Betaalbare droomvilla!

Stoa. Stoa.
Individuelles Holzrahmenbau Fertighaus - Architektenhaus, puschmann architektur puschmann architektur
Loading admin actions …

Wie droomt er niet van een huis dat snel wordt gebouwd, er geweldig uitziet en ook energie-efficiënt is? Als dat je langgekoesterde droom is, dan past het huis dat we je vandaag laten zien perfect bij jou. Het is een prefab houtskeletbouw, die werd ontworpen door PuschMan Architektur, en is duurzaam en stijlvol. De geprefabriceerde huizen worden super snel gebouwd en zijn dus veel sneller klaar dan de meeste andere gebouwen. De houtskeletbouw ontleent zijn naam aan de houten steigers die dergelijke gebouwen ondersteunen. Dit ontwerp is vooral populair in Noord-Amerika en Scandinavië, omdat het relatief goedkoop en erg sterk is. We gaan je vandaag een eengezinswoning laten zien die je zeker zal inspireren!  Kom mee op een tour door het huis en be inspired!

Blik vanaf de straat

Hier zien we het huis vanaf de straat. Het oogt modern en erg huiselijk. De ingang ligt op het noorden georiënteerd, terwijl de tuin op het zuiden ligt: erg gunstig dus! Dit is niet alleen belangrijk in technische zin, maar ook qua lichtval in huis. In het familiehuis kunnen zeven personen comfortabel samen leven onder één dak. Er is zelfs een kantoor geïntegreerd in het ontwerp van het huis, waarin je tot je beste werk komt. De leefgebieden, zoals de woonkamer en eetkamer liggen dicht bij elkaar. Voordat we een kijkje in het huis gaan nemen sommen we nog even de belangrijkste informatie voor je op:

Terrein: 423 m²

Bewoonbare oppervlakte: 158,5 m² kantoorruimte: 20,0 m²

Kosten :. 215 000 euro

Kosten / m²: 1.180 EUR / m²

Vloeroppervlak operationele kosten 2,90 EUR / m² per jaar

Vanuit de tuin

Dit prefabhuis maakt een grote indruk met zijn aantrekkelijke uiterlijk. Maar het is niet alleen imposant vanwege zijn uiterlijk, het is ook erg energie-efficiënt, dat is helemaal top! Deze efficiëntie wordt deels veroorzaakt door de sterk geïsoleerde buitenschil en het gebruik van zonne-energie. Door de grote ramen aan de zuidkant van het huis stroomt het energierijke zonlicht dat het huis verwarmt, deze warmte wordt vastgehouden. Zelfs in de winter brengt de zon zoveel licht en warmte in het huis dat je het nauwelijks hoeft te warmen. Wat een grandioos concept!

Naast deze krachtige slimme constructie zijn er voor de bouw van het huis allerlei hoogwaardige en ecologische materialen gebruikt die laag primair energieverbruik ondersteunen. Dit concept staat bekend als opgeslagen energie en verwijst naar de hoeveelheid energie die werd gebruikt voor de productie van de bouwmaterialen zelf. De afvalverwerking is ook in deze berekening opgenomen. Het gebruikte hout, cellulose isolatievezel en natuursteen houden de milieubelasting zo laag mogelijk, en het werkt geweldig goed!

De tuin en terras

Hier kijken we vanuit de tuin op de zuidkant van het houten huis. De combinatie van wit pleisterwerk en het donkere eiken van de houtskeletbouw oogt modern en gezellig tegelijk. Op het platte dak bevindt zich ook een ruim dakterras, zo heb je er twee tot je beschikking. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin, waardoor de sfeer geweldig is. De tuin garandeert je privacy en heeft maximaal zonlicht. Echt een heerlijke tuin!

Ramen

Hier zien we een shot van het terras. De grote stenen platen die het terras vormen, zijn gemaakt van Belgisch graniet, hun grootte zorgt voor een zekere rust, die je niet snel creëert met vele kleine stenen, dat oogt toch drukker. Op deze foto is ook duidelijk hoeveel natuurlijk licht de kamer op de begane grond instroomt.

Woonkamer

Vanuit de tuin komen we in het interieur van het prefabhuis. Dit is volledig modern en nogal minimalistisch: erg stijlvol! De zachte grijs- en crème tinten harmoniseren met de witte muren en de houten elementen in de woonkamer. Een welkome splash van kleur is de gele vloerlamp naast de banken.

Woon- eetkamer

Het eetgedeelte wordt gedomineerd door een lange houten tafel. De witte wanden zorgen voor orde en een rustgevende sfeer van openheid. De eet- en woonkamer zijn beiden erg open en lopen dan ook naadloos in elkaar over. Vanuit beide kamers kun je genieten van een prachtig uitzicht op de tuin. In het midden zie je de doorgang naar de hal, waar ook de trap zich bevindt. In deze kamer wordt wonen weer leven en zijn de diners met je familie en vrienden een schitterende belevenis. 

Tot zover de tour door het huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgens zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends in de wereld van de architectuur en design. 

Benieuwd naar de herrijzenis van een poppodium in Leiden? Lees dit artikel, dan ben je weer helemaal op de hoogte! 

Ons forum is de plek om experts te vragen naar hun mening over jou interieurontwerp!

Waar zou jij een prefabhuis willen bouwen! Laat een reactie achter op ons forum!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine