13 fouten die je in de keuken kunt maken (en hoe je deze fouten kunt voorkomen) | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

13 fouten die je in de keuken kunt maken (en hoe je deze fouten kunt voorkomen)

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Nobilia project 4 20mm Focus door in Glossy lacquered Ivory with a stainless steel handle Moderne keukens van Eco German Kitchens Modern
Loading admin actions …

De keuken wordt veelal beschouwd als het hart van het huis. Het is niet alleen een ruimte waar we koken en dineren, maar ook een ruimte we veel tijd doorbrengen met vrienden en familie. Daarom mag je best wat aandacht besteden aan het design, de inrichting en de aankleding van de keuken, vind je ook niet?

Als je dacht dat je er met een paar kookboeken en een kom met plastic fruit wel was, dan heb je het mis. Zo eenvoudig is het niet! Toch is het ook weer niet zo heel erg moeilijk om de perfecte keuken te creëren. In dit Ideabook nemen we dertien fouten die je in de keuken kunt maken onder de loep. En we vertellen je ook meteen hoe je deze fouten kunt voorkomen.

1. Rommelige apparaten

Dat je een koffiezetapparaat op het aanrecht zet, begrijpen we wel. Maar het neerzetten van een wafelijzer, smoothiemaker en blender wordt wel een beetje veel van het goede. Bewaar zoveel mogelijk apparaten in een kastje, zodat het niet te rommelig wordt op het aanrecht.

2. Te veel fruit

Nobilia project 4 20mm Focus door in Glossy lacquered Ivory with a stainless steel handle Moderne keukens van Eco German Kitchens Modern MDF
Eco German Kitchens

Nobilia project 4 20mm Focus door in Glossy lacquered Ivory with a stainless steel handle

Eco German Kitchens

Een mooi klein bakje vol met fruit (echt fruit, geen plastic) is een leuke manier om de keuken aan te kleden. Pas wel op dat je niet te veel fruit in neer gaat leggen, een klein bakje is meer dan genoeg. Het is leuk om een beetje te spelen met de verschillende kleuren van fruit, zodat ze mooi contrast vormen met de keuken.

3. Een grote vaas op je kookeiland

Terwijl we het plaatsen van verse bloemen of planten in huis ten zeerste aanmoedigen, adviseren we je om goed na te denken over waar je ze neerzet. Een vaas met verse snijbloemen is mooi, maar het neemt veel ruimte in beslag. En op een kookeiland heb je alle ruimte nodig om te snijden, raspen, roeren en je eten te bereiden.

4. Te veel kookboeken

Het is waar dat kookboeken een leuke manier zijn om de keuken te decoreren, maar hoeveel van die boeken ga je echt dagelijks gebruiken? Probeer een paar boeken die je het meest gebruikt in je keuken te bewaren en zet de rest in de boekenkast in je woonkamer.

5. Niet alleen tijdens de grote schoonmaak je keuken schoonmaken

Waarschijnlijk maak je met regelmaat het aanrecht en de buitenkant van de kastjes schoon, maar hoe vaak maak je eigenlijk de rest van de keuken schoon? Het is aan te raden om vaker dan eens per jaar tijdens de grote schoonmaak je keuken helemaal schoon te maken.

6. Eten dat over datum is bewaren

Bespoke oak larder Landelijke keukens van homify Landelijk
homify

Bespoke oak larder

homify

Kijk eens in de zoveel tijd eens naar de voorraad eten in de lades van je keuken om te kijken of er nog dingen over datum zijn. Dit gaat vaak sneller dan je denkt, en er is geen reden om deze etenswaren nog langer te bewaren. Gooi weg wat over datum is, en vul aan wat je daardoor weer nodig hebt.

7. Alleen vintage accessoires gebruiken

Je mag best trots zijn op je vintage bestek of antieke servies dat je van een familielid hebt geërfd, maar je hoeft niet allemaal accessoires neer te zetten of zelfs dagelijks te gebruiken. Kies in plaats daarvan voor bestek en accessoires die praktisch zijn en dagelijkse kunnen worden gebruikt. Je vintage spullen kun je dan bewaren voor speciale gelegenheden.

8. Te veel planten

Een plant hier, een vaas met bloemen daar – en je bent klaar. Nee echt, zet niet te veel planten in je keuken. Voor je het weet lijkt je keuken meer op een oerwoud, dan op een plek om te koken.

9. Te veel planken

Op planken aan de muur in de keuken kun je leuke accessoires neerzetten om de ruimte mee te versieren, maar zorg ervoor dat je niet overdrijft. Te veel planken kan zorgen voor een rommelige uitstraling. De meerderheid van je keukenspullen kun je daarom beter in dichte kasjes zetten.

10. Losliggende papieren

Het is volkomen begrijpelijk dat je de keuken soms gebruikt om te werken of de kinderen te helpen met hun huiswerk, maar het feit blijft dat de keuken geen kantoor of studeerkamer is, maar een plek om te koken. Zorg er daarom voor dat er geen papierwerk in de keuken blijft liggen.

11. Te veel bakjes en kommetjes

We gebruiken graag bakjes of kommetjes om spulletjes die we dagelijkse gebruiken in te bewaren, zoals autosleutels en een zonnebril. Door bakjes en kommetjes in de keuken neer te zetten, ligt voor je het weet je hele keuken vol met dit soort spulletjes. Zet daarom niet te veel van dit soort bakjes en kommetjes in de keuken neer.

12. Een tapijt in de keuken

Pippy oak kitchen Landelijke keukens van Churchwood Design Landelijk
Churchwood Design

Pippy oak kitchen

Churchwood Design

Dit spreekt eigenlijk voor zich, want waarom zou je een tapijt neerleggen in een ruimte waar veel wordt geknoeid met etenswaren. In de keuken is het natuurlijk gewoon het makkelijkst en meest hygiënisch om een tegelvoer of laminaat neer te leggen.

13. Gebruiksvoorwerpen laten rondslingeren

Een groot keukenmes op het aanrecht laten liggen overkomt ons allemaal wel eens, maar kan met kleine kinderen in huis erg gevaarlijk zijn. Probeer daarom niet te vergeten om al je gebruiksvoorwerpen altijd goed op te bergen.

Wil je meer over de keuken? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog fouten die je in de keuken kunt maken die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!