Elegant wonen in een Scandinavisch huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Elegant wonen in een Scandinavisch huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke balkons, veranda's en terrassen van STEINMETZDEMEYER architectes urbanistes Klassiek
Loading admin actions …

Heb je wel eens nagedacht over de Scandinavische manier van bouwen? Als geen ander weten de Noord-Europeanen namelijk fraaie houten huizen te bouwen. En dat hoeft lang niet altijd een heel erg traditioneel te betekenen, je kunt namelijk in deze stijl ook heel goed een fraai modern huis bouwen. En dat is precies wat de bedoeling was van het ontwerp van de Luxemburgse architecten van Steinmetzdemeyer. Je ziet een vorm van elegant en modern wonen in een Scandinavisch huis. En we weten wel bijna zeker dat je dat niet tegen zal gaan vallen.

Fraai in de avondzon

Is dit huis geen plaatje om te zien? Zeker als de avondzon zo fraai op het bouwwerk valt, laat het zich van z’n allerbeste kant zien. De moderne uitwerking valt direct op, maar iets traditioneels kun je ook zeker herkennen. Geniet vooral maar even lekker van deze foto en als klaar bent met genieten dan gaan we de volgende afbeelding bekijken.

Allemaal hout

Waar de meeste moderne woningen voornamelijk uit beton opgebouwd zijn, is het hier allemaal hout wat je kunt zien. Zelfs het dak is helemaal met hout bekleed! Het contrast tussen modern en traditioneel is ook hier heel erg goed te zien. En het beschutte terras is verder een zeer aangenaam plekje om met veel privacy van een heerlijke zomerdag te kunnen genieten.

Fascinerend interieur

Als je onder de indruk was van de buitenkant, dan ben je dat misschien nog wel meer van het fascinerende interieur. Van traditioneel Scandinavisch wonen is hier niets te zien, een moderne en minimalistische inrichting bepaalt het beeld. De open haard is op zeer moderne wijze ingepast en dat geldt voor eigenlijk alles hier. Maar de sfeer die daarmee wordt opgeroepen is weergaloos. De ronde eettafel en de bijzondere stoelen inspireren je nog meer. Wat interieurs betreft op het gebied van woonkamers, is dit echt een van de toppers die je bij ons kunt vinden!

Prachtige keuken

De keuken is al even indrukwekkend als de woonkamer. En ook hier is weer een ruim eettafel te vinden. Handig ook als je thuis wilt werken of studeren. In deze lichte omgeving word je ongetwijfeld positief geïnspireerd. Het contrast tussen de natuurstenen vloer en de prachtige witte keuken geeft trouwens ook een erg dynamisch beeld. En in de zomer loop je hiervandaan zo naar buiten om van het heerlijk weer en de fraaie omgeving te genieten. Let tot slot ook even op het verlichtingsplan dat je hier kunt zien. ’s Avonds kun je nog steeds van een heerlijke lichte entourage genieten.

Betonnen trap

Waar je van de buitenkant een houten trap had verwacht, blijkt het tegendeel waar te zijn. De stoere betonnen trap is al net zo modern als de rest van het interieur. Het raam aan het einde van de trap zorgt dat hier ook het licht op prachtige wijze naar binnen komt. En ook het minimalistische van het interieur komt hier weer overduidelijk naar voren.

Verborgen plekjes

Het huis kent mooie verborgen plekjes, zoals deze kastenwand. Je gaat gelijk denken waar deze ruimte voor bedoeld is. Een kledingkast of is het toch de bedoeling om hier iets anders op te slaan? Als jij hier zou wonen mag je dat zelf gaan bepalen. Feit is dat sfeer en stijl hier ook weer prachtig tot hun recht komen. Vooral die stoere betonnen vloer vormt zo’n mooi contrast met de smetteloze witte kasten. 

We hebben kunnen zien dat Scandinavisch iets heel anders kan betekenen dan een traditioneel huis. Als je graag meer eclectische projecten wilt zien die je haast in verwarring brengen als het op stijl aankomt, dan adviseren we je om ook deze woning te gaan bekijken.

Had jij eigenlijk ook heel iets anders verwacht bij het interieur? We zijn erg benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!