauhaus vertoont, maar over het algemeen zie je een leuk modern interieur. Een leuke open keuken met een extra werkblad en een gezellige eettafel. De sfeer bij de tafel wordt in de winter nog extra verhoogde door de fraaie houtkachel. En dat die hier staat heeft ook voor de architectuur een pluspuntje, je hebt vast de prachtige metalen schoorsteen aan de buitenkant van het huis wel gezien.

Lekker koken

 Keuken door homify,

Je zag de keuken net al en we laten je nog even een mooie detailopname van dit fraaie culinaire hoekje zien. Je kunt hier lekker koken voor je gezin of nodigt een groter gezelschap uit om te genieten van lekker eten, een leuk gezelschap en de mooie omgeving. De keuken is in ieder geval van alle gemakken voorzien en als je als bewoner maar een beetje goed kunt koken dan moet die heerlijke maaltijd geen probleem zijn!

Kleuren

 Woonkamer door homify,

We hadden je nog een andere overeenkomst met Bauhaus in het interieur belooft en die zie je dan ook vooral in de woonkamer terug. Doet het subtiele kleurgebruik je ook niet een beetje aan de stijl van de schilderijen van Mondriaan denken? Dat klopt dan ook helemaal, want de stijl van deze beroemde Nederlandse schilder is nauw verwant aan Bauhaus. Een leuke en subtiele hint die de witte woonkamer net dat beetje extra sfeer geeft. En verder is het hier een kwestie van genieten van dit mooie huis. Wij zien het wel zitten!

Wil je meer woningen bekijken die op Bauhaus zijn geïnspireerd? Neem dan ook bij dit prachtige project even een kijkje!

Vind jij dit ook een leuk project? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!