Vijf inspirerende dakterrassen uit binnen- en buitenland | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vijf inspirerende dakterrassen uit binnen- en buitenland

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Southbank, London Moderne balkons, veranda's en terrassen van Urban Roof Gardens Modern
Loading admin actions …

Nu het voorjaar voor de deur staat en de temperaturen langzaam weer zullen stijgen groeit de behoefte aan een fijne plek in de buitenlucht waar genoten kan worden van de frisse lucht en de eerste zonnestralen. Voor de mensen met een tuin is de keuze niet moeilijk maar in de binnenstad of door andere beperkingen is een tuin niet altijd mogelijk. Voor deze woningen kan er altijd nog gekozen worden voor een dakterras, met als bijkomend voordeel het fantastische uitzicht dat je er bij krijgt. In dit artikel presenteren wij u een aantal prachtige dakterrassen, zowel uit binnen- als buitenland.

Ibiza in Tilburg

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl Moderne balkons, veranda's en terrassen van Studio REDD exclusieve tuinen Modern
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

We houden het nog even dicht bij huis met ons eerste dakterras. Het dak we hier zien is onderdeel van een Tilburgs penthouse en ligt op de zevende verdieping. Studio REDD heeft geprobeerd om de luxe en relaxte uitstraling van de rest van het penthouse door te voeren naar het dakterras. Het dakterras mag dan wel uitkijken op de Tilburgse skyline, de inspiratie voor het interieur van het dakterras komt uit een warmer oord. De keuze voor naaldbomen, siergras en een schaduwdoek komen bijvoorbeeld voort uit de inspiratie die de ontwerpers haalde uit het feesteiland Ibiza, dat niet alleen bekend staat om zijn feesten en luxe, maar ook om zijn natuur. De rest van het enorme dakterras kunt u hier verkennen. 

Gedetailleerd en natuurlijk

Ons overzicht zou niet compleet zijn zonder één van de dakterrassen van ScottishCrown te hebben behandeld. Het dakterras dat we hier zien is zestig vierkante meter in oppervlakte en geeft ons, niet alleen door zijn grootte, maar vooral ook door de natuurlijke materialen een heerlijk gevoel van vrijheid. Het dakterras is gemonteerd op een stalen frame en rust op de gefundeerde bouwmuren, waardoor het dak zelf niet belast wordt. De vloer is gemaakt van Cumaru hout en het hekwerk bestaat uit duurzaam hardhout. De smalle planken en latjes vallen goed op, hier is duidelijk gekozen voor kwaliteit en vakmanschap. Op de overige foto's van dit dakterras is goed te zien hoe de natuurlijke uitstraling van de materialen versterkt wordt door de verschillende planten en boompjes. De twee schaduwdoeken maken het geheel af en zorgen op de warmste dagen voor de nodige verkoeling en schaduw. De mensen achter ScottishCrown mogen met recht specialisten genoemd worden.

Een luxe buitenkamer

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid Mediterrane balkons, veranda's en terrassen van Dakterras.nl Mediterraan
Dakterras.nl

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid

Dakterras.nl

Het volgende dakterras vinden we in de Amsterdamse wijk Oud-Zuid en is ontworpen door de mensen achter Dakterras.nl. Het bedrijf benadert het dakterras als een 'buitenkamer' en die invalshoek herkennen we terug op de andere foto's van dit project. Aan luxe ontbreekt het deze buitenkamer in ieder geval niet. Een zithoek, een zandbak en een heuse jacuzzi maken onderdeel uit van dit dakterras. Het is voor de bewoners van dit pand te hopen dat de lente snel begint!

Houten platform

Southbank, London Moderne balkons, veranda's en terrassen van Urban Roof Gardens Modern
Urban Roof Gardens

Southbank, London

Urban Roof Gardens

We kunnen ons vast wel voorstellen met welke trots de makelaar van dit pand zijn klanten wijst op dit prachtige dakterras. Het zou met zo'n uitzicht ook een grote zonde zijn om niet iets speciaals van dit dak te maken. Het houten platform, dat te midden van terracotta stenen ligt, wordt op een prachtige manier belicht en vormt het middelpunt van dit terras. De ideale plek om na een drukke werkdag tot rust te komen, als je het ons vraagt. Bent u benieuwd naar de overige foto's van dit funky dakterras, neem dan hier een kijkje. De ontwerpers van Urban Roof Gardens laten met dit dakterras zien waarom zij als specialisten op dit gebied bekend staan. 

Sauna

Het architectenbureau Karl Kaffenberger is verantwoordelijk voor de inrichting van dit dakterras. Het appartement waar dit dakterras onderdeel van is, staat in het historisch centrum van het Duitse Erbach en biedt uitzicht op het centrum, het kasteel en de nabijgelegen bergen. Het dakterras is ingedeeld in drie gedeelten: een gedeelte waarin wellness centraal staat, een gedeelte om te eten en een gedeelte om tot rust te komen. Op deze foto kijken we tegen de ingebouwde sauna en het daarbuiten geplaatste bad aan. Het dakterras is afgewerkt in sierlijk hout waarvan de kleuren mooi afsteken tegen de verschillende bloemen en planten. Bent u benieuwd naar het uiterlijk van de rest van het terras, neem dan hier een kijkje.

Geen tuin? Geen nood! Richt u blik omhoog en ga na welke mogelijkheden uw woning biedt tot het aanleggen van zo'n prachtig dakterras en laat deze vijf voorbeelden dienen als inspiratie!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!