De waarde van je huis verhogen? Doe het met deze low-cost aanpassingen! | homify

De waarde van je huis verhogen? Doe het met deze low-cost aanpassingen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
stefania eugeni Minimalistische badkamers
Loading admin actions …

Zelfs als we voorzichtig zijn en ons huis goed onderhouden dan nog heeft ons huis de neiging om achteruit te gaan na verloop der jaren. Dit komt natuurlijk omdat onze huizen intensief worden gebruikt en onderhevig zijn aan slijtage en veranderende stijlen. En dus is het noodzakelijk om een aantal aspecten regelmatig te vernieuwen om je huis haar schoonheid, kracht en waarde terug te geven vooral als je je huis op korte termijn wilt verkopen. Hoe hoger de waarde van je huis of appartement, des te groter de kans om snel te verkopen. We geven je een aantal adviezen om zonder al te veel budget de waarde van je huis te verhogen.

Vervang deuren en handgrepen

OPEN PLAN LIVING, DINING AND KITCHEN IS AND REN STUDIOS LTD Moderne woonkamers
IS AND REN STUDIOS LTD

OPEN PLAN LIVING, DINING AND KITCHEN

IS AND REN STUDIOS LTD

Deuren en handvatten zijn de meest over het hoofd geziene elementen van je huis. Dit komt omdat naast kleine accessoires en details we deze elementen meestal in esthetische zin niet echt waarnemen, maar slechts alleen maar puur functioneel zien.

Deuren zijn echter vaste elementen waardoor je er niet snel aan denkt ze te vervangen. Echter, wanneer je ze vernieuwt of er nieuwe handgrepen op plaatst – of indien van toepassing glaspanelen toevoegt aan je deuren dan verhoogt dit de waarde van je huis.

Vervang de hal

3deko Moderne gangen, hallen & trappenhuizen

Wat is het visitekaartje van je huis? Wat is de plek waar we onze gasten verwelkomen? Dat is natuurlijk de gang. Zoals hierboven vermeld, ook hier kan het nodig zijn om deuren te vervangen of te verven. Terwijl de voordeur robuuster is en dus langer meegaat, heeft deze hetzelfde probleem na verloop van tijd: de verf bladdert af, wordt vaal en de deurposten verkleuren. Wanneer je geen nieuwe deur wilt kopen dan is het een goed idee om deze volledig te schilderen in een frisse kleur. Dit is een goedkope oplossing die de look van je deur volledig verandert. En kies eens voor een gewaagde kleur zoals helderblauw!

Maak een kleine kast

De laatste tijd zijn walk-in closets erg populair, wellicht onder invloed van tijdschriften en mode blogs die ons echte droomvoorbeelden laten zien. En wat is nu zo'n walk-in closet? Dit is een extra kamer, eventueel naast de slaapkamer, waar je een open, functionele, comfortabele en stijlvolle kast plaatst. In sommige gevallen is de ruimte klein, in andere gevallen zijn ze groot en bevatten ze ook sofa's of grote spiegels.

Investeren in het creëren van zo'n walk-in closet verhoogt de waarde van je huis. Als je de ruimte hebt dan hoef je niet veel geld uit te geven om er een in te richten. Met een bescheiden budget koop je wat rekken met planken, ladeblokken en hangrekken. Of plaats wat onzichtbare planken van gerecycled hout tegen de muren. Een mooi velours gordijn vormt een prima deur voor je kast en ziet er luxueus uit. Natuurlijk zijn er meer geavanceerde opties en kun je er ook een laten ontwerpen door een professional.

Investeer in verlichting

Een van de meest gewaardeerde kenmerken in een huis is het licht. Een lichte ruimte is per definitie aangenaam en ruim. Een goede makelaar zal je altijd vertellen dat de verlichting erg belangrijk is. Zelfs als je huis of appartement grote ramen heeft dan nog is het optimaliseren van de lichtpunten met direct of indirect licht op strategische punten zeer belangrijk. Dit is nodig omdat het natuurlijke licht meestal niet gelijkmatig verdeeld is over de ruimtes. Plaats dus verlichting op de minder heldere plekken. De ruimte zal onmiddellijk gezelliger, warmer en ruimer voelen. Wil je de waarde van je tuin ook direct verhogen? Lees dan ook: 8 briljante ideeen om waarde toe te voegen aan je tuin.

Een stralende badkamer

Er zijn ruimten in je huis die absoluut onberispelijk moeten zijn. De badkamer is daar één van. Als je de badkamer goed schoon houdt dan is er meestal geen directe noodzaak voor een grote renovatie. En bedenk dat ruimtes als de keuken, de badkamer en eethoek altijd een perfecte hygiëne moeten kennen en dus goed schoon gehouden moeten worden. Zorg dus voor een crispy frisse en stralende look. Vervang kit randen en voegwerk zodat dit weer helder wit is. Is je badkamer outdated? Denk dan eens aan het vervangen van een deel van de tegels. Of voeg een mooie ruw houten wastafelplank toe. Wanneer een potentiële koper ontvangt, zorg er dan voor dat de badkamer schoon is, plaats schone handdoeken en een (goed ruikende!!) luchtverfrisser.

Laat de ruimtes groter lijken

We zijn aangekomen bij het laatste advies van ons ideeënboek. Tot nu toe hebben we gezien dat de veranderingen subtiel zijn en weinig budget vragen. Er zijn echter zeldzame momenten waarbij kleine details het grote verschil maken. Een gevoel van ruimte in een huis is erg belangrijk. Misschien is dit wel het belangrijkste argument voor het kopen van een huis. Daarom is het dus belangrijk om te proberen een ruim gevoel over te brengen. Een simpele truc is het gebruiken van spiegels om onze perceptie te bedriegen en de ruimte groter te laten lijken dan deze werkelijk is. Voor een vergelijkbaar effect raden we ook aan om de ruimte te schilderen in neutrale kleuren. Een nieuwe, frisse en gladde verf helpt om ruimtes beter te definiëren en ruimer aan te laten voelen.

Een walk in closet is een trend en waardevolle toevoeging!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!