Een fantastische gelaagde villa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fantastische gelaagde villa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van di architekturbüro Modern
Loading admin actions …

Bouwen op de helling van een heuvel of een berg is technisch gezien meestal lastiger dan het construeren van een woning op een vlakke bouwkavel. Maar afgezien van de technische aspecten, biedt het voor een architect wel een hele leuke artistieke uitdaging. En in dit geval valt je mond je ongetwijfeld open van verbazing, want er is een fantastische gelaagde villa ontstaan. Een heel erg modern geheel dat opvallend genoeg naadloos aansluit op de plek waar het is gebouwd. Kijk lekker mee en verbaas je over dit hele bijzondere en originele project. Met grote dank aan de Duitse experts van DI Architektbüro.

Allemaal lagen

Dat dit huis uit allemaal lagen bestaat, mag duidelijk zijn! Maar wat een prachtig en inspirerend beeld levert het op. Door de vormgeving is op elke verdieping een leuke buitenruimte ontstaan. Buiten en binnen leven is op deze manier prima mogelijk. En je ziet daarbij nog niet eens de buitenruimtes aan de achterkant, wacht dat nog maar even af! Erg leuk is trouwens ook de trap aan de linkerkant. Zo kun je ook buitenom prima op de bovenste laag komen.

Eclectische bouwstijl

Als je even iets beter inzoomt op de structuur en bouwstijl van dit huis, dan zie je dat dit een prachtig eclectisch geheel is. In de eerste plaats is het uiteraard een vorm van moderne architectuur, maar er is op fraaie wijze ook wat rustieks en landelijks aan toegevoegd. En dat zorgt dat dit huis ondanks de moderne uitstraling toch een duidelijke verbinding met de omgeving heeft.

Licht en hoogte

Door de bouw op de helling heeft dit huis een behoorlijke hoogte. Hier zie je ook een extra trapje om een hoogteverschil te kunnen overbruggen. En direct daar naast zie je mooi dakraam dat binnenshuis voor het nodige licht zorgt. Licht en hoogte zijn daarmee binnen deze villa twee belangrijke pijlers. En zie je ook hoe fraai de tuin is aangelegd? Daar gaan we nog even iets meer van bekijken.

Een zwembad!

Van de voorkant kreeg je niet heel goed een beeld van de achterkant, maar we kunnen je nu laten zien dat zich hier onder andere een zwembad bevindt. Een hele fijne luxe natuurlijk om te hebben. En ook nog eens heel handig gelegen als het op privacy aankomt. De landelijke en moderne combinatie zie je hier in de tuin trouwens ook heel erg goed terugkomen.

Bijzonder interieur

Dat er binnen een bijzonder interieur aan te treffen valt, mag geen verrassing meer heten. Op deze afbeelding zie je prachtig hoe mooi het licht naar binnenvalt. En dat bankje daar beginnen we ook bijna van te watertanden.

Open haard

In een woonkamer van een huis als dit mag een open haard natuurlijk niet ontbreken. Het zorgt voor lekker veel sfeer als het buiten kouder wordt en de eerste sneeuwvlokken neerdwarrelen. En je hebt dan ook nog eens een fantastisch uitzicht vanaf deze plek. In de zomer kun je daar dan weer van genieten vanaf het terras dat via de schuifdeur goed te bereiken is.

Badkamer op zolder

Op een van de bovenste woonlagen, laten we het een moderne zolder noemen, is een badkamer te vinden. En die blinkt ook weer uit als het gaat om artistieke waarde. Architectuur en interieurarchitectuur komen hier ook weer op een schitterende wijze bij elkaar. Een heerlijke inspirerende omgeving om lekker in te kunnen badderen. En die inspiratie krijg je overal in dit huis, of het nou binnen of buiten is. Een prachtig project!

Wil je meer bijzondere huizen op unieke locaties zien? Dit prachtige project mag je dan ook zeker niet missen. Laat je ook daar aangenaam verrassen.

Ook zo enthousiast over dit huis? We horen je reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!