homify 360°: Houten droomhuis in Vorarlberg | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Houten droomhuis in Vorarlberg

Stoa. Stoa.
Klassieke huizen van Innauer-Matt Architekten ZT GmbH Klassiek
Loading admin actions …

Het architectenbureau Innauer-Matt Architekten uit Oostenrijk bouwde een echt droomhuis voor een jong gezin. Het werd al snel duidelijk dat het bouwen van het huis een bijzonder project zou worden, waarbij de architecten Julia en Björn, hun bouwplannen in nauwe samenwerking met het gezin zouden ontwikkelen. Uiteindelijk is het huis, van concept tot bouw, geheel in samenspraak met de klant gerealiseerd. Het bijzondere van dit huis is dat het een sterk ecologisch karakter heeft, daarmee past het helemaal in de stroming van de hedendaagse architectuur. Al nieuwsgierig? Kom dan met ons mee op een tour door het huis. Het motto in het huis: follow your dreams!

De prachtige gevel

De hellende en smalle site was voor de architecten nogal een bouwkundige uitdaging. Het huis is gelegen in het pittoreske landschap van Oostenrijk en is verdeeld op een logische manier, alsof het er altijd al zo was. Het is een juweel van een huis geworden dat zich discreet en bescheiden in de omgeving presenteert, zonder in het landschap te verdwijnen. De strikte horizontale oriëntatie van het huis is op elke verdieping sterk benadrukt!

Sterk en fijn

De schitterende houten strips, met het geweefde patroon, zijn dominant in het design van het gebouw. Deze dienen als bescherming tegen het weer, een beetje zoals een gewoven trui, maar dan van hout. De begane grond is gebouwd op een solide constructie met gewapend beton. Supersterk natuurlijk!

Mooi aanzicht

De zuidgevel ziet er extravert uit en opent zijn ogen naar de bergen van het Bregenzerwald. De ramen reiken vanaf de vloer tot aan het plafond en laten veel licht in het interieur toe. De wit geschilderde kozijnen zijn door hun kleur mooi te  onder onderscheiden van de gevel. Deze combinatie zorgt voor een uitgesproken visueel effect

Trappenhuis

De trap wordt omringd door natuurlijke houten wanden die het hele concept van het huis bepalen. De houten treden leiden je langs prachtige, verticale balken, die voor een minimalistische variatie in dit trappenhuis zorgen. Op de onderste verdieping van het huis bevinden zich de woon- en eetkamer. Boven vinden we de slaap- en badkamer. Overal zien we de dominante invloed van het hout, waardoor er een heel bijzondere en moderne sfeer in het huis hangt. Gewoon geweldig om in te wonen.

Kledingkast

Het hout waarvan zo'n beetje alles in het huis gemaakt is, komt uit de lokale bossen, waardoor er een hechte connectie tussen binnen en buiten ontstaat. Deze kledingkast is een voorbeeld van de uniformiteit in het huis, die een beetje doorbroken wordt door leuke accessoires, dit laatste is de manier om naar gelang meer of minder kleurenvariatie in je huis aan te brengen.

Keuken en eetkamer

Laten we eens een kijkje nemen in het interieur op de beneden verdieping, dat zich op een zeer royale open manier aan ons presenteert. Deze kamer heeft verschillende functies. Naast een eetkamer is het tevens een de keuken! Het roestvrij stalen werkblad geeft de keuken niet alleen een moderne uitstraling, maar is ook zeer praktisch. Wat opvalt is dat de wanden hier prachtig wit geschilderd zijn, waardoor een welkome variatie in het huis aangebracht is. Een leuk detail is dat het water verwarmd wordt met behulp van zonne-energie: lekker ecologisch dus! 

Veilige niche

De ruimte binnen deze zwarte kubus is jouw veilig plek om te genieten van een goed boek of een heerlijk stukje muziek.  De zwarte kleur steekt mooi af bij de omgeving en creëert extra dimensie en diepte in het interieur. Comfortabel genieten betekent nooit meer hetzelfde als je een tijdje in deze niche gerelaxt hebt.

Badkamer

De delicate gevel wordt voortgezet in de kleine tegels van de badkamerspiegel. Het bad heeft zachte tinten en deze hebben een fijne invloed op de sfeer in je kamer. Elke ochtend of avond kom jij helemaal tot rust in deze prachtige badkamer, deze is echt de parel van het droomhuis. Dit huis is voorzien van alle gemakken en maakt dat je er nooit meer uit weg wilt. Laat je inspireren! 

Tot zo ver de rondleiding door dit houten droomhuis. We hopen dat je nieuwe ideeën opgedaan hebt die je gaan helpen bij het creëren van je eigen droomhuis! 

Een wellness in huis is de optie voor een verwaarloosde kelder. 

Op ons forum helpen experts jou met je interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!